2010-08-19

Centern släpper integritetsfrågorna

I Svenska Dagbladets intervju med centerpartiets ledare Maud Olofsson kan man läsa att partiet nu släpper integritetsfrågorna.

Det som var rätt och viktigt i centerns integritetsmanifest 2006 är alltså oviktigt eller kanske rent av fel 2010?

Eller har centern kommit fram till att det är lugnast att vika sig för statsminister Reinfeldt? Han som menar att alla vinner på om debatten lägger sig...

Olofsson säger att ett skäl är att de viktiga besluten redan är fattade. Ja, och centern var med och fattade de viktiga, dåliga besluten, människa!

Jag förstår inte. Dåliga beslut skall alltså ligga fast bara för att de redan är fattade? Centern vill inte riva upp och förändra sådant som är dåligt? Eller... vad?

Dessutom är alla de stora integritetsbesluten inte fattade. Förslaget om teledatalagring (EU:s datalagringsdirektiv) ligger redan klart i justitieministerns skrivbordslåda. Det kommer att plockas fram efter valet - oavsett om det blir en borgerlig eller rödgrön regering. Registrering av alla svenskars alla telekommunikationer. Snacka om att alla de stora besluten inte är fattade!

Att göra fel är en sak. Att medvetet göra fel är en annan. Det fullständigt lyser dåligt samvete kring centerpartiet.

5 kommentarer:

 1. Det går att ställa frågan direkt till Maud Olofsson om man vill på den här länken.

  SvaraRadera
 2. Förhoppninsgvis innebär det här att den dryga damen och hennes parti straffar ut sig i valet. Maud har varit en katastrof även om hennes plastiga leende går hem i vissa kretsar. Det går inte att komma ifrån att dataintegriteten är en av de allra tyngsta frågorna i år - och ett frågekomplex med stor strategisk vikt eftersom det är alliansens *egna* väljare som känner sig mest svikna.

  SvaraRadera
 3. Centern är ett bra exempel på vad som händer om man låter att parti kapas av ett särintresse som sedan tillåts positionera folk utan väljarstöd som agerar buktalare.

  Det är klart att integritet inte har någon betydelse alls för ett parti där buktalarna kört partiet i botten och är på väg att dränkas.

  SvaraRadera
 4. Du blandar ihop "röstat om i Riksdagen" med "beslutat om". Beslutet om att införa Datalagringsdirektivet är redan taget, det faktum att de inte röstat om det än påverkar inte detta.

  Jag misstänker iaf att det är så de tänker.

  SvaraRadera
 5. ARG på dom
  inga principer

  skulle aldrig rösta på dom
  men är besviken på deras låtsas-manifest.
  De ville, men M ville annat. Så de offrade demokratiarktiska principer. Ett riktigt hycklarparti, där vissa stannar pga partiets stöd, eller inte-stöd i ett val. Ett val som i sthlm är så fult, så flera begravda i stadens kyrkogårdar kommer spöka för de 'folkvalda'.

  bara det blir bra är jag själv nöjd

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.