2010-08-17

Vad säger Mona?

Miljöpartiet har i dag gett besked om att de sätter klimatfrågorna före jobben.

Och från socialdemokraternas partihögkvarter på Sveavägen hörs svordomarna ända hit. Det kommer att krävas en del sorterande av anletsdragen för att kommentera det här. För sossarna försöker ju vinna tillbaka jobbfrågan. Till varje pris. Och deras kärnväljare känns inte som klimatfrågornas förriddare, precis.

16 kommentarer:

 1. och hur ska vi finansiera miljöarbetet om vi inte har någon inkomst? Tror de att jag har råd med gröna varor om jag inte har jobb? Tror de att jag kan köpa en elbil utan inkomst?

  SvaraRadera
 2. Och Mona har tidigare gett besked att pensionärerna går före de arbetslösa ungdomarna.

  SvaraRadera
 3. Och Mona har tidigare gett besked att pensionärerna går före de arbetslösa ungdomarna

  Moderatretorik.

  Hon har sagt att pensionärer inte ska betala högre skatt än anställda.

  SvaraRadera
 4. @Micke
  Nej hon har sagt att pensionärer går före ungdomar då en av reformerna de kommer att genomföra är att ta bort avdraget på arbetsgivaravgiften för ungdomar.

  SvaraRadera
 5. Ja se, dessa jävla salongs- och gåsleverkommunister.

  Ska dom skaffa en egen sedelpress i partihögkvarterat då också?

  SvaraRadera
 6. då en av reformerna de kommer att genomföra är att ta bort avdraget på arbetsgivaravgiften för ungdomar.
  --------------------------

  Det är inte en satsning på ungdom utan en satsning som är skapad för att förse företagen med billig arbetskraft.

  SvaraRadera
 7. Låter aningen vettlöst, det här. Där moderaterna försöker ta över S väljargrupp så försöker S ta över...MP's?

  De flesta politiker på hög nivå är vindflöjlar, men om M måste man säga att de försöker åtminstonde sno röster från sina farliga konkurrenter...

  SvaraRadera
 8. @Micke
  Så det blir inte enklare för ungdomar att få arbete om det är billigare att anställa dem?

  På vilket sätt är det inte en satsning på ungdomar om den hjälper dem att få ett arbete?

  SvaraRadera
 9. Varje gång Mona öppnar käften så går det sämre för (S). Möjligen är de som mordhotar Sahlin socialdemokrater som listat ut det, för då kan man ju prata om annat än politik.

  SvaraRadera
 10. På vilket sätt är det inte en satsning på ungdomar om den hjälper dem att få ett arbete?
  --------------------------
  Därför att det primärt är en satsning som är del av moderaternas och näringslivets strävan att bryta fackets ställning och man använder ungomsarbetslösheten som murbräcka.

  Men du kanske tror på riktigt att moderater älskar ungdomar mer än dom onda sossarna?

  SvaraRadera
 11. @Micke
  Nej ärligt talat tror jag på att staten är en skitstövel oavsett vem som sitter vid makten.

  Jag noterar dock att du tror att moderaterna är onda och att sossarna är goda. Dock borde man se vad de politiska besluten innebär.

  Monas reform förslag om arbetsgivaravgiften innebär ökad kostnad för att anställa ungdomar. Vilket innebär att färre kommer att kunna anställa dem. Då pengarna från ökningen i arbetsgivaravgift kommer att gå till pensionärerna så innebär det att pensionärer går före de arbetslösa ungdomarna.

  Enligt dig försöker de onda moderaterna bryta fackets makt, enligt mig så är det bara att inse att det måste bli billigare att anställa om vi ska skapa fler jobb i Sverige. Då jag hellre ser lägre arbetsgivaravgifter än lägre löner så stödjer jag alliansen i den här frågan. Om det skulle försvaga facket så är det facket som uppenbarligen inte kan försvara sitt existensberättigande.

  SvaraRadera
 12. Arbetsgivaravgiften är en skatt som tillfaller alla löntagare som tas av vad som annars skulle vara ett större löneutrymme så vad du och alla andra vill göra är att sänka lönen.

  Det hade varit mer rimligt att kräva att arbetsgivaravgiften skulle tas bort helt samt att lönerna skulle höjas och sedan beskattas så att man ser exakt vad man tjänar ihop åt sig själv och till samhället.

  Den förmånen får endast arbetsgivaren idag och dessutom kan han lura t.ex dig att pengarna med självklarhet skulle varit hans om staten inte tagit dom.

  SvaraRadera
 13. Vi får hoppas på fortsatt allians-styre efter valet så att Micke kan få hjälp att komma ut i arbetslivet. Eller har han heltidslön för att spamma bloggar?

  SvaraRadera
 14. En annan förhoppning man kan ha är att jävulen vinner nästa val och att han knallar hem till dig dan efter och kränger din monitor över skallen och trär den ner till knäna på dig så att du en gång för alla lär dig att man inte ska använda sig av spam för för att anklaga andra för att spamma om du inte tydligt vill framstå som den idiot du helt uppnenbart är.

  SvaraRadera
 15. Micke, är inte du liberal?

  SvaraRadera
 16. Exakt.

  Liberal.

  Inte moderat.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.