2010-09-21

Äntligen är den förbannade valrörelsen över!


Äntligen! Nu kommer människor att kunna tala med varandra i sak igen, utan att ha eller ana baktankar med precis allt. Nu kan tusentals politiskt aktiva svenskar lägga undan den där stingsliga, griniga, nervösa och grälsjuka valreörelse-attityden i några år. Nu kommer vettiga och rimliga människor att kunna samverka i sak, över partigränserna igen.

Nu behöver man inte hålla tillbaka sina personliga åsikter längre. Just det där är nog det jag ogillar mest med valrörelser. Jag drabbas av det själv. För även om jag aldrig skulle ålägga mig någon egentlig självcensur, så finns det mycket som man väljer bort under en valrörelse för att det är enklast så. För att det tar fem gånger mer tid att förklara att detta är ens personliga åsikter. Jag har varit med om det förr – och i viss utsträckning blev det nog så i år igen.

Och då är jag ändå verksam i ett parti som bara har åsikter i ett mindre antal sakfrågor. Ett parti som inte lägger sig i vad dess medlemmar gör eller tycker i övrigt. Jag förstår faktiskt inte hur folk över huvud taget står ut i partier som gör anspråk på att ha en politik i alla frågor.

Jag är kanske ett politiskt djur. Men jag är nog inte ett typiskt partipolitiskt djur. Jag är mycket tacksam för att jag slipper internt organisatoriskt harvande – för att istället kunna fokusera det praktiska politiska arbetet på ett litet antal sakfrågor.

Och i övrigt kunna tycka vad fan jag vill... ;-)

28 kommentarer:

 1. Robert Andersson21 september, 2010 11:06

  Se upp för nyval.

  SvaraRadera
 2. Jag är den gladaste sossen i Valet 2010. Varför? Därför att Piratpartiet gjorde ett dundrande fiasko - under en procent. Det vill säga: Guldpiraterna får betala själv valsedlarna. Och som grädde på moset. Enskilda piratpartister pröjsade 90000 för en värdelös helsideannons (DN) för att opassande (bloggare) skulle få sin arbetsgivare (reklambyrå) som deltagare i en reklamtävling.

  SvaraRadera
 3. Minata:

  OK. Jag kan göra ett undantag för dig. Du kommer att vara en evig gnällpotta. ;-)

  SvaraRadera
 4. minata: Jag som var med och betalade annonsen (och valsedlarna genom guldpirat, för den delen) kan glatt säga att jag tycker att det var värt det.

  SvaraRadera
 5. @minata: Förstår att som sosse så är skadeglädje den enda glädje man kan känna idag.
  Att tappa över 10%-enheter över två val, ytterst knappt vara det största partiet i Sverige, helt tappat bort sin politiska identitet som stadsbärande parti... tja, listan kan göras lång varför man som sosse borde verkligen bryta ihop och jag tvivlar på att de kommer igen.

  SvaraRadera
 6. Henrik,

  Du som sitter i "där nere". Har du hört något mer om EU:s förslag på "International Internet Treaty" som har som tanke att internet skall fredas från politiska härjningar precis som yttre rymden?

  International Internet Treaty proposed by Europe

  .

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera

 8. Henrik,

  Du som sitter på plats "där nere", har du hört något mer om det förslag till ett "International Internet Treaty" som skall skydda internet mot politiska beslut likt det som finns för rymden?

  International Internet Treaty proposed by Europe

  .

  SvaraRadera
 9. minata: Själv är jag glad för att sossarna är döende, Mona Sahlin nära sammanbrott och de borgerliga fick böta för att dom körde över sina egna under dessa fyra år.

  Sedan är det synd att inte PP lyckades bättre, men så länge sossarna är döende så kan jag leva med det.

  PP har dock framtiden att se fram emot. Sossarna har nog ingenting dom vill se i framtiden alls.

  SvaraRadera
 10. Henrik.. jag välkomnar din induvidualism och liberalism. Tror vi snarare behöver öka på personliga åsiker än att dölja dem inför val.
  Jag följer inte din blogg bara för att du tillhör PP. Jag följer din blogg för de är så få människor som står för liberalism och frihet idag

  SvaraRadera
 11. listan kan göras lång varför man som sosse borde verkligen bryta ihop och jag tvivlar på att de kommer igen.

  Dom kommer tillbaka så fort det blir lågkonjungtur och dom företag till vilka högern har delat ut våra skatter för att ge oss skola sjukvård och infrastrukrur går åt helvete och Reinfeld vill att vi ska förstå att det inte är hans och Borgs fel.

  D.v.s när den kvasidemokratiska versionen av fascism krackelerar.


  Folk kommer inte att förstå.

  SvaraRadera
 12. Att tappa över 10%-enheter över två val,
  -------------------------------

  Du har uppenbarligen ingen koll på högerpartiernas berg och dal bana under som senaste 20 åren.

  SvaraRadera
 13. Micke: Du har verkligen ingen aning om vad fascism är eller hur? Var det dessutom inte du som påstod att du var liberal (vilket du inte är)?

  SvaraRadera
 14. Jo jag vet mycket väl vad fascism är både från socialistisk och liberal synvinkel och du representerar en form av superfascism som aldrig kommer att prövas i verkligheten eftersom den som utopi är absurdare än kommunism.

  Jo jag är liberal och jag röstade på vänsterpartiet efrtersom vänsterpartiet är det enda partiet i riksdagen som inte anser att skatter ska finansiera privata företag eftersom detta per definition är fascism.


  Som liberal anser jag till skillnad från fascister att privata företag ska finansiera sig själva.

  SvaraRadera
 15. Sen undrar jag varför Reinfeld inte avgår mot bakgrund av att han själv tillsammans med resten av moderaterna under Lundgrens tid krävde att Göran Person skulle avgå medan han fiskade efter partners eftersom han inte fått majoritet.

  Det kacklades t.o.m om misstroendevotum.

  Nu säger samme man: "Jag följer grundlagen". när han ställs inför frågan varför han imnte avgår.

  SvaraRadera
 16. @ Micke: "...dom företag till vilka högern har delat ut våra skatter för att ge oss skola sjukvård och infrastrukrur (sic)..." 'Högern'? Var det inte regeringen Persson som satte riktig fart på den processen? Sisådär runt 2002 ungefär?

  Mvh
  Peter

  SvaraRadera
 17. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 18. Annars så tycker jag att det är rätt så intressant att följa hur de etablerade partierna just nu håller på att hantera och försöker decimera SD:s vågmästarroll. Gissar att detsamma även hade hänt ifall PP kom in och blev vågmästare. Det är faktiskt en oerhört intressant föreställning som nu sker framför våra ögon och som PP:s ledning absolut kan ta lärdom av helt gratis.

  SvaraRadera
 19. Per A:

  Visst är det intressant. Men (pp) hade varit en helt annan grej. Vi är demokratiskt rumsrena.

  SvaraRadera
 20. HAX:

  Så sant! Även om PP skulle vara demokratiskt rumsrena, så är partiet ändå en nagel i ögat på det etablissemang, gammelpartier inräknade, som går mediaindustrins ärenden. Har en känsla av att PP på något sätt skulle bli lika motarbetade, även om det inte skulle handla om politiskt korrekthet eller ideologiska bakteriehärdar.

  Så titta på spektaklet och lär! :)

  SvaraRadera
 21. Hehe, känner du att "bildillustrations-frågan" har kommit på undantag när man måste vara lite mer PK? :-)

  SvaraRadera
 22. "Nu behöver man inte hålla tillbaka sina personliga åsikter längre. Just det där är nog det jag ogillar mest med valrörelser. Jag drabbas av det själv. För även om jag aldrig skulle ålägga mig någon egentlig självcensur, så finns det mycket som man väljer bort under en valrörelse för att det är enklast så."

  Själv väntar jag bara på att Jimmie Åkesson ska gå ut och säga precis samma sak ;)

  SvaraRadera
 23. Micke. Har ni tvångsintagna rösträtt?

  SvaraRadera
 24. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 25. 'Högern'? Var det inte regeringen Persson som satte riktig fart på den processen? Sisådär runt 2002 ungefär?
  --------------------------


  Du menar att sossarna skulle drivit en långsiktig politik som syftar till att flytta fokus från en offentlig sektor ägd av kommun, landsting och stat till en helt privatägd sådan finansierad med skatter?

  I så fall...nej.

  SvaraRadera
 26. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 27. Johan K sa...
  Micke. Har ni tvångsintagna rösträtt?
  --------------------------

  Jag antar att ditt inlägg är avsett att illustera hur du anser att du bäst förteträder din politiska inriktning.
  Du kanske skulle rådgöra med nån om det.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.