2010-09-20

Början till slutet för (sd)

Sverigedemokraterna hade ett dramaturgiskt stunt: Att komma in i riksdagen.

Nu är de inne. Vad nästa stunt skall bli är inte helt givet.

Nu kommer det att vara (sd):s "fel" att det blir ett ändlöst tröskande om hur vi skall få en regering. Det kommer att ske utan att (sd) kommer att få ett ord att säga till om – och utan att någon ens kommer att tala med dem.

Sedan blir det dags för budgeten. Vi vet redan att (sd) inte kan räkna och att deras ekonomiska funderingar är uppåt väggarna. Och så har vi den allmänna motionstiden, där (sd) kommer att få löpa gatlopp på grund av allt knasigt som deras ledamöter lär motionera om.

Och när (sd) så börjar köra fast i det politiska träsket, utan att ha något att säga till om och utan något självklart mål – då kommer den interna kritiken.

(Hur 111 miljoner kr i partistöd skall användas är också en god grund för interna bråk.)

16 kommentarer:

  1. 111 mille, det blir en sjuhelsikes vit maktfest det.

    SvaraRadera
  2. Underskatta inte SD. Dom är inte i riksdagen för att clowna såsom NyD gjorde. Tror dom kommer att få en del hjälp av systerpartiet i Danmark för att styra upp det administrativa.

    SvaraRadera
  3. Jag befarar att det snarare blir som i Danmark och övriga Europa, att de övriga partierna långsamt kommer triangulera sig i SD's riktning.
    Tror Niklas har en viktig poäng:
    http://blogg.tianmi.info/2010/09/19/en-sdatskupp/
    "Makt korrumperar, och man kommer i svaga ögonblick att låta sig förledas av lockelsen att släppa igenom enklare sverigedemokratiska förslag i utbyte mot majoritet för de egna förslagen. Det är precis den situation sverigedemokraterna vill ha, att långsamt bygga upp en acceptans för sin vidriga politik."

    SvaraRadera
  4. Jag tror att SD är mer skärpta än så.
    Redan efter förra valet så växte de snabbare än de klarade av och valde tomma platser istället för stollar.

    När de blivit utmobbade i kommuner tidigare så har de fullt medvetet lagt enbart super-populistiska motioner. T.ex. att alla politiker ska testa att åka rullstol en dag för att känna på vardagen hos en handikappad eller att alla politiker ska jobba en dag i vården osv. Dessa har sedan röstats ner av alla andra politiker som samtidigt gett SD:aren något att prata om.

    Vad som kommer hända är att regeringen sitter kvar, eftersom en majoritet inte kommer rösta emot Reinfeldt (det är ju negativt riksdagsbeslut på statsminister och statsministern utser och avsätter statsråd som han/hon känner för det). SD kommer nog lägga ner sina röster.

    Sedan har SD ett smörgåsbord framför sig där de väljer vem som ska få som den vill i varje enskild fråga (vilket kommer vara dåligt för den sittande regeringen).

    SvaraRadera
  5. profanum_vulgus: SDs största fiender är dock de själva. Korkade uttalanden och dylikt kommer att bli mycket vanligare när de fått segerrus.

    SvaraRadera
  6. @ Ssargon
    På SD's valvaka fanns Søren Espersen från DF på plats, som hade ett möte med Åkesson där man lade upp strategin för SD framöver.
    Jag tror stora utrensningar är att vänta liksom skedde i DF när de var nya i folketinget.
    "Den som inte lär av historiens misstag, är dömd att upprepa dem" är ett klassiskt citat, och jag tror det är vad liberalerna i Sverige gör när man underskattar SD som ofarliga clowner á la NyD.

    SvaraRadera
  7. och varför skulle inte samma öde drabbat pp om de kommit in?

    SvaraRadera
  8. Att frysa ute SD är lika demokratiskt som att rösta om Lissabonfördrafet tills folk röstar rätt. Eller Gerrymandering. Eller 4% spärren för den delen. Eller vilket annat knep som helst.

    Har SD 5.8% av rösterna så skall de ha 5.8% av inflytandet. Inte mer, inte mindre.

    Det är demokrati.

    SvaraRadera
  9. @ Werner
    Kommer tänka på ett favoritcitat av PJ O'Rourke:
    "We live in democracies. Rule by the majority. Rule by the people. Fifty per cent of people are below average in intelligence. This explains everything about politics."
    Vad med de 94 % av befolkningen som röstat på partier som inte önskar inflytande av SD? Om övriga partier måste samarbeta med ett parti som fått 5% för att respektera "folkviljan", borde då inte moderaterna också ingå regeringssamarbete med sossarna för att så många röstat på dem?

    SvaraRadera
  10. Werner:
    Haha, va? Som S har haft 35% av inflytandet sedan 2006 menar du?

    Om man inte får egen majoritet, eller är tillräckligt populär för att bilda en koalition med någon som totalt har 50%, så får man högst troligt inget inflytande alls. Så fungerar det för alla, SD är inget undantag.

    SvaraRadera
  11. När Gudmundson, Erixon, Ingerö och Munkhammar och dom andra börjar yra ...(vilken minut som helst)...om att Reinfeld måste lyssna på Åkesson för att det viktiga är att högern behåller makten....det är då det börjar.

    SvaraRadera
  12. Hahhaa, trodde aldrig jag skulle hålla med "Micke" i hans kommentar ..."När Gudmundson, Erixon, Ingerö och Munkhammar och dom andra börjar yra .."

    Maktens sötma släpper man inte ifrån sig utan vidare, oavsett man är blå eller röd.

    SvaraRadera
  13. Hitman: Ofarliga clowner? Nej.

    Dock kan det mycket väl bli så att det går över styr och folk börjar klaga på toppstyre om dom börjar ställa om för mycket. Då faller stödet dom har nu.

    Om nuvarande poliiska situation leder till kris och omval så lär knappast SD får mer röster. I slutändan är folk oroliga för annat än främmande människor (såsom deras jobb, nuvarande eller framtida).

    SvaraRadera
  14. Något man bör minnas när man gör säkra uttalanden om kommande händelser basserade på historiska fakta, är att historien inte är absolut.

    Historia är vad man vill se, och inte vad man borde ha sett och lärt sig. Historia är vad den som skriver ner den vill att den ska va.

    När man skriver om hur det kan gå i en framtid med bakgrund av historiska källor som man ofta dessutom vet väldigt lite om, då måste man förstå att framtida händelser och utveckling är beroende av den dagens situation.

    Hitler och Stalin hade aldrig nått makten om inte speciella förutsättningar rått vid särskilda tillfällen som gynnade dem just då.

    Att SD kan bli ett mycket stort parti, och det över bara ett par val är inte alls osannolikt. De enda som behövs är att den sittande majoriteten inte förändrar sig utan fortsätter på den inslagna vägen.

    Skulle då de särskilda förutsättningar som behövs infinna sig då går det undan.

    Vad är då det som kan förändra? Jo något stort inträffar en verklig depression som ett exempel - där folk får det verkligt svårt. Då är förutsättningarna de rätta och förändringarna går mycket fort.

    SvaraRadera
  15. Tror inte att man ska underskatta sd...tro inte heller att man ska överskatta dom..

    Vem vet, de kanske skaffar sig en åsikt om integritet på internet samt copyright och patent..kanske samma som från ett parti som inte kom in i riksdagen.. ny politisk mark att bryta...man slipper att bli indragen i gammal höger vänster gegga...

    men nu ksnske jag överskattar dom...

    SvaraRadera
  16. En del av de där miljonerna är redan intecknade. SD lånade pengar av sympatisörer till sin valkampanj mot att de skulle återbetalas med god ränta om SD kom in i riksdagen. Skattefritt skulle det visst bli också.

    Jävla parasiter :-)

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.