2010-09-20

Nytt spel. Nya insatser.


Riksdagsvalet gick som det gick. Piratpartiet fick under en procent av rösterna. Så intressant. Det är den verklighet vi har att förhålla oss till.

I Sverige har Piratpartiets opinionsbildande arbete mot övervakningsstaten just blivit ännu viktigare. Dessa frågor måste in i debatten. Och nu kanske media rent av vågar / vill skriva om frågorna igen...

I Europaparlamentet jobbar vi vidare. Det hade varit enklare om vi hade fått in pirater i riksdagen, som till exempel hade kunnat ge oss eldunderstöd i EU-nämnden. Och det hade givit oss möjlighet att disponera våra resurser bättre. Men formellt sett har inget förändras. Vi spelar med de kort vi har.

På dagordningen finns just nu Gallo-rapporten, ACTA-avtalet, EU:s nätcensur och mycket, mycket annat. Nya frågor dyker upp på radarn precis hela tiden. De närmaste fyra åren skall vi dessutom vinna ledamot för ledamot i piratfrågorna.

Piratpartiet är ett parti på banan. Vi har just nu en ledamot i Europaparlamentet och kommer snart att ha två. Vi har en hög profil och vi har visat att vi kan leverera. Så ingen kan, på något sätt, räkna ut (pp) ur matchen. Nu ställer vi in siktet på supervalåret 2014, då vi har både EU- och riksdagsval.

Det är bara att kavla upp ärmarna och kämpa vidare!

Men nu, först, skall vi gå och klämma ett par bira...

9 kommentarer:

 1. Det är trots allt stor skillnad. Jag skulle gärna rösta på PP igen till parlamentet, särskilt om du fanns som kandidat. Jag tycker ni fyller en viktig position där, även om jag kanske önskat andra samarbetspartners. Men jag skulle aldrig rösta på PP i sin nuvarande form till riksdagsvalet.

  SvaraRadera
 2. Jag håller (i stort) med ovanstående. Att en dag få kryssa Henrik Alexandersson i ett val vore en ära.

  Skål på dig, Henrik.

  SvaraRadera
 3. Kommer Piratpartiet att överväga namnbyte?

  Kommer Piratpartiet att överväga att också kunna föra en ekonomisk politik?

  SvaraRadera
 4. När man ser sådant som "Deadly Copyright Repression Threatens EU. Act Now!" så blir man lätt uppgiven.

  NU skall jag åter igen sitta vid telefonen/datorn i en halvtimma för att ringa/skriva en bländande motivering till EU-parlamentarikerna varför det är angeläget att bibehålla rättstaten, och därmed demokratin.

  Varför skall alltid några få av oss gräsrötter hela tiden få göra brandkårsutryckningar för att rädda de medborgerliga rättigheterna, när "medel-Svensson" runtom i Europa inte bryr sig om annat än sin egen navel?

  Är "medel-Svensson" i Europa totalt ointresserad av sina barns och sin egen framtida möjligheter att fortsätta leva i en demokrati, så förtjänar man inte den!?

  Kanske bäst att sitta med armarna i kors, njuta av livet, så länge det går, och titta på, tills brun/röd/blåskjortorna kört över stupet?

  Har man lite tur och skicklighet, tillhör man de som klarar sig ur röran.

  SvaraRadera
 5. Vi ordnar också charterresor från mellanöster (Latin-Amerika och Afrika vid hehov)

  One-way 60.000 U(SD) .. bostad och uppehälle ingår, inga papper behövs.

  Gärna unga, friska med god ekonomi. 60.000 dollar är mycket pengar, men efter 2 år går du med vinst!

  Här finns yttrandefrihet och demokrati, vi accepterar demokratiska valresultat.

  SvaraRadera
 6. Men SD kom in. De är emot datalagringsdirektivet och FRA-lagen. Kanske löser den samlade opositionen problemet för oss pirater?

  SvaraRadera
 7. "Vi har just nu en ledamot i Europaparlamentet och kommer snart att ha två"

  När är snart? Mars 2014?

  SvaraRadera
 8. Nytt namn ja, men framförallt en ny partiledare. Falkvinge funkar inte med sina barnporr-utspel och pedo-uppsyn.

  SvaraRadera
 9. "Kantarellkungen sa...
  Men SD kom in. De är emot datalagringsdirektivet och FRA-lagen. Kanske löser den samlade opositionen problemet för oss pirater?"

  Wait. What? SD är FÖR DLD och FRA-lagen. Det är ju deras våta dröm med åsiktsregistrering... Suck.. :P

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.