2010-09-13

En enklare förklaring

Aftonbladet Kultur torgförs i dag en teori om att ett anonymt nätverk av journalister ligger bakom att Mona Sahlin får så dålig press.

En enklare och mer trolig förklaring är att Sahlin är kass - och att det är det som återspeglas i media.

12 kommentarer:

 1. Hon *är* kass, men det är även andra politiker, fast mediecentreringen runt henne verkar suspekt.

  SvaraRadera
 2. Det finns säkert flera "superhemliga" journalister: Ett gäng som ser till att inget skrivs om PP. Ett annat gäng ger maximal publicitet till SD. Och så det där hemliga designgänget som ser till att alla TV-debatter förs i Piratlila studios. För att inte tala om de hemligaste av dem alla - de som ser till att Reinfeldt och även Schlingmann ibland har en piratlila slips på sig och att Wetterstrand och Olofsson hade piratlila kavajer/blusar i debatten den piratlila studion härförleden? Dj-r vad man kan fundera över mycket ...

  SvaraRadera
 3. Fast det där anonyma nätverket av journalister är ju de som skrivit artikeln, inte de som beskylls för den dåliga pressen...

  SvaraRadera
 4. Du missförstod, som steehle sa, artikeln alltså. Pga otydlig ingress kanske. Och cnab här ovanför tog ditt missförstånd och sprang med det, ser jag. Så kan det gå.

  Nå. Jag har en annan kontroversiell åsikt, helt befängd vänsterpropaganda förstås, konspiratorisk också, men ok, here goes:

  Italiensk privatägd media är också ganska högervriden.

  Men neeej, det kan ju inte stämma. Varför skulle ägande och makt spela in på något sätt, påverka beskrivningen av verkligheten. Löjligt.

  SvaraRadera
 5. Davis S F
  Hur kommer det sig då att Socialdemokraterna har kunnat styra Sverige 65 av de senaste 78 åren?

  Du pratar om samma "högervridna media" som hissade Göran Persson och sänkte Bo Lundgren.

  Samma press som bedrev en häxjakt mot socialförsäkringsministern?

  Det handlar om vanlig medielogik, vinnare och förlorare, spår på skadat villebråd. AB Kulturs artikel är trams. Man förstår att författarna vill vara anonyma.

  SvaraRadera
 6. Hur kommer det sig då att Socialdemokraterna har kunnat styra Sverige 65 av de senaste 78 åren?

  -----------------------------
  Det beror på att fria individer i fria val skapat vänstermajoriteter.

  SvaraRadera
 7. Du pratar om samma "högervridna media" som hissade Göran Persson och sänkte Bo Lundgren
  -----------------------------
  Reinfeld sänkte Lundgren.

  SvaraRadera
 8. Hon ser ut som en söt liten hjälplös cockerspanielvalp när hon står o klipper med ögonlocken i intervjuerna. Det är tyvärr det enda man kan fokusera på eftersom det som trillar ur hennes mun är så bortitok imbecillt, sockersött och infjäskande att det inte passar sig att återge vad jag tycker om det.

  Hon är rätt å slätt inget chefsämne att leda ett land. Att hon öht kunde väljas av sitt parti sägr allt om det partiet. Det är dödsdömt på sikt.

  SvaraRadera
 9. Det beror även på, Micke, att försvarslösa individer (gentemot staten) manipulerats/köpts till att anse att det är bättre att en elit talar om vad folk skall göra med sina liv, drömmar och egna intjänade medel.

  Dessa vänstermajoriteter är inget annat än socialisters förmåga relativisera och intrigera och skapa konflikter samhällskroppen och folklagren och därmed felinformera folk för att kunna behålla makten.

  Man utnyttjar helt samvetslöst människorna i samhällets lägre skikt o lovar dem "guld o gröna skogar" för att hålla dem kvar där för att hela tiden utnyttja dem som brickor i sitt ohederliga politiska spel.

  Socialister gör detta istället för att höja o förbättra deras livsvillkor och göra dem oberoende av staten.

  Det är dags att flytta blicken från teserna och dogmerna som skrevs på 1800-talet om man vill bli tagen på allvar i det tredje årtusendets samhällsdebatt.

  SvaraRadera
 10. Alliansens bästa vänner är Sahlin och Ohly.

  SvaraRadera
 11. Varken Ohly eller Sahlin har utdelandet av skaettemedel till privata företag som primär fråga så dom kan omöjligt vara Alliansens bästa vänner.

  Alliansens bästa vänner är dom nyliberaler som ger sitt passiva stöd till något som enligt deras eget facit utgör fascism.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.