2010-09-25

Rösta på idioten - inte på fascisten!

Efter klantigheter i rösträkningen (och röstmottagningen) har valresultatet nu överklagats på några platser i landet.

Om det skulle bli omval i någon av dessa valkretsar, då lär det bli åka av. Då kommer många att taktikrösta, för att (sd) inte skall vara vågmästare i riksdagen. Speciellt blir det då rödgröna väljare som kan känna sig tvingade att rösta borgerligt.

Det påminner en del om presidentvalet i Frankrike 2002, där socialisterna slogs ut redan i den första valomgången. I den andra och avgörande omgången stod den borgerlige Chirac mot ultranationalisten Le Pen.

Många socialister såg sig då "tvingade" att rösta på Chirac, vilket de normalt sett aldrig skulle göra.

Från vänsterhåll  lanserades parollen "Rösta på idioten - inte på fascisten!"

Utanför en del vallokaler satte vänstersympatisörer upp tvagningsstationer, där folk kunde tvätta händerna efteråt. Vid en vallokal ställde de till och med upp en portabel dusch. ;-)

Nu är frågan om vi kommer att få se samma fars på sina håll i Sverige.

Övervaknings-Fredrik eller Rasist-Jimmie? Tja, just det valet är väl givet. Men ack så surt...

40 kommentarer:

 1. Å andra sidan så kan man ju få bort Rasist-Jimmie efteråt, när folk ser vad de egentligen står för...

  (Jämför med Ny Demokrati, exempelvis; notera att jag däremot inte tycker att någon bör rösta på SD)

  Övervakning kan bli svårare att bli av med när den väl är igång.

  SvaraRadera
 2. SD är väl också rätt starkt för övervakning? Isåfall är valet snarare övervaknings-Fredrik mot rasist-och-övervaknings-Jimmie.

  SvaraRadera
 3. Det är i och för sig sant, och det gör valet mycket lättare.

  Men å andra sidan har SD inte +49% av rösterna.

  Jag håller dock med om att Facist-och-Övervaknings-Fredrik troligtvis är ett bättre val, även om han är väldigt, väldigt långt ifrån ett bra val .

  SvaraRadera
 4. Då blir det Jimmie.
  Vilken tur att ingen av de två är rasister.

  SvaraRadera
 5. Nio, vi kommer fortsätta uppmuntra våra väljare att röta efter övertygelse. Frihet kommer vi aldrig att kompromissa med. Så visa att ni vill ha ett liberalare Sverige genom att rösta på Liberala Partiet.

  Det bör bara mycket osanologt att vi tar de sista avgörande rösterna igen

  SvaraRadera
 6. I Sverige skall vi vara sakliga och bemöta vår politiska motståndare med värdighet och anständighet och just saklighet.

  Vi ska inte hetsa eller kalla folk för fula namn, inte heller driva med dem eller deras åsikter, och inte heller mobba dem.

  Vi ska gem dem utrymme i press och media så de får förklara sina åsikter, och de skall ges tillfälle i debatter att där försöka ge en förklaring till varför de tänker som de gör.

  Detta är den Svenska modellen, och nu kommer min fråga till er! Har ni sett till den Svenska modellen i denna valrörelse eller efter debatt?

  Svaret är ju naturligtvis NEJ - för det hettsas och mobbas och pratas så mycket strunt kring SD är det är rent avskyvärt.

  Det har gått så långt att en kandidat nu fått en sten genom ett fönster i sitt hem i Göteborg, och när han går ut för att se vad som hänt blir han nedhuggen och knivskuren flera gånger av cirka 10personer.

  Vilka är faran för detta land. SD eller de som hetsar. Svaret bör ni noga tänka över.

  SvaraRadera
 7. Anonym skrev: "Vilka är faran för detta land. SD eller de som hetsar. "

  Och svaret är ju givet. Båda!

  SvaraRadera
 8. Anonym 11:33:

  Om du brukar läsa denna blogg, så vet du att jag försvarar mötes-, yttrande- och föreningsfriheten. Ofta blir det (sd) man får försvara. Och ofta blir det vänstern som får kritik.

  Men det viktiga är inte vem som är offer och vem som är angripare. Det är det öppna samhället som princip som måste försvaras.

  I ett demokratiskt samhälle skall alla ha samma fri- och rättigheter. Även de vars politik står i motsats till att alla skall ha samma fri- och rättigheter.

  SvaraRadera
 9. Apropå tvagning: Reinfeldt kallades ju för "Tvålen" längre tillbaka. Man kan nog redan nu slå fast att omvalet kommer att bli ett rent helvete.

  SvaraRadera
 10. Dom rödgröna väljarna kommer att rösta på dom rödgröna partierna.
  Det finns ingen anledning att dom skulle rösta på moderaterna för att säkra deras regeringsinnehav.

  Presidentvalet i Frankrike går inte att jämföra med detta.

  SvaraRadera
 11. Frihet kommer vi aldrig att kompromissa med.


  Hur kan man definiera ett tillstånd där alla är tvugna att inordna sig under en och samma övergripande dogm för frihet?

  SvaraRadera
 12. Jag har för mig att vänstern slogan var: rösta på skurken, inte på fascisten.

  SvaraRadera
 13. the worst guilts is to accept an unearned guilt25 september, 2010 14:24

  SD är också för övervakning så det kan kvita.

  Men varför hålla med detta ständiga taktiserande, bättre att lägga sin röst på det som är rätt och sen får alla andra ta ansvar för att de röstar fel.

  - there can be no compromise on moral issues

  SvaraRadera
 14. Personligen så har jag sett fram emot en minoritetsregering med Alliansen, eftersom när inget block har majoritet kommer varje förslag att röstas på mer efter dess meriter än vem som står bakom, speciellt om SD:s partipiska är svag. Plötsligt får riksdagen makt igen. Eller om Piratpartiet skulle göra en kampanj för att bli vågmästare, hur stor andel behövs för 2-3 mandat i en valkrets?

  SvaraRadera
 15. jag röstade pirat, och jag gör det igen om det blir omval.

  SvaraRadera
 16. Jag tror att SD skulle tjäna mest på omval.

  Anledningen är mycket enkelt: Folk ser nu att så många (över 330 000 har jag läst) har röstat på Sverigedemokraterna att det inte längre är vare sig tabubelagt eller stigmatiserande att rösta på dem.

  Eller uttryckt så här: Fick dom så många röster! Redan större än ett antal riksdagspartier! Nu röstar jag också på dom.

  /Erik S

  SvaraRadera
 17. Ingen taktikröst för mig iaf, PP hade det blivit igen.

  SvaraRadera
 18. Micke: Bara för att visa vill stjäla, mörda, våldta för att känna sig fria så kommer denna for av frihet ALDRIG att accepteras av oss. Om vissa tycker att detta är en fascistisk form av frihet vi förspråkar så får de tycka det.

  Även om vi trappar ner lite och kör på: övervaka alla medborgare, tvinga in dom till samma typ av skola, sjukvård mm så är svaret samma.

  Tills dess att vi når ner till en stat som enbart är till för att skydda medborgarna från de som vill begå övergrepp mot dem.

  Frihet är inte att leva på andra männiksor

  SvaraRadera
 19. Tycker det verkar underligt just detta att vissa områden gör om röstningen medans resten inte gör det. Som sagt är det ju gjort för taktikröstning. Helst skulle ju hela landet göra om röstning men det är ju också idiotiskt. Kontentan är väl att man får ge fan i att schabla med val. Vi har nog med soffliggare redan nu. Vi behöver inte fler som tycker att deras röster inte spelar någon roll.

  SvaraRadera
 20. Frihet är inte att leva på andra männiksor


  Varför är det inte ofrihet om en liten elit av alla människor i ÄGER all faktiskt makt vilket ju är vad som kommer att ske i den version av STATEN som ni vill bygga?

  Varför är man fri om man är slav ?

  SvaraRadera
 21. Jag har för mig att vänstern slogan var: rösta på skurken, inte på fascisten  Stämmer och det i sin tur berodde på att alla visste att Chirac genom korruption dragit ihop en avsevärd mängd pengar och att det skapades lagar som förhindrade att han åtalades.

  SvaraRadera
 22. Micke: Det är den verklighet som finns idag. Lustigt att du missat det. Kanske dags att analysera omvärlden mer än andras visioner?

  Ett samhälle som inte bygger på att hålla nere de som är fattiga vore bättre än det system vi har idag.

  SvaraRadera
 23. Om en liten andel människor skapat större delen av allt välstånd så är det deras välstånd att göra vad det vill med.

  Du vet väll att den enda makten staten kommer att ha är att sydda andra människor? Så statens roll är mindre relevant när det kommer till maktutövandet för jag utgår från att du inte anser att det den minimala staten gör är fel. Du kan tycka att den gör för lite, men du anser inte att det är fel att skydda människors grundläggande negativa rättigheter.  Alla annan makt kommer vara den som finns på privat mark För det mesta kommer detta vara på företag eller i privata hem.

  I grunden är detta den enda legitima makten som finns.

  SvaraRadera
 24. @ Anonym 11:33

  Den svenska modellen? Jag trodde den var liktydig med folkhem, disciplin, skötsamhet och åsiktskonformitet? ;-)
  Enligt danska medier, var det tvärtom den skånska modellen, som fick genomslag i valet:
  http://www.information.dk/245721

  SvaraRadera
 25. @Fredrik B
  "Om en liten andel människor skapat större delen av allt välstånd så är det deras välstånd att göra vad det vill med."

  Hur skulle det kunna gå till?? 100 personer kan inte göra allt själva, utan de är beroende av oss 9.000.000 andra.

  SvaraRadera
 26. Ett mindre antal perssoner kommer på nya idéer och skapar nya företag. De kommer sedan överens med andra om viken del de kan bidra med och viken kompensation de skall ha. Utan dessa drivande indivder då hade de inte haft ett jobb.

  SvaraRadera
 27. Ett mindre antal perssoner kommer på nya idéer och skapar nya företag. De kommer sedan överens med andra om viken del de kan bidra med och viken kompensation de skall ha. Utan dessa drivande indivder då hade de inte haft ett jobb.

  SvaraRadera
 28. @Fredrik B
  "Ett mindre antal personer kommer på nya idéer.."

  De personer som kommer på nya idéer får väldig sällan någon monetär kompensation alls. Utan det är mellanhänderna som profiterar på uppfinnarna.

  Läs historien om ex-vis Nikola Tesla, uppfinnaren av radion, distribution av elenergi över långa avstånd och andra tekniska saker vi tar för givna idag:

  http://www.pbs.org/tesla/
  http://www.veoh.com/browse/videos/category/technology/watch/v626311cSjZMCPY

  Ett samhälle som går framåt bygger på ett slags lagarbete, mellan enskilda individer och det samhälle de verkar i.

  Nikola Tesla fick flytta från Europa till USA för att få gehör för sina upptäckter. Europa var inte intresserad av några upptäckter.

  Ångmaskinen uppfanns egentligen för ca 2000 år sedan, men den dåvarande romerske kejsaren stoppade det, för han undrade vad det skulle bli av alla slavar.

  Kanske tur för oss idag, för hade romarna anammat ångmaskinen så hade de som lever idag förmodligen talat latin.

  SvaraRadera
 29. Lista 25000 till personer som skapat något nytt och som blivit en framgång och där skaparen inte fått ekonomisk vinning av detta så kan vi diskutera.

  Du kan inte säga att det är sällan de som skapar nya företag inte får vinning av det det skapar. Det är helt enkelt inte sant.

  SvaraRadera
 30. En röst på SD 2010 är en röst på ett liberalare Sverige. Inte för att SD på nåt vis är ett liberalt parti men dom är inne i riksdagen och rör om och spräcker tvåpartistaten.

  SD 2010, KLP 2014.

  SvaraRadera
 31. "Hur skulle det kunna gå till?? 100 personer kan inte göra allt själva, utan de är beroende av oss 9.000.000 andra."

  Nej, men det de gör kan ha ett mkt högt värde för andra människor. Om så inte vore fallet så skulle folk inte betala för det. Man byter bara bort varor/tjänster om man anser att man får det bättre själv.

  Kolla in musik- och idrottstjärnor som kan tjäna mycket mer än alla andra. De kan producera något som många vill ha. Samma sak med duktiga entreprenörer eller uppfinnare.

  SvaraRadera
 32. Det är rätt stor skillnad på "skapar" och "skapar företag". De senare får oftare belöning, men det är rätt många som skapar ett företag baserat på sina idéer, investerar allt de har, och går omkull för att aldrig våga eller orka försöka igen. De som försöker igen lyckas däremot ofta förr eller senare, men oftast beroende på hårt arbete och inte genialitet. Alla passar inte som företagare, heller.

  De som skapar en genialisk uppfinning får sällan frukterna av det, och jag har inte sett något samhällssystem som varit särskilt bra på att fixa det problemet.

  Det är ju så att de flesta bidrar på sitt sätt till att föra samhället framåt, och har man hittat ett sätt som alla är överens om fördelar frukterna både rättvist och på ett sätt som ger maximal utdelning med minimala risker så har man löst alla samhällsproblem, alltihopa naturligtvis utan att kräva någon administration, och att alla jobbar både med det de tycker bäst om och där de gör mest nytta i samhället. Lycka till.

  I verkligheten så får vi nog stå ut med kompromisser, och en är att de som jobbar med att administrera pengar får mer än de som är längre från köttgrytorna, för system där det inte är så har historien visat fungerar inte.

  SvaraRadera
 33. Ja, i den här situationen så vore ju valet rätt givet. Om FRA-partierna får egen majoritet igen så kommer allt att fortsätta som förut. Om de däremot måste söka stöd hos t.ex. miljöpartiet så finns det en liten chans att de får det svårare att få igenom riktiga idiotlagar. Sverigedemokraterna får inget inflytande i vilket fall som helst.

  SvaraRadera
 34. Det absolut märkligaste med det franska presidentvalet 2002 var att Chirac såg ut som att han trodde att han hade ett brett folkligt stöd med 82 % av rösterna.

  SvaraRadera
 35. "I ett demokratiskt samhälle skall alla ha samma fri- och rättigheter."

  Henrik Alexandersson, menar du att utländska medborgare ska ha samma rättigheter i Sverige som svenska medborgare? Är det piratpartiets officiella linje?

  SvaraRadera
 36. mコミュで簡単にハメ友を見つけませんか!!登録している娘は相手は誰でも良いんです、条件はSEXが好きの一点だけです。さあ連絡を取って手っ取り早くハメ友をGETしよう

  SvaraRadera
 37. 訳アリで家出した少女が神様の救いを待つ神待ち掲示板です!家に帰りたくない、帰れない少女達に愛の手を差し伸べてあげませんか

  SvaraRadera
 38. やっぱり新しい出逢いはグリーやモバゲーよりスタービーチ!フィーリングの合う異性を探し、すぐに遊びにいこう

  SvaraRadera
 39. SMって最初は抵抗有る方が多いと思いますが、新しい自分を見付ける入門にまず、SM度チェッカーで自分に合うSMプレーを探しませんか?ここから新しい可能性が広がりますよ

  SvaraRadera
 40. M男の理想・願望を叶えます!!M男だから求める娯楽を当掲示板で楽しんでいきませんか?Sな女性から沢山の喜びを与えてもらえる快楽コミュで楽しんで下さい

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.