2010-09-12

Valaffisch från en läsare


En av bloggens läsare, Stefan, har lämnat detta bidrag till den pågående valrörelsen. Finns även som PDF för utskrift i upp till A3. Man tackar!

4 kommentarer:

 1. PP är ett omöjligt val för den som är emot planekonomi.

  http://www.piratpartiet.se/politik/medicinpatent

  SvaraRadera
 2. Nu kommer väl Piratpartiet inte att få egen majoritet... och vad jag vet är inget annat parti inne på samma spår.

  Patentfrågorna kan diskuteras. Men det finns oerhört många problem på området som skulle må bra av att diskuteras om vi fick in ett parti som lyfte frågan: Patent-troll, patent-infarkterna, patentens hämmande roll på teknisk utveckling etc.

  Plus att det skulle vara oerhört stimulerande med en grundlig idédebatt om konceptet intellektuell äganderätt som sådant.

  Men konsensus tycks vara att sådant här inte ens *får* diskuteras på den svenska politiska arenan.

  SvaraRadera
 3. @Peter: Läs länken en gång till. Piratpartiet vill inte tvinga företag att göra på något särskilt sätt. Även om förslaget skulle gå igenom står det dem fria att fortsätta utveckla mediciner, vilket de med största sannolikhet skulle göra (om de inte vill bli utkonkurerade).
  Eller tycker du att vi har planekonomi i Sverige idag bara för att det finns statligt betalad forskning?

  SvaraRadera
 4. Piratpartiet är en "Diamond in the ruff".

  För de erfarna och allmänt skeptiska är det ett alldeles för nytt parti för att man verkligen ska veta vad de går för när och om det blir dags att dra svärd.

  Samtidigt får man ju inte veta vad de går för i riksdagssammanhang om man inte drar sitt röstestrå till stacken och röstar på dem.

  Ett litet men dock inte oöverkomligt dilemma...allt e ju bara på låssas ändå ju. =8-o

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.