2010-10-15

Bodström efter Sahlin?


Före detta justitieminister Thomas Bodström (s) lämnar riksdagen. Och han gör det på ett sätt som är en fribiljett in i morgonsofforna, krönikörsvärlden och skvallermedia. Han kommer tyvärr bara att bli mer populär.

Massor av tunga sossar står upp för honom och hans beslut. Det hela har till och med diskuterats med godsherren på Torp. (Göran Persson har nu två tänkbara efterträdare till Sahlin i sitt stall, Nuder och Bodström.)

Utifrån kommer Bodström att kunna delta i samhällsdebatten, utan att behöva ta ansvar för (s) bekymmer. Han slipper bli associerad med Sahlin. Och när den dagen kommer, då kommer han att ses som ett fräscht alternativ som partiledare. Smart.

Att han inte sitter i riksdagen är ett mindre problem. Han kan väljas till partiledare i början av valåret 2014 – och allt han kommer att missa är några partiledardebatter i riksdagen. I valrörelsen och i alla debatter kommer han att kunna vara Partiledare fullt ut. Efter valet är han inne i riksdagen igen.

(Om nu inte sossarna är så grymma att de låter Sahlin köra i diket en gång till, för att ersätta henne med Bodström först efter valet 2014. Och det kan ju även bli nyval innan dess.)

SvD | DN | Aftonbladet | Politikerbloggen | Bodströmstaten

3 kommentarer:

  1. Ja, du Henrik. det funderade jag över också.

    Sossarna valde att låta Sahlin sitta kvar. den strategin är en katastrof. De gör just nu eftervalsanalyser, som leds av personer som inte gjort sig kända för att ha varnat för katastrofen, snarare tvärtom. Partiets idélöshet ska utredas av folk utan idéer!

    Det blir en katastrof för S igen.

    Vem sitter då bäst till för att ta över efter Sahlin: En i gänget, eller en "mjuk" sosse som prioriterat barnen framför politiken och som inte ens är i riksdagen.

    Slutresultatet av det hela kan vara att Thomas tar över efter Sahlin eftersom han kommer att anses "obefläckad".

    Det ser inte ut som om S har en ljus framtid framför sig!

    *asg*

    SvaraRadera
  2. En möjlig fördel av detta är att (S) nu blir mer fritt att agitera mot datalagringen eftersom dennas store riddare har tagit time-out.

    Därmed kan det nu bildas en majoritet i riksdagen mot datalagring eftersom SD generellt är mot EU och påhitt därifrån.

    Och datalagringen kan ju vara ett sisådär lagom ämne för den samlade oppositionen att ge regeringen en knäpp på nästan för.

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.