2010-11-05

Debatt om teledatalagringenNu är det helg och vi får tid för lite fördjupning. Här är Bambuser-filmen från debatten om datalagringsdirektivet / teledatalagringen på Internetdagarna härom veckan.

(Via: Jardenberg)

1 kommentar:

 1. För den som inte orkar se hela filmen så kan man väl säga att alliansen tänker driva igenom direktivet med hänvisning till att man måste.

  Johan Linander (C) har fått på sin lott att baxa igenom det i riksdagen och han är måttligt förtjust över det. I EU jobbar centern för att datalagringen ska bli frivillig - men en snöboll i helvetet har väl som vanligt mer chans.

  Det kommer att vara den minsta tillåtna lagringstiden: 6 månader, men det stora okända som ingen ville gå in på är för vilka brott polisen ska få nyttja dessa uppgifter.

  Vänsterpartiet är emot. Socialdemokraterna är fortfarande för. Bodströms ande vilar över dem antar jag.

  Och vårt enda hopp just nu: Cecilia Malmströms översyn av datalagringsdirektivet. Och möjligen att den tekniska utvecklingen faktiskt kommer att springa ifrån direktivet. Hydran har redan idag för många huvuden.

  Vad är det för liv vi lever egentligen? Man blir håglös.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.