2010-11-24

I väntan på ACTA-voteringen

Fullt kaos i kammaren i Europaparlamentet.

Under förmiddagen hade en brittisk UKIP:are gjort nazi-referenser i ett replikskifte mot socialistledaren Martin Schultz. Eftersom britten vägrat att be om ursäkt avlägsnades han ur kammaren, nu precis innan voteringen. För att backa upp detta ordnade den sittande talmannen en votering – så att britten kunde lyftas ut med något slags demokratisk förevändning.

Annorlunda.

Uppdatering: SvD har en mer utförlig beskrivning

Uppdatering 2: Se även Europaportalen

8 kommentarer:

 1. http://acta.mpbloggar.se/2010/11/24/rodgronaliberala-acta-resolutionen-har-fallit/

  SvaraRadera
 2. Man måste ju verkligen älska UKIP:are =) Fast han borde ha haft lite civilvitet och yttrat sig vid talarstolen istället.

  För övrigt, är det verkligen inom reglerna att parlamentet kan utvisa folk med en enkel majoritetsröst? eller rättare sagt, var det inte lite så Hitler började tystade oppositionen?

  SvaraRadera
 3. Även under utvisning borde ledamöterna ha möjlighet att avge sin röst!!

  Annars kan ju 51% "utvisa" 49% av ledamöterna så att dessa inte längre kan utöva sin röstRÄTT!

  SvaraRadera
 4. Annars kan ju 51% "utvisa" 49% av ledamöterna så att dessa inte längre kan utöva sin röstRÄTT!

  Nej det är snarare så att detta öppnar upp för att en minoritet kan utvisa 51%. Tror inte att 51% stor bakom beslutet om utvisningen UKIP:aren, det var ett minoritets beslut ifrån toppen.

  SvaraRadera
 5. förtydligande, majoriteten som rösta ut honom var inte grunden, regelverket tillåter en minoritet att kasta ut ledamöter.

  SvaraRadera
 6. Detta visar en sak: EU-parlamentet är en mobbande odemokratisk fascistisk samling ynkryggade svin som omedelbart skulle tvingas avgå. Bloom är jiu den ende som är sund och riktig i församlingen.

  Detta är att jämföra med om en demokrat hade stått upp i tyska parlamentet 1933 och talat om sanningen om nazisterna.

  För mig är EU och sveriges riksdag illegitima kriminella församlingar (FRA-lagen räcker som brott) på samma sätt som nazisterna var men det är mindre uppenbart och det finns jämförelsevis fler "nyttiga idioter" som inte förstår vad de håller på med i EU-parlamentet och svenska riksdagen.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.