2010-11-30

Skurkstater emellan...

"Stärk armén, släpp ert grepp, så blir det en kupp. Då får vi en diktator, men en rättvis sådan. Glöm demokrati, irakierna är för tuffa."
Egyptens president Mubarak till USA, om Irak - enligt de amerikanska diplomatiska meddelanden som lagts ut av Wikileaks.

Uppdatering: Den här är inte heller vacker...

3 kommentarer:

  1. ...journalisters uppgift är inte att skydda diplomatin. Är det relevant för våra läsare, då ska vi publicera.

    Jag skriver under på varenda stavelse

    SvaraRadera
  2. Diplomati ska verka för lösningar som leder till fred och demokrati.
    Men världens makthavare har inte använt diplomatin på det sättet.

    Wikileaks läcka visar tydligt att världens makthavare inte har sysslat med diplomat! Vad de sysslat med är konspirationer för att motverka diplomatiska lösningar i diplomatins namn.
    Det är en väsentlig skillnad!

    Därför var wikileaksläckan nödvändig, eftersom dagens makthavare ljuger för oss när de hävdar att de sysslar med diplomati, när de i själva verket hetsar varandra att gå ut i krig och mörda fångar.
    Diplomati är ett fredsverktyg inget konspirationsverkstad för att hetsa nationer till våld och diktatur!

    Carl Bildt borde skämmas över sitt uttalande att Wikileaks skadat diplomatin, man måste faktiskt påpeka bristerna i diplomatin när den så uppenbart inte fungerar. Det är knappast konstigt att diplomatin misslyckas hela tiden och att de istället blir krig jämt när dagens makthavare använder diplomatin för krigshets istället för ett fredsverktyg!

    SvaraRadera
  3. The Manchurian Candidate01 december, 2010 00:12

    Jag har aldrig sett en libertarian som gentemot Usa krävt att Iraks folk själva ska få bestämma sin framtid och att dom inte som nu får betala för sin frihet från den förra dikaturen med att dela ut sitt lands tillgångar till utländska (primärt amerikanska) företag.

    När jag börjar se såna krav ska jag ta omhuldandet av Wikileaks avslöjanden som något som är baserat i sann frihetlighet.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.