2010-11-11

Tja...

SVT:s dokumentär om sverigedemokraternas väg till riksdagen ligger nu också uppe på nätet. Några saker faller mig in...

Det hela känns en smula... corny. Rent av lite vemodigt, rörande.

Alla – speciellt kravallvänstern, media och Sahlin – lyckades sätta allt ljus på (sd) och etablera dem som valets stora underdog.

Det fungerade.

Detta är ett stunt som blir oerhört svårt för (sd) att upprepa.

19 kommentarer:

  1. Varför skulle dom svenska fascisterna långsiktigt ha svårare än dom norska och danska att bli en självklar del av högern?

    Det är bara en fråga om rätt person vid rätt tidpunkt.

    SvaraRadera
  2. Micke, i Sverige verkar de svenska fascisterna snarare bli en självklar del av vänstern. Och det är väl bland folkhemsnostalgikerna där, som man hör hemma.

    SvaraRadera
  3. Det är Milton Friedman personligen som har skapat sverigedemokraterna. Han och Eva Braun är föräldrar till Jimmie Åkesson. Nu skall dom gå och dricka spädbarnsblod.

    SvaraRadera
  4. Samtidigt har SD fyra år med rejäl skattefinansiering att profilera sig, vidga sina lokala nätverk och driva sina frågor.

    Att dömma av valrörelsen kommer inget annat riksdagsparti kunna kvadda dem ideologiskt/principiellt. SD kommer sitta kvar såvida de inte nöts ut (alltid en risk för nya partier) eller knäppar ur (också en risk).

    SvaraRadera
  5. Ja, tänk vad konstigt att Sverigedemokraterna kom in i Riksdagen. Det är verkligen ett mysterium. Alla väljare - minst 100% - tycker ju att Sverige har en riktigt bra invandringspolitik.

    SvaraRadera
  6. Anonym: Tja, över 95% av de röstberättigade röstade faktiskt inte på SD.

    SvaraRadera
  7. Tja, över 95% av de röstberättigade röstade faktiskt inte på SD.

    Hur är det med matten och fakta här, runt, 94,3% av de som valde att rösta av de röstberättigade. dem fick väl 5,7% om jag inte minns fel.

    SD är ett parti vars starka kort är Jimmie Åkesson. Inte för att jag förstår varför, men han är det, så länge han håller, håller SD.

    SvaraRadera
  8. Anonym 13:47,

    eftersom valdeltagandet var 84,63 röstade färre än 5% av de rötsberättigade på SD. Så innan du hoppar på andra för att inte kunna räkna skall du kanske sopa framför egen dörr först.

    SvaraRadera
  9. Har svårt att se att Sverigedemokraterna inte kommer att kunna spela på underdog temat nästa gång. De behöver inte göra något överhuvudtaget för att lyckas, hela massmedian försöker utmåla dem och de som röstade på Sverigedemokraterna som rasister.

    De behöver bara hålla huvudet kallt, inte lägga en massa korkade kommentarer för att de ska hålla sig kvar i riksdagen.

    @Micke
    Med tanke på att vänstern inte har några som helst problem med att odemokratiskt störa möten osv, så är det frågan om vilka som är fascister.

    @F
    Det finns garanterat mer än de som röstade på SD som inte tycker om invandringspolitiken, det betyder dock inte att de tycker om SDs lösning.

    SvaraRadera
  10. Med tanke på att vänstern inte har några som helst problem med att odemokratiskt störa möten osv, så är det frågan om vilka som är fascister
    --------------------------
    Fascism är inte ett sätt att använda våld utan ett sätt att sammanfoga staten med kapitalet under en "upplyst" elit som leder det "oupplysta" packet.

    SvaraRadera
  11. Micke, i Sverige verkar de svenska fascisterna snarare bli en självklar del av vänstern. Och det är väl bland folkhemsnostalgikerna där, som man hör hemma.
    --------------------------
    Jag vet inte var dom hör hemma men jag vet att många som skriver här anser att existensen av ett fascistparti i riksdagen innebär att alla bör bli moderater.

    För mig är det ett märkligt resonemang.

    SvaraRadera
  12. Kolla från 10:40 i detta klipp från riksdagsdebatten 4 november. En politiker som varit vice ordförande i skatteutskottet.

    Visst var vissa saker i dokumentären patetiska, men det finns även obildade politiker (de skånska SD-kommunalpolitikerna) i andra partier. SD överdriver även intäkter av att minska invandring och tror det finns ett himmelrike med hur mycket pengar som helst om bara invandring stoppas.

    Men beträffande möjlighet att realisera mångkulturella samhällen har SD synpunkter inga annan vågar ha då de fördöms som rasism. Det visar att det på detta område finns en för Sverige unik och tror jag ödesdiger konsensuskultur.

    SvaraRadera
  13. Men beträffande möjlighet att realisera mångkulturella samhällen har SD synpunkter inga annan vågar ha då de fördöms som rasism. Det visar att det på detta område finns en för Sverige unik och tror jag ödesdiger konsensuskultur
    ---------------------------
    Att resten av partierna inrte debatterar invandringen på fascistparitets villkor är helt rimligt då inga av dom företräder iden om en ren arisk stat.

    SvaraRadera
  14. Micke-troll. Var ser du hos SD "iden om en ren arisk stat" elelr ens rasism hos SD?

    Såväl Expo, Tommy Funebo, sverigedemokraterna.de, Torbjörn Jerlerup m fl avvisar med det bestämdaste sådana påståenden och själv har jag läst SD:a alla programdokument och kan inte finna rasism. Det finns en formulering om etnicitet som skulle kunna tolkas som rasbaserad, men en lång rad andra som bestämt avvisar rasism.

    Klarar du, troll, av att svara? Är iofs möjligt, men jag förväntar mig inga storverk och kommer nog inte att mata dig mer.

    SvaraRadera
  15. Förresten kan man även säga att t ex Dick Erixon inte är saklig när han idag i en önskan om diskussion med SD skriver "En väg är att stänga gränserna. Men det ligger knappast i tiden. Globaliseringen är här och kan inte stoppas".

    Det önskar inte SD, inte för invandring och definitivt inte för handel! Men ska ändå bli intressant att se om Dick Erixon verkligen tar en debatt med SD?

    Jag är inte så hoppfull om att han gör det. Axess Johan Lundberg skrev debattartiklar om att ta debatt med SD och har sedan dess mest introvert ojat sig över att han kritiserades för att vara rasist när han föreslog och försäkrade att han ansåg SD helt illegitima.

    (Min blogg försvann f ö från Erixons länklista i gamla bloggen efter att jag påpekat att han undvek att beröra ifrågasättandet av västvärldens förmodligen största ickevästliga invandring, men det kan iofs ha berott på något annat.)

    SvaraRadera
  16. Om Magnus123 blivit bortplockad från Dick Erixons länklista så betyder det definitivt något.

    Det är helt otvivelaktigt.


    Medan Magnus 123 gråter över det kan han fundera över var och varför hans partiledning ordagrant kan sjunga ur den svenska nazistiska sångskatten vilken sannolikt mindre än 0,1 procent av svenskarna har känndedom om.

    SvaraRadera
  17. Micke: "betyder det definitivt något ... helt otvivelaktigt ... Medan Magnus 123 gråter över det kan han fundera över var och varför hans partiledning ordagrant kan sjunga ur den svenska nazistiska...".

    Skrev att inte svara dig Micke, men med tanke på din förtalsmässiga antydan vill jag värja mig med vad jag skrivit om Sverigedemokraternas i denna post.

    Har även skrivit om SD här och här. Finner du att din antydan om att jag är nationalsocialist -- vilket jag gissar att du iofs kan antyda oavsett hur starka bevis för motsatsen du får; du är trots allt vara ett troll -- uppfylls får jag gratulera. (Jag hoppas verkligen inte att någon till Erixon påstått att jag är det, men om så skulle vara fallet är jag säker på att Erixon hade ignorerat det.)

    Du var alltså även förtalstroll. Iofs inte oväntat.

    Ditt påstående om att SD är mitt parti är, jämte att du antyder att jag är med i ett nazistparti, även det fel. Jag har inte skrivit mer försvar för SD -- där det funnits skäl att försvara deras rätt att uttala sig, eller jag förordat minskad invandring fast inte riktigt lika mycket som SD -- än vad Erixon har.

    Om du hade tillräckligt med tankeförmåga hade du insett att mina ord om SD ovan i denna tråd implicerar att jag inte är SD:are, även om jag även kritiserat dem i hårdare ordalag men samtidigt menat att de är det enda parti som fört en diskussion om invandring som i alla andra länder i väst samtliga partier accepterar men som inte accepteras i Sverige.

    Jag begär nu inte att du ska begripa någonting i denna replik, men mot ett förtalande troll som du ville jag ändå få den skriven.

    SvaraRadera
  18. Micke. Det där med nassesången är f ö intressant. Det visar i alla fall vilken bakgrund de har. Men även det att Petzäll, och sedan även Björn Söder, accepterade en som varit aktiv i en vit makt-grupp och före valet skröt över sin tid som soldat i Bosnien som 4:e eller 5:e namn i Borås. Intressant är även att Trollhättans förstanamn till fullmäktige sagt att invandrare har en aggressiv gen samt att Petzäll -- jag tror att han har ansvar för Trollhättan i regionen -- i TV4 kommenterade med orden "olycklig formulering". Söder kom också att acceptera det enligt DN.

    Men jag antar att du bara låtsas vara anti-SD och i själva verket är djupt involverad i deras verksamhet och särskilt i det nationalsocialism, annars skulle du inte komma med så ogenomtänkta anklagelser mot mig som du har gjort här. Självklart!

    SvaraRadera
  19. magnus123 (at) live.se sa...
    Micke-troll. Var ser du hos SD "iden om en ren arisk stat" elelr ens rasism hos SD?

    Du verkar ha svårt med logik och retorik.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.