2010-12-01

Saker man inte får berätta om droger

"Jag är kritisk till att de lär folk att knarka säkert."
Det säger Håkan Fransson, som är "drogförebyggare" i Öckerö kommun - om att RFSL på en websida upplyser om vad man bör tänka på när man röker cannabis, tar ecstasy eller dricker alkohol.

Karln vill alltså att sådan information inte skall få spridas. Myten om Frankenstein-drogerna kan ju skadas. Och det skulle kanske hota hans jobb.

17 kommentarer:

 1. Det är ju så jävla dumt, men också så typiskt svenskt. HIV-epidemier, ofrivilliga överdoser och liknande är tydligen inte så viktiga. Det viktigaste är att i alla lägen "skicka rätt signaler". Spela roll vad konsekvenserna blir.

  Men dessa människofientliga knarkdinosaurier sjunger väl förhoppningsvis på sista versen och även Sverige kommer nog att i framtiden att till sist få en mer human narkotikapolitik.

  SvaraRadera
 2. "Från öckerö loge hörs banala utspel av knas.
  Argumentationen är lövtunn, som var den av glas.
  Här valsar Per å Håkan, blind leder blind.
  Information kan vara skadlig! skriks det våg för vind.
  Vet hut, kverulanter! var vad Westerlund sa.
  en straffcentrisk drogsyn leder inte till nått bra.
  Att bara förbjuda och lämna ungdomen blind
  gör det lätt att sen glömma, att vi har en till kind.

  Van der Wett, 17:59, 1 december 2010"


  inte in egen, var en av komentarerna på dn

  SvaraRadera
 3. Löjlig tråd.

  Vad han säger är att websidor som levererar råd till barn om hur dom blir knarkare på ett säkert sätt ökar acceptansen för narkotika och det stämmer ju helt och hållet.
  För lyxknarkarna på den här bloggen är detta naturligtvis ett hot mot deras fredagkvällar när det outhördliga lidandet som livet innebär ska lindras en gång i veckan men det bör inte innebära att knarkförebyggaren INTE ska ha möjlighet att öppna käften ELLER bli av med sitt jobb även om det passar er som politiskt driver linjen att heroin fritt ska kunna köpas av 12 åringar på COOP.  Det viktigaste är att i alla lägen "skicka rätt signaler
  ------------------------
  Det är också det viktigaste för dig och Hax.

  NI skickar RÄTT signaler om det som är viktigt för er.

  I det här fallet att det inte är farligt att använda narkotika och att även om så vorew fallet så bör man hålla käften om det.

  SvaraRadera
 4. Sen när RFSL en sida för barn? Kanske om man är pedofil så kanske man anser att en sida om (gay/bi/trans) sexualupplysning är för barn.

  Känns skönt att veta att det fortfarande finns individer i samhället som fortsätter upplyfta myten om den olyckliga knarkaren. Det är en sådan frisk vind i narkotikadebatten.

  Men det sista har du rätt i. Narkotika ska man inte prata om. Någonsin.

  SvaraRadera
 5. Ja låt oss censurera erowid med!

  Då kommer ju alla dessa knarkare att dö av självmant, Win - Win.

  Jag vet inte vad man ska skriva mer, blir vara ledsen över hur dumma folk är.

  SvaraRadera
 6. Micke skrev "I det här fallet att det inte är farligt att använda narkotika och att även om så vorew fallet så bör man hålla käften om det."

  Ehm.. som vanligt pratar du i nattmössan mitt käre troll. Alla droger har risker och det är det viktigt att lyfta fram.
  Det är viktigt belysa de reella risker som finns med droger, oavsett legalitet, men det finns inget värde i att överdriva riskerna såsom varit brukligt i den svenska debatten.

  Men det är egentligen en annan diskussion.

  I det här fallet handlar det om att nå ut med information till brukare i syfte att, om inte annat, minska de risker de tar i samband med sitt drogbruk. Jämför gärna med "varannan vatten"-kampanjen som rullat både på tidningar och i tv de senaste åren.

  Det handlar om att inte blunda för verkligheten och inse att människor tar droger trots förbudet och att agera för att i alla fall minska skadorna som följer med drogbruket.

  Något som inte borde vara främmande för någon oavsett på vilken sida av förbudslinjen man ställer sig.

  SvaraRadera
 7. Droger kommer har och kommer att fortsätta vara mänsklighetens största källa för inspiration och kreativitet. Vad detta handlar om är människor som är rädda för den naturliga sociala utveckling (evolution) som kan komma att inkräkta på deras verklighet, något som ju vore världens undergång eftersom att droger är okända för de gamla dinosaurierna som hellre vill att folk dör än att utvecklas. Och okända saker, det är ju som bekant inte bra. Därför är det bättre att vara rädd och låta sjuka människor (heroinister och andra missbrukare av sedativa droger) dö, annars kan ju något kanske förändras?

  Jag älskar människor men hatar samhällen... de formar människor till att hata för att bli älskad...
  När ska alla inse att vi alla är en och samma? Mer lika än vi tror? Förhoppningsvis under min livstid!

  Öppen för diskussion, dinosaurier!

  SvaraRadera
 8. Läser man bara DN:s artikel så tycker jag din kritik är befogad. Där ligger hela fokuset på att det är fel att leverera korrekt information om droger - oavsett vad man har för syfte med det.

  Men, om man läser Per Johanssons inlägg på RFSL:s hemsida, som jag antar ligger till grund för artikeln, så blir bilden en helt annan. För det första konstaterar han att det är bra att informationen är korrekt och informativ och för det andra kritiserar han inte att "drogpropaganda" sprids utan att det görs på skattebetalarnas bekostnad. Och det antar jag att ingen av oss här inne skulle opponera oss emot. Förutom trollet förstås.

  SvaraRadera
 9. Om man läser Emans inlägg så tror man först att han har fattat något men när man sen kommer till hans grandiosa avslutning när han liksom Daniel spyr ner bloggen med det vanliga trollgaggandet som grävs fram så fort sövande konformiteten rubbas så vet man att han är en idiot.

  SvaraRadera
 10. Undrar om Micke brukar kalla intellektuella trafikolyckor för något som "bryter konformiteten" eller om det bara får kallas för "bryter konformiteten" när han själv är olyckan?

  Någon borde undersöka om det går att få haverikommissionen att undersöka Micke och se om det går att undvika nästa intellektuella härdsmälta...

  SvaraRadera
 11. "Micke" måste vara en av de mest inkrökta stalinister som fortfarande inte sett sig i spegeln sen -68. Du är rent cyniskt omoralisk i din principiella stupiditet.

  Du argumenterar ju inte ens i sak, utan väljer alltid att göra en egen skrivning, som faktiskt inte är en analys eller tolkning utan nästan alltid en illvillig missuppfattning.

  Så ingen myndighet skulle alltså ha upplyst ungdomar på 90-talet att om att det var viktigt att dricka, om/när man tog ecstasy. Eftersom man inte ska/bör får de skylla sig själva; bättre att några dör än att man hjälper många att berusa sig och överleva "ändå". Typ etnisk rensning fast med andra kriterier.

  Micke, du är helt omänsklig. Jag hoppas att du inte har några barn. Att du inte har ett yrke där du någonsin kommer i kontakt med människor.

  Lyckligtvis är det säkert så. Din ego-bubbla verkar så solid att det är osannolikt att något, nånsin, penetrerar skyddsvallen. Två tum träskalle, runt om.

  Varför kan inte du – som är löjligt kaxig även i den frågan – nöja dig med att sprida upphovsrättskyddat och därmed illegalt publicerat material via din blogg? Det du lagt ut där borde – i ljuset av TBP-målet – säkert kunna värderas till sisådär 500 miljoner i skadestånd och livsstids fängelse. Att musik finns på YouTube ger dig ingen som helst rätt att sprida den som du gör.

  Med nuvarande lagstiftning.

  Det "finns ju ingen gratis lunch", så vem betalar?

  SvaraRadera
 12. Jag är faktiskt motvilligt imponerad av hustrollet Micke. Säga vad man vill om honom, men enträgen är han. Han har väl hängt med något år vid det här laget?
  Det verkar heller inte som om han är på väg att tröttna än på ett tag. Vad som driver honom är dock en fråga som förblir obesvarad.

  SvaraRadera
 13. Sorry,
  jag måste skaffa ett annat konto/signatur så att jag inte förväxlas med min trolligare namne. Dock är detta ett av mina första inlägg här, och rätt anti-micke, så risken för förväxling är väl inte överhängande...

  /Mickeno

  SvaraRadera
 14. Tråkigt att det dykt upp en idiot som har samma namn som mig som i liksom dom klent förståndsmässigt begåvade begåvade Ssargon, Eman och Daniel och inte kan argumentera utan att spamma bloggen med ordet troll.

  Den som är osäker om vem det är som skriver under signaturen Micke kan utgå från att jag ALDRIG är idioten som tror att det är ett argument att hävda att någon är ett troll.

  SvaraRadera
 15. Micke: Har ju sagt åt dig att du får sluta tulla på dina knarkvaror som du langar åt kidsen din lilla knarkpedofil.

  SvaraRadera
 16. Micke (den auktoritetsälskande), japp det är vi lyxdrinkare som tycker det är trevligt med glögg på vintern, rött vin till maten och kall Weissbier på sommaren som vill försvara våra nöjen och därigenom skolar in nya generationer av A-lagare.

  SvaraRadera
 17. auktoritetsälskarte?
  ----------------------------
  För att komma från någon som representetar en grupp som ser Friedman som Jesus och hanterar ifrågasättande av honom som påven hanterar ifrågasättande av Jungfru Maria var det en lustig inledning.
  Helt klart.

  Prova nåt annat.

  Ämnet är knark.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.