2010-12-11

Jul på kontinenten

Här i Belgien, eller i vart fall i de flamländska delarna, har något slags tomte redan varit och hälsat på barnen. Han förefaller komma från Spanien, via Holland. För att ungarna skall sköta sig har han ett gäng färgade killar med sig, som barnen förväntas vara rädda för. Denna del av världen är bara så... skruvad.

Allt förklaras i nedanstående, utomordentligt underhållande, bildsatta uppläsning av David Sedaris Six to Eight Black Men.Direktlänkar: Del 1 | Del 2 | Del 3

3 kommentarer:

 1. HAX, om du nu läser kommentarerna. Du kan väl editera bloggposten om Wikileaks-animationen så som jag föreslog i kommentaren till den, eller åtminstone besvara det.

  Anledningen till att jag påpekar det är att felet inte är en petitess, att påskina att det är en "kinesisk" satir/animation är ett grovt faktafel. Det finns ingen nämnvärd tryckfrihet i Kina och NMAs filmer är förmodligen också censurerade där.

  SvaraRadera
 2. HAX: Antingen är du ironisk eller okunnig. Den del av världen du nu vistas i tillhörde en gång spanska Habsburg. Därför åtföljs S:t Nicholas, som bekant urtomten, av Swarte Pieter, en mor från Iberiska halvön. Och barnen i B och NL får julklappar såväl den 6 dec. som den 24, dessutom den 24 november (!) när tomten siktas vid den holländska kusten efer sin färd från Spanien.

  SvaraRadera
 3. tack för länkarna, asroligt ju!

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.