2010-12-12

Idiot!

Alexandra Brunell, sekreterare hos sverigedemokraternas ledare Jimmy Åkesson twittrar om den "misslyckade" självmordsbombningen i Stockholm med taggen "#äntligen".

54 kommentarer:

 1. Tja, självmordbombaren fick precis vad han förtjänade iaf.

  SvaraRadera
 2. Samtidigt, på sekreterarens blogg:

  http://yfrog.com/gy1cvp
  Brunell: "Muslimkramare..."

  SvaraRadera
 3. Henrik:

  Skönt att se lite självkritik från din sidan.

  Den politisk *du* har försvarat med hela ditt hjärta har lett till den första självmordsbombningen i Sveriges historia.

  Men det är inte radikal islam du är arg på. Utan radikal islam hade detta inte hänt.

  Det är inte invandringspolitisken du är arg på. Utan invandring av hundratusentals muslimer hade det här helt enkelt inte hänt i Sverige. När befolkningsstrukturen i Sverige ändras genom politiska beslut så har grupper med relative sett högre benägenhet för terror ökat.

  Utan det är Sverigedemokraterna som du agerar mot. Naturligtvis! Det är Sverigedemokraterna som orsakade detta!

  Islam= =bra, Sverigedemokraterna=dålig.

  Mer analys behövs inte.

  Dessutom vilseleder du dina läsare. Jag googlade detta, hon säger inte “äntligen” om attacken, utan “äntligen” får hon säga “vad var det jag sa”.

  I stället för att smutskasta andra med oärliga argument kan du väl fundera lite på din egen ideologi och det roll det har spelat för att ändra Sveriges oskuld för all framtid.

  SvaraRadera
 4. Kan man möjligen länka?

  SvaraRadera
 5. Jag är så jävla trött på Sverigedemokrater, de är fullkomliga idioter som inte fattar att den här typen av attentat inte har att göra med muslimer. CIA stöttar de flesta radikala grupper, de förser dem med material eller hetsar dem att göra dumheter för att sedan använda dem som motivering för en polisstat. Det här var planterat av CIA.

  SvaraRadera
 6. @Anonym #1

  Hur många muslimer finns det i Sverige? Hur många är terrorister?

  Vi har haft *ett* väldigt klumpigt försök nu. Enligt wikipedia finns det 100,000 personer i Sverige som är medlemmar i muslimska samfund. 1:100,000 = 0.001% - inte precis ett bra underlag för att generalisera. Lika lite som att att säga att svenskar är terrorbenägna för att ett gäng nynazister sprängde ett par bomber för att döda journalister.

  Visst ska man vara kritisk mot Islam som mot vilken annan religion som helst. Irrationalitet är aldrig bra. Extremisterna utgör dock en förvinnande liten procent.

  Den största skadan som har gjorts i samband med terror de senaste åren kommer desvärre från politiskt håll. Man bör vara betydligt mer orolig för nedmonteringen av rättsäkerhet och demokrati än för någon fjant som spränger sig själv.

  Angående "Sveriges oskuld" (löjligt uttryck) så gick nog den betydligt mer förlorad när man röstade in SD i riksdagen än för att det finns galningar här och var som vill skada oskyldiga.

  SvaraRadera
 7. @Lucas

  Nej! Det här är inte "vår" första Jihadist och självmordsbombare. Gudmundson skriver:


  Detta är den första självmordsbombaren på svenskt territorium, men tyvärr långt från den första svenska självmordsbombaren.

  Förste svensk lyckades aldrig. Mirsad Bektasevic fängslades istället, i Sarajevo 2005 – polisen beslagtog då såväl sprängmedel som bombbälte. Två svenskar har senare sprängt sig i Irak. Dels Mohamed Moumou, som kallade sig Abu Qaswarah när han var andreman för al Qaida i Irak. Moumou sprängde sig när hans cell attackerades av polis och militär i oktober 2008. Hans vän Makram Mejri, även kallad Abu Mu'az, ska ha sprängt sig i augusti i år. I veckan föll dessutom dom i Göteborg gentemot två somaliskättade svenska medborgare som ska ha planerat självmordsattentat, Billé Ilias Mohamed och Mohamoud Jama. Även den senares hustru ska ha varit tilltänkt självmordsbombare.

  Vilket gör dagens huvudperson till den sjunde självmordsbombaren i Sverige, och den tredje som lyckas detonera. Men den förste på svensk mark.

  SvaraRadera
 8. @ProfessorPelotard12 december, 2010 09:23

  du skjuter dig själv i foten när du hänvisar veckans dom mot två sverigesomalier. Jag hoppas du är medveten att endast en av dom dömdes?! och det av endast en av två domare.

  okej 3 av 100 000... fortfarande 0,003%.

  är inte beredd att offra en enda av mina rättigheter även om den siffran skulle tiodubblas!


  Det är war on terror och sveriges informella (dvs mörkade) samarbete med usa som är grogrunden till det här.. inte att wikileaks släpper material. eller något annat fjantigt. SLUTA BEHANDLA SYMTOM! BOTA SJUKDOMEN ISTÄLLET!

  SvaraRadera
 9. Den här gången var turen på vår sida och den ende som dog var en förvirrad galning som ingen hemortsrätt har här i Norden.

  De Nordiska folken är på väg att vakna upp från den törnrosa sömn de ledande politikerna försatt dem uti.

  Folk från grus och sandöknarna i Asien har inget här att göra, och de har inget att tillföra våra kulturer eller våra levnadsvillkor.

  Det är snarast så att de liksom en cancer sakta förstör våra samhällen med importerad brottslighet och fanatism.

  Deras moral och krav på renlärighet hör inte hemma här och det som nu händer att man vill genom att själv dö och orsaka lidande för så många som möjligt är ett bevis på den tes som framförs här av mig.

  Vi bör ta lärdom av det här och sätta upp en skylt på bron över sundet, och på denna ska det stå.

  Fullbelagt.

  SvaraRadera
 10. Låt SD prata på så ska ni se att dom gräver sin egen grop. På sätt o vis är det SD:s motståndare som nu tvingas hantera sitt/sina misstag angående den svenska flyktingpolitiken som manifeterat sig i SD:s form. Slentrianpolitikernas semester är över nu.

  Nu handlar det om skadehantering och att backtracka till någon slags punkt noll, före där allting började gå fel. Hur ogärna vi än vill inse det så är detta demokrati.

  Det är nu det verkligen hettar till på den politiska scenen. Förr var det ju roligare att följa matutdelningen på en geriatrikavdelning än att följa den svenska riksdagspolitiken.

  SD:s ensidiga politiska målsättningar kommer att avslöja dom (för dom som nu inte redan genomskådat dom).

  Det bästa man kan göra i denna semidemokrati är att låta missnöjespolitikerna prata fritt och debattera mot dem.

  Apropå bombarens, till största delen, misslyckade uppdrag borde man väl kunna säga, Insha'Allah?

  SvaraRadera
 11. Förstår inte varför SD är emot invandring. Utan invandring hade SD aldrig existerat. Utan invandring hade Jimmy Åkesson och hans überbegåvade sekreterar varit arbetslösa. Utan invandring hade dom inte haft något att hata, göra, prata om eller leva för överhuvudtaget. Nej, det är hög tid att SD börjar visa invandrarna den uppskattning dom förtjänar. Det är ju trots allt invandrarna som gör allting möjligt.

  SvaraRadera
 12. Progressive Obama!12 december, 2010 09:58

  Ärligt talat, HAX... vi har det första islamofascistiska terrordådet på svensk mark med öppna hot riktade mot svenskar och krav på politiska eftergifter. I det läget letar du upp en bimbobrolier och ondgör dig över hennes kommentarer?

  Det är till att ha sinne för proportioner... Lite reflexion över din egen krampaktiga politisk korrekta reaktion vore verkligen på sin plats.

  SvaraRadera
 13. Jag visste redan igår kväll när jag läste om attentatet vilka på den här bloggen som skulle jubla av glädje.


  Att dom gör det tillsammans med fascistpartiet är helt logiskt.

  SvaraRadera
 14. Hela Sverige borde vara som Rinkeby. Fri invanding nu!

  SvaraRadera
 15. Vem är förvånad. Sverigedemokraterna drivs av sitt hat och är förblindade av det.

  SvaraRadera
 16. Det är bl.a delar av USA´s kamp mot islamistisk terrorism som Wikileak avslöjat.
  HAX och hela gänget av stollar här stöder Wikileak.
  Bra att komma ihåg

  SvaraRadera
 17. Ja, det var nog inte speciellt smart gjort mot SD om man säger så. Det är ju dock bra att dom visar sin idioti öppet i det partiet då dom försökt dölja den väl.

  SvaraRadera
 18. Taggen var "#äntligen". Jag såg tweeten själv.

  SvaraRadera
 19. Symptomatiskt att upprördheten här efter ett muslimskt terrordåd i Sverige inte riktas mot radikal Islam utan-trumpetfanfar-mot SD.

  SvaraRadera
 20. Flosklerna duggar tätt i kommentarsfältet.

  Det var inte oväntat att HAX skulle försöka vända blicken mot en sverigedemokratisk ung sekreterare när ett sprängdåd med islamistiska förtecken sker i Sthlm. Äras den som äras bör...

  Och visst; andelen terrorister bland Sveriges muslimska population är väldigt låg. Ej heller jag vill ha drakoniska övervakningslagar i Svea rike.

  Men; Sverige sanktionerar USA's utrikespolitik och krigande i muslimska länder, samtidigt så tar vi in enorma mängder muslimer i vårt land. Detta kan inte, av tänkande människor, betraktas på annat sätt än vansinne!

  Ja, jag föraktar bröderna Ekeroths sionistkramande. Jag tar avstånd ifrån de SD-are som utmålar all invandrarrelaterad brottslighet som en konsekvens av religionen Islam. Men, om vi inte vill att våra barn och barnbarn ska genomlida inbördeskrig i Sverige då är det dags att ifrågasätta Sveriges invandringspolitik!

  När andelen muslimer i Sverige utgör 20% av befolkningen och ett mer spektakulärt terrordåd inträffar på Svensk mark (falskflagg-operation eller ej). Hur tror Ni att det kommer påverka stämningarna i landet? Då kommer inga libertarianska floskler i världen kunna hejda en mycket obehaglig våldsspiral.

  Sverige kommer att bli ett nytt Balkan om inte utvecklingen bryts.

  Ni historielösa fåntrattar som tror att man kan bryta årtusenden av mänskligt beteende genom "Vi gillar olika"-kampanjer och toleranta "ANTI-SD"-facebookgrupper måste ta huvudet ur sanden!

  SD 2014.

  SvaraRadera
 21. @Lars

  Och vad tror du exakt är en möjlig/önskvärd utveckling? Att vi massdeporterar 10% av befolkningen, stänger gränserna och går tillbaks till tidigt 1900-tal då svartskallarna var holländare, tyskar och finnar?

  Like it or not, Sverige är ett multikulturellt samhälle där en betydande del av medborgarna kommer från andra kulturer. Det går inte att ändra på i ramen av en demokratisk stat. Så om du inte yrkar på att man ska göra statskupp och införa någon form av apartheidregim så är det en realitet som inte går att ändra på. Även om du skulle stänga gränserna och inte släppa så mycket som en turist är den demografiska situationen som den är.

  Det enda SD gör är att de skapar en klyfta "vi" vs "dem" som leder till motsättningar och konflikter. SD är inte en lösning på de integrationsproblem som definitivt existerar. SD bara fördjupar problemen.

  Det viktiga för ett fungerande samhälle är att det finns en grundläggande gemenskap. Att alla medborgare känner att de är del av den gemenskapen. I ett sådant samhälle skulle terrorister inte ha en chans. De som river up och splittrar som SD gör skadar Sverige.

  Att det är gärningsmannen, islamism, religiöst dårskap osv osv som bär ansvaret för attacken är självklart. Det behöver inte påpekas då alla förstår det. Det vissa inte tycks förstå dock är att SD bidrar till skadan genom att skapa en avgrund mellan muslimer och icke-muslimer. Det ökar för det första sannolikheten för terrorangrepp och minskar drastiskt chanserna att få tag i de som planerar terror. En muslimsk population som känner sig som andra klassens medborgare kommer inte att hjälpa polisen.

  SvaraRadera
 22. @ lars

  ” Det var inte oväntat att HAX skulle försöka vända blicken mot en sverigedemokratisk ung sekreterare när ett sprängdåd med islamistiska förtecken sker i Sthlm. Äras den som äras bör...”

  I det här fallet äras den tvivelaktiga twittraren som skriver ”äntligen” när ett terrordåd inträffar. Ett sådant beteende tenderar att vända blickar mot sig, och det har absolut ingen relevans till din egna fabricering och personliga vinkling. Givet är att det enklaste sättet att försvara och förminska ett sådant klumpigt tilltag vore att försöka beskylla andra människor för att bry sig mer om uppenbara idiotiska tilltag än om terrordådet i sig, trots att inga belägg för sådant existerar.

  ” Och visst; andelen terrorister bland Sveriges muslimska population är väldigt låg. Ej heller jag vill ha drakoniska övervakningslagar i Svea rike.”

  En berömvärd och insiktsfull åsikt om det nu vore så att den inte står i indirekt konflikt med resten av din text.

  ” Men; Sverige sanktionerar USA's utrikespolitik och krigande i muslimska länder, samtidigt så tar vi in enorma mängder muslimer i vårt land. Detta kan inte, av tänkande människor, betraktas på annat sätt än vansinne!”

  Välgörenhet? Men du har rätt, det vore ett mindre vansinne ifall vi gick ut i krig och fullständigt sket i offren…

  ” Ja, jag föraktar bröderna Ekeroths sionistkramande. Jag tar avstånd ifrån de SD-are som utmålar all invandrarrelaterad brottslighet som en konsekvens av religionen Islam. Men, om vi inte vill att våra barn och barnbarn ska genomlida inbördeskrig i Sverige då är det dags att ifrågasätta Sveriges invandringspolitik!”

  Inbördeskrig? Knappast ett värdigt Slippery-slope-argument. Håller du med tesen om att ifall man utgår från felaktiga premisser så blir ofta utgången felaktig?

  ” När andelen muslimer i Sverige utgör 20% av befolkningen och ett mer spektakulärt terrordåd inträffar på Svensk mark (falskflagg-operation eller ej). Hur tror Ni att det kommer påverka stämningarna i landet? Då kommer inga libertarianska floskler i världen kunna hejda en mycket obehaglig våldsspiral.”

  Då är sannolikt andelen terrorister bland muslimska invånare än mindre. Ju större befolkningsgrupp och desto lägre andel olägenheter, desto större acceptens hos allmänheten för nämnda grupp. Du drar helt fel slutsatser. Acceptansen tenderar att öka när något närmar sig en normalisering, inte tvärtom.

  ” Sverige kommer att bli ett nytt Balkan om inte utvecklingen bryts.”

  Slippery-slope….

  ” Ni historielösa fåntrattar som tror att man kan bryta årtusenden av mänskligt beteende genom "Vi gillar olika"-kampanjer och toleranta "ANTI-SD"-facebookgrupper måste ta huvudet ur sanden!”

  Upplever man inte ens sakargument vara tillräckligt starka kan man alltid spetsa till dom med lite personangrepp. Sedan att fred byggs av tolerans snarare än motsatsen är en annan sak.

  ” SD 2014.”

  Hur kan SD gå under 2014 när så många påstår att Jorden går under två år innan? :)

  SvaraRadera
 23. @ lars

  ” Det var inte oväntat att HAX skulle försöka vända blicken mot en sverigedemokratisk ung sekreterare när ett sprängdåd med islamistiska förtecken sker i Sthlm. Äras den som äras bör...”

  I det här fallet äras den tvivelaktiga twittraren som skriver ”äntligen” när ett terrordåd inträffar. Ett sådant beteende tenderar att vända blickar mot sig, och det har absolut ingen relevans till din egna fabricering och personliga vinkling. Givet är att det enklaste sättet att försvara och förminska ett sådant klumpigt tilltag vore att försöka beskylla andra människor för att bry sig mer om uppenbara idiotiska tilltag än om terrordådet i sig, trots att inga belägg för sådant existerar.

  ” Och visst; andelen terrorister bland Sveriges muslimska population är väldigt låg. Ej heller jag vill ha drakoniska övervakningslagar i Svea rike.”

  En berömvärd och insiktsfull åsikt om det nu vore så att den inte står i indirekt konflikt med resten av din text.

  ” Men; Sverige sanktionerar USA's utrikespolitik och krigande i muslimska länder, samtidigt så tar vi in enorma mängder muslimer i vårt land. Detta kan inte, av tänkande människor, betraktas på annat sätt än vansinne!”

  Välgörenhet? Men du har rätt, det vore ett mindre vansinne ifall vi gick ut i krig och fullständigt sket i offren…

  ” Ja, jag föraktar bröderna Ekeroths sionistkramande. Jag tar avstånd ifrån de SD-are som utmålar all invandrarrelaterad brottslighet som en konsekvens av religionen Islam. Men, om vi inte vill att våra barn och barnbarn ska genomlida inbördeskrig i Sverige då är det dags att ifrågasätta Sveriges invandringspolitik!”

  Inbördeskrig? Knappast ett värdigt Slippery-slope-argument. Håller du med tesen om att ifall man utgår från felaktiga premisser så blir ofta utgången felaktig?

  ” När andelen muslimer i Sverige utgör 20% av befolkningen och ett mer spektakulärt terrordåd inträffar på Svensk mark (falskflagg-operation eller ej). Hur tror Ni att det kommer påverka stämningarna i landet? Då kommer inga libertarianska floskler i världen kunna hejda en mycket obehaglig våldsspiral.”

  Då är sannolikt andelen terrorister bland muslimska invånare än mindre. Ju större befolkningsgrupp och desto lägre andel olägenheter, desto större acceptens hos allmänheten för nämnda grupp. Du drar helt fel slutsatser. Acceptansen tenderar att öka när något närmar sig en normalisering, inte tvärtom.

  ” Sverige kommer att bli ett nytt Balkan om inte utvecklingen bryts.”

  Slippery-slope….

  ” Ni historielösa fåntrattar som tror att man kan bryta årtusenden av mänskligt beteende genom "Vi gillar olika"-kampanjer och toleranta "ANTI-SD"-facebookgrupper måste ta huvudet ur sanden!”

  Upplever man inte ens sakargument vara tillräckligt starka kan man alltid spetsa till dom med lite personangrepp. Sedan att fred byggs av tolerans snarare än motsatsen är en annan sak.

  ” SD 2014.”

  Hur kan SD gå under 2014 när så många påstår att Jorden går under två år innan? :)

  SvaraRadera
 24. @ lars (del 1 av 2)

  ” Det var inte oväntat att HAX skulle försöka vända blicken mot en sverigedemokratisk ung sekreterare när ett sprängdåd med islamistiska förtecken sker i Sthlm. Äras den som äras bör...”

  I det här fallet äras den tvivelaktiga twittraren som skriver ”äntligen” när ett terrordåd inträffar. Ett sådant beteende tenderar att vända blickar mot sig, och det har absolut ingen relevans till din egna fabricering och personliga vinkling. Givet är att det enklaste sättet att försvara och förminska ett sådant klumpigt tilltag vore att försöka beskylla andra människor för att bry sig mer om uppenbara idiotiska tilltag än om terrordådet i sig, trots att inga belägg för sådant existerar.

  ” Och visst; andelen terrorister bland Sveriges muslimska population är väldigt låg. Ej heller jag vill ha drakoniska övervakningslagar i Svea rike.”

  En berömvärd och insiktsfull åsikt om det nu vore så att den inte står i indirekt konflikt med resten av din text.

  ” Men; Sverige sanktionerar USA's utrikespolitik och krigande i muslimska länder, samtidigt så tar vi in enorma mängder muslimer i vårt land. Detta kan inte, av tänkande människor, betraktas på annat sätt än vansinne!”

  Välgörenhet? Men du har rätt, det vore ett mindre vansinne ifall vi gick ut i krig och fullständigt sket i offren…

  SvaraRadera
 25. @ lars (del 2 av 2)

  ” Ja, jag föraktar bröderna Ekeroths sionistkramande. Jag tar avstånd ifrån de SD-are som utmålar all invandrarrelaterad brottslighet som en konsekvens av religionen Islam. Men, om vi inte vill att våra barn och barnbarn ska genomlida inbördeskrig i Sverige då är det dags att ifrågasätta Sveriges invandringspolitik!”

  Inbördeskrig? Knappast ett värdigt Slippery-slope-argument. Håller du med tesen om att ifall man utgår från felaktiga premisser så blir ofta utgången felaktig?

  ” När andelen muslimer i Sverige utgör 20% av befolkningen och ett mer spektakulärt terrordåd inträffar på Svensk mark (falskflagg-operation eller ej). Hur tror Ni att det kommer påverka stämningarna i landet? Då kommer inga libertarianska floskler i världen kunna hejda en mycket obehaglig våldsspiral.”

  Då är sannolikt andelen terrorister bland muslimska invånare än mindre. Ju större befolkningsgrupp och desto lägre andel olägenheter, desto större acceptens hos allmänheten för nämnda grupp. Du drar helt fel slutsatser. Acceptansen tenderar att öka när något närmar sig en normalisering, inte tvärtom.

  ” Sverige kommer att bli ett nytt Balkan om inte utvecklingen bryts.”

  Slippery-slope….

  ” Ni historielösa fåntrattar som tror att man kan bryta årtusenden av mänskligt beteende genom "Vi gillar olika"-kampanjer och toleranta "ANTI-SD"-facebookgrupper måste ta huvudet ur sanden!”

  Upplever man inte ens sakargument vara tillräckligt starka kan man alltid spetsa till dom med lite personangrepp. Sedan att fred byggs av tolerans snarare än motsatsen är en annan sak.

  ” SD 2014.”

  Hur kan SD gå under 2014 när så många påstår att Jorden går under två år innan? :)

  SvaraRadera
 26. Jag ber om ursäkt för de multipla posterna, även fast felet ligger hos bloggens mjukvara som rapporterade om att fel inträffat.

  SvaraRadera
 27. Fan säg det som det är, alla muslimska terrordåd är SD:s fel, punkt, slut. Självklart, til och med de i Irak och Afghanistan.

  / lubbe ferrysson

  SvaraRadera
 28. Hur länge har inte vi iranier varnat er svenskar om att det inte går att lita på muslimer fullt ut? Vi vet av erfarenhet.

  SvaraRadera
 29. Jag såg den också när den kom upp i natt. Avslöjande. Mycket avslöjande.

  Jag har den skrämdumpad här

  Länk

  SvaraRadera
 30. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 31. Med facit i handen, var det så klokt att nedrusta psykvården på 80-talet. Hade vi haft en fungerande psykvård (visst, kostar pengar, jag vet) så hade självmordsbombningen kanske förhindrats. Och SD hade inte suttit i riksdagen.

  SvaraRadera
 32. @Fred,

  Du anklagar mig för att använda slippery-slope-argument. Jag hävdar att det handlar om att dra rimliga slutsatser byggd på empirisk erfarenhet. Det är mycket väl känt att etniskt och kulturellt homogena samhällen är tryggare och stabilare. De flesta väpnade konflikter i världen har etniska förtecken.
  Att förneka detta är historielöst i sådan utsträckning invektiven nog torde anses vara väl så befogade. Balkan-konflikten är ett bland många exempel.

  "Välgörenhet? Men du har rätt, det vore ett mindre vansinne ifall vi gick ut i krig och fullständigt sket i offren…"
  Svensk beväpnad trupp på marken i muslimska länder upplevs (med rätta) inte som "välgörenhet" av befolkningen utan som militärt understödjande av ockupanten USA.
  Om hjärtat blöder för civila så är det ändå minst sagt olämpligt att ta dem innanför Sveriges gränser. Dessutom så är förhållandevis få av Sveriges invandrare flyktingar, utan företrädelsevis ekonomiska migranter.

  "Inbördeskrig? Knappast ett värdigt Slippery-slope-argument. Håller du med tesen om att ifall man utgår från felaktiga premisser så blir ofta utgången felaktig?"
  Ja, jag håller den tesen för riktig. Kontrollera dina egna premisser.

  "Då är sannolikt andelen terrorister bland muslimska invånare än mindre. Ju större befolkningsgrupp och desto lägre andel olägenheter, desto större acceptens hos allmänheten för nämnda grupp. Du drar helt fel slutsatser. Acceptansen tenderar att öka när något närmar sig en normalisering, inte tvärtom."
  De felaktiga slutsatserna kommer knappast från mitt håll. Varför tror Du att stödet för SD är som störst i de regioner i Sverige där andelen invandrare är som störst? Återigen; empirin står inte på din sida.

  "Upplever man inte ens sakargument vara tillräckligt starka kan man alltid spetsa till dom med lite personangrepp. Sedan att fred byggs av tolerans snarare än motsatsen är en annan sak."
  Personangrepp? Mitt användande av ordet "fåntrattar" torde snarast vara att betrakta som ett, måhända opassande, retoriskt grepp. Personangrepp är något helt annat.

  Du menar väl Fred. Jag förstår det. Men om du tror att Sverige kommer att bli ett tryggare land med fortsatt hög invandring så tror Du nog tyvärr fel. Processen är väl känd från andra delar av världen, så välkänd faktiskt att man namngett den; det kallas balkanisering. Processen innebär nästan undantagslöst blodspillan.

  SvaraRadera
 33. @ Lars

  ” Du anklagar mig för att använda slippery-slope-argument. Jag hävdar att det handlar om att dra rimliga slutsatser byggd på empirisk erfarenhet. Det är mycket väl känt att etniskt och kulturellt homogena samhällen är tryggare och stabilare. De flesta väpnade konflikter i världen har etniska förtecken.
  Att förneka detta är historielöst i sådan utsträckning invektiven nog torde anses vara väl så befogade. Balkan-konflikten är ett bland många exempel.”

  Även om man beaktar att etniska och kulturella skillnader medför vissa problem så är steget stort till inbördeskrig i Sverige, och där infaller slippery-slope delen.

  ” Svensk beväpnad trupp på marken i muslimska länder upplevs (med rätta) inte som "välgörenhet" av befolkningen utan som militärt understödjande av ockupanten USA.
  Om hjärtat blöder för civila så är det ändå minst sagt olämpligt att ta dem innanför Sveriges gränser. Dessutom så är förhållandevis få av Sveriges invandrare flyktingar, utan företrädelsevis ekonomiska migranter.”

  Fast nu syftade jag inte på den militära ockupationen när jag nämnde begreppet välgörenhet, utan på den andra delen av den kombination som du uttryckte vara ett vansinne, dvs att ge utsatta människor en plats i samhället.

  ” Ja, jag håller den tesen för riktig. Kontrollera dina egna premisser.”

  Mina premisser? När det i själva verket är dina premisser som missbrukas i det felaktiga ”slippery-slope”-argumentet att det blir inbördeskrig i Sverige om saker inte görs på ditt sätt?

  ” De felaktiga slutsatserna kommer knappast från mitt håll. Varför tror Du att stödet för SD är som störst i de regioner i Sverige där andelen invandrare är som störst? Återigen; empirin står inte på din sida.”

  För att andelen invandrare är för liten och att andelen olägenheter upplevs för stora rörande gruppen? Lägg därtill att regioner som har en större andel invandrare ofta brukar lida av en större andel upplevda olägenheter beroende på en rad faktorer. Det går alltså inte att förenkla problemet till en dimension som du försöker göra.

  ” Personangrepp? Mitt användande av ordet "fåntrattar" torde snarast vara att betrakta som ett, måhända opassande, retoriskt grepp. Personangrepp är något helt annat.”

  Du får kalla det för vad du vill, men faktum kvarstår att det är ett osakligt ”Ad-Hominem”-argument som inte hör hemma i sakliga diskussioner.

  SvaraRadera
 34. Fred:

  Jag får nog hålla med Lars på sista punkten. Att kalla någon fåntratt är inget argument, utan ett invektiv.

  SvaraRadera
 35. För övrigt misstänker jag att regeringen, hemliga polisen och oppositionens hökar i smyg är lika överförtjusta som sverigedemokraterna. Detta kommer att användas som skäl för att rulla ut övervakningsstaten i ännu snabbare takt.

  Givetvis och det var också därför som Försvarsmakten hjälpte bombaren att utföra detta terrordåd genom att ge honom en dålig bomb, så att han sprängde sönder sig själv och vips så var polisstaten här.

  Stockholmbombningen var ett insider jobb.

  SvaraRadera
 36. Anonym 08:14
  Din ironi är totalt bortkastad i det här sällskapet där många faktiskt tror att det ligger till precis som du säger.
  Vad är det hos HAX som gör att just sådana individer dras hit?

  SvaraRadera
 37. Det var kanske inte precis oväntat att de illiterata nazisterna i SD inte kunde hålla sig i skinnet utan var tvungna att skrika ut sin glädje över att en muslim bombade ihjäl sig själv.

  Ett helt gäng med svennebananer hade kunnat gått åt på samma gång och ansvaret för detta hade då legat på SD.

  Om vi ändå kunde skicka dessa halvdanskarna till Afghanistan, Irak eller Nordkorea så vi slipper dras med skiten.

  SvaraRadera
 38. Din ironi är totalt bortkastad i det här sällskapet där många faktiskt tror att det ligger till precis som du säger.

  kJag var inte ironisk för fem öre, det var ett insider jobb, anledningen är uppenbar, försvarsmakten kände till detta män lät bli att varna allmännheten. Sverige attackeras nu pga Wikileaks och våra lagar som skyddar Wikileaks.

  SvaraRadera
 39. @ Gregers

  ” Jag får nog hålla med Lars på sista punkten. Att kalla någon fåntratt är inget argument, utan ett invektiv.”

  Det är ett givet ”Ad-hominem”-argument då han blandar in personangreppen i sin argumentation. Ad hominem abusive eller argumentum ad personam. Du är däremot fri att försvara denna typ av diskussion om du önskar.

  SvaraRadera
 40. @Fred,
  ,-When in Rome; do as the romans.,

  Graden av salongsfähiget och retorisk finess anpassar man efter situationen.

  HAX valde att kalla Brunell "IDIOT". Var finnes där den djupgående analysen?
  Ad hominem?

  Låt mig också ge några exempel ur kommentarsfältet:

  ..
  Jag är så jävla trött på Sverigedemokrater, de är fullkomliga idioter
  ..
  Jimmy Åkesson och hans überbegåvade sekreterar
  ..
  Ja, det var nog inte speciellt smart gjort mot SD om man säger så. Det är ju dock bra att dom visar sin idioti öppet
  ..
  Sverigedemokraterna drivs av sitt hat
  ..

  Uttrycket "historielösa fåntrattar" anser jag inte vara så fruktansvärt grovt i detta sammanhang.

  Men, Du har förstås rätt Fred. Det var i grunden onödigt av mig att låta mig dras ned till denna nivå. Jag noterar också att Du själv inte tillhör dem som yttrat uttrycken ovan och om Du tog Dig illa vid så ber jag om ursäkt. Förlåt mig för min obetänksamhet.

  Min ståndpunkt står dock fast. Den höga invandringen innebär att Sverige balkaniseras och att det innebär det främsta hotet mot nationens väl och ve.
  Jag kommer knappast att övertyga Dig till att ändra åsikt i HAX kommentarsfält.

  Men jag skulle vilja be Dig att på egen hand analysera vår omvärlds konflikter (i synnerhet inbördeskrig), såväl samtida som historiska. I mina ögon är det alltför tydligt att etnicitet och religiös identitet ALLTID är de främsta motiven.

  SvaraRadera
 41. Lars, du verkar göra det märkliga antagandet att SD är lösningen på problemet.

  SvaraRadera
 42. Tor,
  Jag anser att SD är det minst dåliga alternativet: Pragmatism.

  SD är det enda politiska partiet som står för en vettig invandringspolitik.

  Men, jag är medveten om SD's brister; tro inget annat. I synnerhet blir jag störd av att SD i så stor utsträckning köper USA's krigspropaganda och 'neocon'-problemformuleringarna.

  SvaraRadera
 43. Lars,

  Så du ser inget problem med att ledande representant dagen efter terrordådet går ut med att vi bör skuldbelägga alla muslimer?

  Tänk nu om de varit i regeringsställning. På vilket sätt minskar det risken för terrordåd? Hur skulle SD stoppat detta terrordåd?

  Jag skulle gärna någon gång höra någon från Sverigedemokraterna förklara för vad som ska göras med alla invandrare, särskilt muslimer, som redan bor här, hur man ska få dessa att bli mer delaktiga i svenska samhället? Då hjälper knappast att ha linjen att de alla är skyldiga till terrordådet.

  SvaraRadera
 44. Tor,
  Du tycks vara ganska oinformerad om SD's realpolitik. Att som Sverigedemokrat ständigt behöva bemöta halmgubbe-argument är lite tröttsamt i längden.

  Såvitt jag vet så har SD inte gått ut med någon påvlig bulla att vi ska skuldbelägga alla muslimer. Jag anser inte att vi ska skuldbelägga alla muslimer. Jag är själv förlovad med en muslimsk kvinna, bördig från ett nordafrikanskt land och jag anser inte att hon har någon som helst skuld i dådet i Sthlm.

  Men ok, för att sammanfatta min (och många andra SD-röstares samhällsanalys):
  Jag konstaterar att Sveriges demografi kommer att kraftigt förändras inom vår livstid om inte Sverige lägger om invandringspolitiken.
  Jag är övertygad om att detta oundvikligen leder till balkanisering och ökade etniska spänningar i samhället, därtill eskalerande brottslighet. I förlängningen ser jag en högst verklig risk för framtida innbördeskrig.

  Att bedriva den form av "aktiva utrikespolitik" som Sverige gör, där vi villigt deltar i USA-ledda ockupationer av muslimska länder och samtidigt importerar hundratusentals muslimer till vårt land kan jag inte betrakta som annat än intellektuellt och nationellt självmord.

  Ju större spänningar som finns i ett land desto större politisk repression kommer att följa. Sambandet är så starkt att det nästan kunde formuleras som en naturlag.

  Hur mycket svensken i gemen än vill tro att Sveriges militära deltagande i Afghanistan betraktas som en humanitär/fredsbevarande insats bland muslimer i allmänhet, och Afghaner i synnerhet, så bedrar man sig dock grovt.

  Som jag också skrev tidigare så oroas jag över många SD'ares tendenser att med hull och hår svälja USA's propaganda och 'lösningar'.
  Kriminella "kulturmuslimer" i Sveriges förorter blir för många en anledning att dehumanisera muslimer i stort och detta passar naturligtvis vissa aktörer på den globala politiska arenan alldeles utmärkt.

  Vi kan inte göra de senaste 30 årens invandringpolitik ogjord.Men vi behöver inte fortsätta med samma huvudlösa politik. En förändring är möjlig utan att ta till etnisk rensning.

  SvaraRadera
 45. Halmgubbe? Inte alls.

  Kent Ekeroth

  "I vanlig ordning kommer Dilsa Demirbag Sten och babblar om att ”vi ska inte skuldbelägga en hel grupp” bla bla bla. Varför inte? Islammsom ideologi ger upphov till denna sorts beteende och dessa åsikter är utspridda i den muslimska världen"


  Sen noterar jag att du inte svarade på frågan om vad som ska göras åt dem som redan är här. Det räcker inte att svara, minska invandringen, utan att även svara på frågan, sen då? Det är där jag väntar på svar och det är på den punkten SD inte kunnat ge ett fullgott svar.

  SvaraRadera
 46. Tor,
  Bröderna Ekeroth tar jag bestämt avstånd ifrån. Han står precis för den typ av åsikter som jag själv försöker motverka inom SD.

  T. Ekeroth drivs till fullo sv sin sionistiska ideologi, gillar att posera i Israeliska armétröjor osv i alll oändlighet.
  Lyckligtvis är inte Ekeroth representativ för SD i stort, även om han har stöd från vissa inflytleserika bloggare; Fröken Sverige, Politiskt inkorrekt mfl.

  SD är ett heterogent parti och med detta följer en statistiskt säkerställd andel dårarsamt människor som använder partiapparaten för att driva egna "hjärtefrågor".

  Vad gäller Din fråga om vad man ska göra med de invandrare som redan finns inom landet så anser jag att de som beviljats medborgarskap ska få stanna och åtnjuta samma medborgerliga rättigheter och skyldigheter som övriga svenska medborgare.
  Däremot anser jag att beviljat medborgarskap och/eller uppehållstillstånd ska kunna rivas upp om det erhållits på falska uppgifter.

  SvaraRadera
 47. De finns där likväl. Och Brunell, som kallar de som inte vill dra alla muslimer över en kam för "muslimkramare" och utropar "äntligen" när första självmordsattacken i Sverige sker.

  Eller varför inte SD:s famösa valvideo.

  Tänk om man haft dem sittandes i regeringen dagen efter terrorattacken. Vilken fars.

  Och fortfarande svarar du inte på min fråga. Hur får vi bort utanförskapet bland invandrare? Hur får vi dem som en del av samhället?

  SvaraRadera
 48. Tor,
  Jag tolkade Din fråga som en fråga om repatriering av invandrare och svarade därefter.

  "Hur får vi bort utanförskapet bland invandrare? Hur får vi dem som en del av samhället?som en del av samhället?"
  Jag anser inte att det är samhällets uppgift att rikta speciella insatser för att "få bort utanförskapet".
  Det faller på individens eget ansvar att integrera sig i samhället. Social ingenjörskonst för att integrera speciella grupper har visat sig utomordentligt fruktlöst.

  Jag vill ha samma rättigheter och skyldigheter för alla svenska medborgare: Ingen kvotering, ingen skatterabatt på invandrad arbetskraft osv.
  Samma rättigheter och skyldigheter.

  Vad gäller Ted Ekeroth den typ av strömningar inom SD som påminner om hans åsikter:
  Detta fenomen finns som sagt i alla partier. Islamofobin, vill jag hävda, är långt värre inom såväl folkpartiet som kristdemokraterna.
  För att ta ett exempel:

  Fredrik Federley (som offentligen skänkte pengar till Israels armé under brinnande gaza-krig) är inte representativ för centerpartiet.

  Camilla Lindberg (fp) pläderar för laglig prostution. Hon är ej representativ för Folkpartiet.

  Det finns inget parti i Sverige som har 100% homogena åsikter. SD fungerar på samma sätt.

  SvaraRadera
 49. Okay, så fortsatt hög brottslighet med SD-politik då och fortfarande högt utanförskap bland invandrare?
  Fortsatta ghetton utanför storstäderna? Forsatt potentiell grogrund för extremism?

  Och nej, Federleys stöd för Israel är knappast islamofobiskt. Sionistiskt möjligtvis, men inte islamofobiskt.

  Det vore lika dumt som att påstå att stöd för Palestina är antisemitiskt.

  Och Lindbergs stöd för laglig prostitution kan knappast ses som islamofobiskt....

  Och sen att gnälla på andra partier gör inte att du kan finta bort ämnet.

  SD har allvarlig problem med sin syn på muslimer.

  Och eftersom du ändå gick in sexualpolitiken så kan man alltid nämna att partisekreteraren Björn Söder likställer homosexualitet med pedofili.

  Du menar på allvar att man ska rösta på dessa personer?

  SvaraRadera
 50. Tor,
  Mina exempel med Lindberg och Federley var naturligtvis inte menade att visa på islamofobi! Sett i sitt sammanhang och till bakgrunden av vad jag tidigare skrivit så har jag svårt att se hur man kan missa den enkla poängen, om än syftningen var oklar. Hur står det till med läsförståelsen?

  Men för tydlighetens skull. Låt mig förklara ånyo:

  Jämförelsen tjänade till att illustrera det faktum att det inom varje parti finns personer som hyser åsikter som inte representerar partilinjen.

  Lindeborg förespråkar laglig prostitution. Det står i strid med folkpartiets fastslagna partilinje. Federley är öppen sionist och har enhälligt ställt sig på USA och Israels sida. Centerpartiet är dock inget sionistparti.
  Var jag nog tydlig denna gång?!

  Vad gäller brottsbekämpning så står jag för strängare straffpåföljder, i synnerhet för våldsbrott. Men som med all brottslighet så finns det inga enkla patentlösningar. Många invandrargrupper är gravt överrepresenterade i brottsstatistiken och jag hyser inga illusioner om att man med politiska styrmedel kommer att kunna komma till rätta med detta inom överskådlig tid. Vi skördar de senaste årens draksådd, tragiskt men sant.

  Vi kan under alla omständigheter se att den politik som såväl socialdemokratiska som borgerliga regeringar fört alltsedan 80-talet varit ett mycket stort misslyckande och att förändring är nödvändig.

  För att avslutningsvis besvara Din sista fråga.
  -Nej, jag rekommenderar varken att man röstar på T. Ekeroth eller B. Söder. Personvalmöjligheten är mycket bra på det viset; man kan kryssa för den ledamot som bäst motsvarar ens egna åsikter.

  Jag tror jag av tidsskäl väljer att avsluta mitt deltagande i debatten; jag har tro't eller ej ett liv även utanför HAX kommentarsfält...

  SvaraRadera
 51. Korrigering:
  Det ska naturligtvis stå Lindberg och inte Lindeborg.

  SvaraRadera
 52. Läsförståelsen fungerar utmärkt eftersom du skrev följande

  "Islamofobin, vill jag hävda, är långt värre inom såväl folkpartiet som kristdemokraterna.
  För att ta ett exempel:"


  Jag kan bara utgå från det du skriver.

  Sen kan man givetvis ha åsikter utanför partilinjen. Helt okej.

  Men att det finns några dönickar i ett parti som hetsar mot muslimer, det är lite annorlunda än att förespråka fri sex det.

  En enorm gradskillnad, särskilt om man känner till Sverigedemokraternas bakgrund som nazistparti. Det ökar liksom inte trovärdigheten.

  Sen vidare är personval relativt begränsat i Sverige eftersom partierna styr vallistorna. Så när Björn Söder står som nummer två så kommer han garanterat in, vilket han gjorde. Dessutom blev han gruppledare i riksdagen.

  Och avslutningsvis, fick inga direkta svar på problemen förutom strängare straffpåföljd (vilket förövrigt flera andra partier vill).

  Detta är det återkommande med Sverigedemokrater - de älskar vifta med statistik om brottslighet, problem med intregration, etc, men när man väl ber dem om lösningar har de inga svar.

  Jag misstänker att det har med att göra att de är ointresserade av integration, ty de ser inte invandrarna som en del av Sverige.

  SvaraRadera
 53. Tor,
  Jag har alldeles för svårt att sluta i tid...Detta blir mitt sista inlägg:)

  "Vad gäller Ted Ekeroth den typ av strömningar inom SD som påminner om hans åsikter:
  Detta fenomen finns som sagt i alla partier. Islamofobin, vill jag hävda, är långt värre inom såväl folkpartiet som kristdemokraterna.
  "


  Min användning av ordet "fenomen" refererade till den tämligen vanligt förekommande företeelsen med politiker som avviker från partilinjen. Otydlig syftning? Ja, absolut. Men som sagt; betraktat i sitt sammanhang torde ändå poängen gått hem. Jag tror också att Du i själva verket förstod vad jag de facto syftade på, i synnerhet eftersom jag i följande mening inte nämnde någon kristdemokrat öht, utan i stället stureplanscenterns sionist Federley. Jag tror att Du valde att göra en billig poäng på min slarviga formulering snarare än att Du inte förstod mig.

  Jag skulle kunna peka på syftningsfel och språkmissar även i Dina kommentarer men jag ser det oftast som fruktsammare att diskutera i sak istället för att korrekturläsa varandras kommentarer.

  Nåväl; jag tror inte vi kommer så mycket längre här så jag tackar för meningsutbytet och önskar Dig en god kväll.

  SvaraRadera
 54. Lars, du har så rätt. Det var en billig poäng från min sida och jag ber om ursäkt för det och tar tillbaka det jag skrev om detta.

  God Jul! / Vänligen Tor

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.