2011-01-25

Dilbert. I regi av Kafka.

Trög blogg-dag i dag. Ty, jag slåss med EU:s byråkrati. Jävla förbannade Mupp-dag!

Några nedslag...

Behöva lämna in dokument som bevisligen inte existerar; Svara på frågor av typen "Hur långt är ett snöre?"; Ändlösa mail-konversationer för att få folk att förstå att förstå att svaren på deras frågor redan finns i texter som de inte har begripit att läsa; Jakt på blanketter i de mörkaste hörnen av Europaparlamentets intranet; Att få de byråkrater som skall utfärda intyg om att person X verkligen existerar att inse att de verkligen kan göra detta utan ytterligare intyg om att person X (som är närvarande och kan identifiera sig) verkligen existerar. Typ.

För några dagar sedan nämnde en hög EU-tjänsteman att den byråkrati som ändå är rätt OK - den som är till för att se till att folk inte fuskar till sig pengar - nu nått den nivå där den förmodligen kostar mer än det fusk den förhindrar.

Allt detta i ett regnigt Bryssel där alla som är ute i trafiken beter sig så där alldeles extraordinärt... belgiskt.

Jag vill ha öl, semester, elchocker och psykofarmaka..!

11 kommentarer:

  1. HAX, läs en bok om zen-buddhism. Det tror jag du behöver :) Det och öl förstås.

    SvaraRadera
  2. Jag känner igen det där, fast från svenskt håll. Min mamma flyttade från Göteborg till Skåne i mitten av 1980-talet. När hon lämnade in folkbokföringsuppgifterna och tog kontakt med landstinget i Skåne för att få sjukgymnastik ordnad på samma vis som i Göteborg började länsstyrelserna i Malmöhus och Göteborgs- och Bohuslän, som de hette på den här tiden, bråka med varandra om var hon egentligen bodde nånstans. De frågade först inte heller henne utan sände bara papper som redovisade vad de hade försökt komma fram till.

    Det löste sej sen hon själv skickade kopior på folkbokföringen.

    SvaraRadera
  3. Låter som en helt vanlig dag i helvetet :-P

    Krya på din psykiska hälsa när du kommit hem.

    SvaraRadera
  4. Skulle du inte kunna försöka få en spalt i någon dagstidning där du på 500 tecken varje dag beskriver ett möte med EU-byråkratin?

    SvaraRadera
  5. Att vara libertarian i bryssel måste vara... nedslående. Kurera dig med en holk och känn lugnet är mitt goda råd. Ibland behövs en liten semester i tankarna.

    SvaraRadera
  6. Det fick mig att tänka på boken moment 22, vilket kan rekommenderas till alla.

    Kämpa på Henke!

    SvaraRadera
  7. Ge i inte upp; du gör skillnad! Jag skulle önska bättre lycka i fortsättningen, om det inte bara var en tom fras i sammanhanget. Nu får det bli den klassiska sinnesrobönen istället, även om vi båda är ateister.

    SvaraRadera
  8. Det skulle nog behövs sparkas en hel del byråkrater i bryssel. Vill piratpartiet driva det så be my guest.

    SvaraRadera
  9. Byråkrater. Det är sådana där fullkomligt ansvarslösa djävlar som är precis hur inställsamma som helst uppåt, men hur otrevliga som helst åt andra hållet, de kan vid all form av kritik alltid säga att de bara lyder order, därav ansvarslösheten. Smilfinkar som bara lyder order, diktaturens kreatur, apparatniks.

    -Magnus

    SvaraRadera
  10. Vissa dagar så känns det Tunisiska alternativet som en bra utväg. Dvs. självbränning i protest mot eländet....

    SvaraRadera
  11. Öl och semster, lite lagom dekadent sådär, kanske tom hälsosamt i lagom dos, men elchocker och psykofarmaka? Det låter inte hälsosamt, whatch out what you wish for..

    Magnus

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.