2011-01-23

Fler dubbla budskap


Häromdagen gjorde biståndsminister Gunilla Carlsson (m) en Bildtare. I Expressen hade hon en – förvisso utmärkt – debattartikel om betydelsen av internet som demokrativerktyg på det internationella planet: Nätaktivister är nya demokratikämparna.

Så långt är allt väl. Men det som gör allt så märkligt är att orden kommer från en ledamot av en regering som – på det inrikespolitiska planet – gör det rakt motsatta.

Med datalagringsdirektivet / teledatalagringen skapar regeringen ett verktyg som är som gjort för att hålla koll på opposition, nätaktivister och whistleblowers. Ett verktyg som kan missbrukas även utan uttalat onda intentioner. För vi vet ju hur nyfikna byråkrater, trängda politiker och svartsjuka poliser kan bete sig redan i dag...

Regeringen har även skapat integritetskränkande verktyg som FRA, IPRED och generösa möjligheter till rumsavlyssning. Den tycks vilja gå vidare med polismetodutredningens förslag om att även tillämpa teledatalagringen som verktyg mot små skitbrott. Den är pådrivande vad gäller ACTA-avtalet, som kan komma att vingklippa vårt fria och öppna internet. Och så vidare.

Om Carlsson, Bildt & Co verkligen menar vad de säger – varför skall det då inte även gälla för Sverige?

Uppdatering: Se även Lakes Lakonismer

6 kommentarer:

  1. Jag kommenterade just det - och mycket annat i mitt mastodontinlägg:

    ”Det är nätet vi utgår ifrån” + ett nyhetssvep om yttrandefrihet

    Men du sammanfattar det hela mycket bättre. Det är ju en svår konst att skriva kort...

    :-)

    SvaraRadera
  2. Är inte just användandet av kluven tunga moderaternas egentliga adelsmärke ?

    SvaraRadera
  3. HAX, svaret på din fråga är:

    du är lurad!! Du är alldeles för naiv. De bedriver ett spel

    Vill du veta hur det egentligen ligger till?

    Lyssna på Alex Jones!! Han har gjort researchen kanske bättre än någon annan, han gör de skarpaste, mest omfattande och djuplodande analyserna, han har världens främsta trendsanalytiker som gäster. Han har läst globalisternas egna dokument där de beskriver sina planer, hur de tänker tysta internet och det fria ordet och bygga upp ett globalt övervakningssystem med sikte på en global diktatur.

    Alex VET!

    www.infowars.com

    Gå med i hans globala kampanj för frihet!!

    V som i Victory!!!

    http://www.infowars.com/v-for-victory-posters/

    SvaraRadera
  4. Det går inte att få en bättre och säkrare nyhetskälla i dagens värld än Alex Jones och infowars.com!

    SvaraRadera
  5. Det går inte att få en bättre och säkrare nyhetskälla i dagens värld än Alex Jones och infowars.com!

    Nu är det så att Alex Jones är en propaganda maskin för John Birch Society, detta förnekar inte Jones. Alla har en agenda, glöm inte det. Jag vill inte leva under John Birch Societys verklighetsbild.

    SvaraRadera
  6. Lyssna på Alex Jones så inser du att anonym 08:07 s påstående är befängt. Troligen ngn psyop som försöker misskreditera Alex eftersom han avslöjar sanningen och det vill inte den ekonomiska eliten som styr världen.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.