2011-02-25

Informationskriget kring Wikileaks

"The Obama administration Justice Department adviced the largest bank in America where to find a corporate hacker to fabricate infomation that could be used to blackmail American journalists. And they totally blew it. That proves that Government can't so anything right."
The Colbert Report om informationskriget kring Wikileaks. 4 minuter in i avsnittet.

(Tipstack: Kari)

12 kommentarer:

 1. Ja i USA är det främst komedikanalerna som presenterar intressanta nyheter i massmedia

  SvaraRadera
 2. Varför har vi ingenting liknande här?

  SvaraRadera
 3. Är det det någon mer än jag som är besviken över det svenska liberala informationskriget? Det fanns en tid då vi liberaler dominerade blogvärlden.

  HAX har snöat in på wikileaks, Assange och Pirate bay. Dick Erixon blir brunare för varje dag, bara en tidsfråga innan han kommer ut som Sverigedemokrat. Mattias Svensson och Johan Ingerö försvann med sina bloggar in i Neo-bruset. Och Louise P och Johan Norberg uppdaterar sin bloggar alltmer sällan :(

  SvaraRadera
 4. @Anonym problemet idag är att grundläggande liberala idéer attackeras från konservativa och vänsterfalanger och kvar står Wikileaks och piratpartiet som var sitt sätt vill återskapa dessa rättigheter som vi anser tas ifrån oss i kriget mot terror, fildelning m.m.

  Så är man liberal kan man tycka vad man vill om olika grupper som klassificeras som terroristgrupper eller fildelning, men faktum kvarstår att motmedlen som används idag är klart mycket värre än vad terrorister och fildelare någonsin kan göra tillsammans. Således så står man sida vid sida med piraterna och Assange.

  SvaraRadera
 5. Men så kan väl de snälla obamademokraterna inte göra? Det är säkert kontrapropaganda från den judiska fascisthögern. =) Dags att rösta på sanningsrörelsevänstern?

  /Fargo Woodchipper

  SvaraRadera
 6. Ah, jag är inte ensam att se att Erixon drar åt det hållet. Lång tids läsande ger mig samma typ av känsla som när Hax vart piratpartist men det är bara en vag känsla och oro.

  Jag tolkar det som en ökande desperation att göra saker åt problem som bara måste lösas och som kommer att få desperata "SD" lösningar om ingen gör något vettigt med dem.

  Jag skulle bra gärna se intelligentian i Sverige ge sig in i muslimer versus islamister debatterna och bearbeta integrationsproblem och kulturutveckings problemen typ könsneutrala äktenskap för muslimer i stället för att underhålla tabun tills något exploderar.

  Liberlismen behövs för att göra samhället trevligare och hålla det trevligt när vi skall hantera att oljan sinar och klimatet förändras och det finns risk för riktigt otäcka inhumana lösningar på problemen som det ger.

  SvaraRadera
 7. Det är förbaskat intressanta fällor som fångar debatterna som rör invandrare och integration, vete 17 hur man skall peta i dem för att förstå dem...

  SvaraRadera
 8. Angående bloggare så är ju ingerö tillbaka sedan några månader
  http://ingero.blogspot.com/

  SvaraRadera
 9. Dick Erixon har varit gäst hos Livets ords egen Ulf Ekmans tv show och talat om muslim problemet.

  Ulf Ekman representerar den kristna tokhögern/neokonservativa Bush högern i Sverige.

  I videon nedan finns beviset.

  Valet 2010, Kväll med Ulf Ekman, del 1 (med Dick Erixon)

  SvaraRadera
 10. Socialism är en ond ateistisk andemakt enligt Ulf Ekman. Det är det som är grejen högern är religion och vänstern är ateism. Att det finns en höger ateism är bara bluff, alla deras verklighetsuppfattningar bygger på religiös tro. Man har bara bytt ut Gud emot marknaden.

  Ulf Ekman - Socialism

  SvaraRadera
 11. Jag skulle bra gärna se intelligentian i Sverige ge sig in i muslimer versus islamister debatterna och bearbeta integrationsproblem och kulturutveckings problemen typ könsneutrala äktenskap för muslimer i stället för att underhålla tabun tills något exploderar.

  Verkligheten är att det är den Kristna högern som vill debattera islam och homosexaulitet. Paradoxalt nog är de väldigt lika sina religiösa fiender. Alla säger de att det är bögarnas fel. Den ateistiska högern har aldrig gjort sig fri från sina religiösa rötter, skulle dem göra det så skulle de bli socialister. Sådan är verkligheten. Möjligen kan de bli anarkister

  SvaraRadera
 12. Gud, giv mig upplysningstänkande! :-)

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.