2011-04-04

Strasbourg-vecka i Bryssel

Europaparlamentet sammanträder, åter, i Strasbourg denna vecka.

Själv är jag kvar i Bryssel, eftersom vår Pirate MEP har åkt på något slags vår-flunsa och ligger nerbäddad hemma i Sverige.

Vi har egentligen inga egna frågor på agendan den här gången, så det är bättre att stanna i Bryssel och beta av i jobbhögarna. (Strasbourg-veckorna är vansinnigt struliga och slutar som regel i att pappershögarna bara växer.)

Vi laddar för kommande sessioner med ACTA, web-censur och datalagring istället.

4 kommentarer:

 1. Heja Henrik!

  (Tänkte du kunde behöva lite glada tillrop ibland!)

  SvaraRadera
 2. Var det inte meningen med datorerna och internet att pappershögarna skulle försvinna?

  LOL

  SvaraRadera
 3. Anonym @ 18:33:

  Under grupparbetet i kursen Operativsystem satt vi i labbsalen och diskuterade den där myten om "det papperslösa samhället". Plötsligt öppnades dörren och en av kurskamraterna från en annan grupp kom in och lämpade av kanske 500 sidor programlistningar i returpappersbingen för att sedan återvända till sin grupp och, troligtvis, ett nytt kompilerings- och utskriftspass. Vi skrattade gott åt ironin i situationen...

  Året var 1982. Utskrifterna gjordes på veckat och traktormatat pyjamaspapper. "Internet" omfattade väl på sin höjd ett fyrsiffrigt antal datorer (våra var inte anslutna). Tanken att datorerna skulle komma att begränsa pappersåtgången var dock gammal redan då. Vem lanserade den; kan det ha varit Babbage?

  Den del av pappersproduktionen som avvecklas först lär nog bli den som går till sedeltryckerierna.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.