2011-04-03

Den svenska inkompetenskulturen

Maciej Zaremba gör det igen. Det här gången sätter han skalpellen i den svenska skolan – och visar upp vad han hittar.

Zarembas reportage från Kävlinge i söndagens DN beskriver ett akut problem. Men det är inte någon fyrkantig och förutsägbar artikel. Den går bortom den politiska pajkastningen om skolan. Den klär av.

Zarembas text är på sätt och vis en del i en följetong. Man känner igen den byråkratiska inkompetenskulturen från hans granskning av den svenska sjukvården. Här återkommer politikernas och tjänstemännens skygglappar för verkligheten, som vi känner igen från reportageserien om svenskt flyktingmottagande och "integrationsbranschen". Och någonstans blixtrar det svenska föraktet för ansvar, de okunnigas tyrrani och den dumdryga självgodheten förbi – som Zaremba lyckas fånga som ingen annan.

I grunden finns här något som är mycket större än en skola på drift i hård sjö. Det handlar om hela vårt samhälle, om vårt land. Om hur de småskurna, inkompetenta och ogina skaffar sig ett allt hårdare grepp om den offentliga verksamheten.

10 kommentarer:

 1. Ja, det är intressant att exvis se hur många argumenterar map Juholts sambos småskurna kriminalitet och det faktum att Juholt umgås i sådana kretsar.

  SvaraRadera
 2. Vad fan har det med detta att göra mer än det brottsliga parasiterande som representanter för din egen regeríng ägnat sig åt?

  SvaraRadera
 3. Micke: Vad f-n har du att komma med, inget som vanligt, det är din sort som är orsak till flumskolan som existerar idag!

  SvaraRadera
 4. Det är de socialisiska landsförrädarna som ställer till eländet i vårt land (och skola). De har en plan och det är att söndra inifrån och förstöra jordmånen för framväxten av självständiga, stort och fritt änkande individer och medborgare på det att de som vuxna må bli dugliga, nyttiga och följsamma dyrkare av ledaren och partiet.

  Frihet är att slippa tänka.

  _________
  * Goda' yxskaft

  SvaraRadera
 5. Jämför artikeln med:
  http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/barnunga/tigertrend-utmaning-for-curlingforaldrar-man_6058387.svd

  SvaraRadera
 6. Micke: Vad f-n har du att komma med, inget som vanligt, det är din sort som är orsak till flumskolan som existerar idag!


  Till att börja med så skiljer jag mig från folk av din sort genom att jag konsekvent använder en och samma signatur signtur för det andra så påpekar jag att den skitregering som du tillber har och har haft ledamöter som TILL SKILLNAD FRÅN JUHOLT PERSONLIGEN ägnat sig åt brottsligt parasiterande på andra.

  SvaraRadera
 7. Det är de socialisiska landsförrädarna


  Det är bara fascister och nazister som slänger sig med termen "landsförrädare" i invandringsfrågan.

  Det är därför man ska vara väldigt uppmärksam på vad dom gör för vid en given punkt kommer dom liksom dom alltid har gjort att börja mörda folk.

  SvaraRadera
 8. Maciej Zaremba fortsätter gräva i den guldgruva som så få andra journalister ens inser existerar. Politiska visioner hamnar förr eller senare på någon tjänstemans skrivbord, och då är det inte längre lönt att käfta emot. Beslutet är ju taget.

  Man kommer osökt att tänka på när alliansen stod i riksdagen och sa att ifall verkligheten inte stämmer överens med våra visioner, då gör vi om verkligeheten, när FRA lagen klubbades. Stackars de tjänstemän som fick den luntan i knät, och sen fick rapportera tillbaka att verkligheten ter sig orubblig.

  Makt berusar visst, och vi har en drös junkies i Rosenbad.

  /Smen

  SvaraRadera
 9. Micke är inne o muppar sig under anonymitet
  på bloggar där han är bannad.... :)

  SvaraRadera
 10. Det finns bara ett ord för detta inkompetenta hönseri: sossementalitet.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.