2011-05-30

Gustafsson & Enzensberger vs. EU

Författaren och debattören Lars Gustafsson har läst Hans Magnus Enzensbergers stridsskrift "Sanf-tes Monster Brüssel oder die Entmündigung Europas". Vilket får honom att fundera högt om EU på Expressens kultursidor.

Gustafsson är bekymrad över den Europeiska Unionens allt mer "post-demokratiska" drag. Eller den "post-representativa demokratin" som vi ibland brukar säga här på kontoret när vi talar om hur byråkrati, särintressen och hemliga möten i slutna rum i allt större utsträckning håller på att ersätta öppna, begripliga och demokratiska beslutsprocesser här på firman.

Det är utmärkt att en samhällsdebattör som Lars Gustafsson ger sig in i EU-debatten. Med hans borgerliga klangbotten kan han kanske till och med få de svenska allianspartierna att öppna ögonen för vad som är på gång.

Läs artikeln! Den beskriver exakt den motsättning mellan allt som är bra med EU och det politiska / demokratiska förfall som jag brukar tjata om.

Se även: Pirate MEP Christian Engström om denna artikel.

5 kommentarer:

  1. Jag försökte köpa Enzensbergers bok som e-bok på Amazon. Det gick inte. På grund av geografiska begränsningar. Jag blir så matt.

    SvaraRadera
  2. Det va ju lite kul. Beror det på att du har ditt konto på ställe dom finner mysko?! hehe

    Allvarligt: pust o stön..

    SvaraRadera
  3. Hax: Får man anta att det är Frankrike du är i då? ;-)

    För övrigt är det dags för mig att lämna statens tjänst nu. Det ska bli otroligt trevligt!

    SvaraRadera
  4. http://www.gp.se/motor/1.640629-polisen-vassar-fartkamerorna

    Det DÄR är ochså heeeelt absurt, HAX läs o skiv om det lite, för det som föreslås e farligt allvar!

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.