2011-06-04

EU kör gasen i botten


På onsdag morgon debatterar Europaparlamentet EU:s ekonomi och långtidsbudget. (Votering vid lunchtid.)

Det paket som diskuteras innehåller mycket av det man kunde vänta sig / frukta. Till exempel EU-skatt, ökad ekonomisk styrning, fortsatt jordbruksstöd och kompetensglidning.

Om man går på rapportens linje fullt ut innebär det att EU:s budget så småningom kommer att femdubblas. Minst. Kanske tiodubblas.

Som om de inte har nog med pengar att missköta ändå...

Tack och lov är det inte ett slutgiltigt beslut som skall fattas nu. Man skall "bara" slå fast parlamentets linje inför de kommande förhandlingarna om långtidsbudgeten. Men ändå.

3 kommentarer:

 1. by all means, let us have the EU taxes. Let the bill we all pay to the EU project be a fully transparent one, and a figure on every citizens pay-check. What a lovely idea!

  But with it, let's put an end to all the hidden contributions, from each and every EU-nation.

  That would come with my full endorsement.

  SvaraRadera
 2. Att medborgarna i EU-länderna finner sig i sådant här tyder på en infantil mentalitet, ungefär på samma sätt som många husdjur är fast på vad som är ett infantilt stadium för de vilda motsvarigheterna (hundar har vissa beteenden som är typiska för vargungar, huskatter har beteenden som är typiska för lejonungar, tigerungar etc.). Människor i Europa (och i många andra delar av världen tyvärr) är domesticerade helt enkelt, och förhåller sig till politikerna som hundar till sina ägare.

  SvaraRadera
 3. "många husdjur är fast på vad som är ett infantilt stadium för de vilda motsvarigheterna (hundar har vissa beteenden som är typiska för vargungar, huskatter har beteenden som är typiska för lejonungar, tigerungar etc.)."

  Intressant! Källa/lästips på det?

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.