2011-06-07

Tåg-romantik

Här kommer en länk till en artikel som länge har ockuperat en öppen flik i min web-läsare:

World's best long-haul train journeys

Tågromantiker, som jag är...

5 kommentarer:

  1. Lagt till på favoriter. Transsibiriska är en gammal drömresa som måste göras!

    SvaraRadera
  2. Beklagligt att inte en 150-milaresa genom Sverige finns med på listan -- och väl aldrig kommer att göra det, åtminstone inte i min livstid.

    Skäms på er, SJ! Tänk vilken chans ni försitter här. :(

    SvaraRadera
  3. Flyg är transport, tåg är att resa.

    Du har väl besökt:
    http://www.seat61.com

    -Magnus

    SvaraRadera
  4. Norrmännen vill bygga riktiga snabbtåg, Oslo-Gbg-Köpenhamn. Gissa vad den svenska regeringen tycker om det. "Vad ska norrmän i Köpenhamn och göra" hälsar infrastrukturminister Åsa Torstenson.

    SvaraRadera
  5. @Thomas:

    Före detta infrastrukturminister Åsa Torstensson i så fall. Numera heter ministern Catharina Elmsäter-Svärd.

    Jo, jag vet, det är inte lätt att hänga med i svängarna när de obscent överbetalda ministerposterna skall fördelas rättvist bland alla trogna partiarbetare. :)

    Men visst är det märkligt att Sverige skall utmärka sig så negativt när det gäller att satsa på järnväg. För pengarna vi slösat ut på att borra oss igenom Hallandsåsen hade vi kunnat få ganska många mil höghastighetsbana.

    Eller åtminstone fullhastighetsdito för X2000. På vissa delar av sträckan Gbg-Malmö råder ofta hastighetsbegränsning på grund av banans eftersatta underhåll. Och det är inte sträckan Laholm-Helsingborg som är den värsta flaskhalsen...

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.