2011-07-11

En stilla undran...

Jag har just bläddrat lite i Moderata Ungdomsförbundets nya integritetsrapport "Många bäckar små..."

De unga moderaterna har invändningar mot till exempel FRA, fartkameror, vägtullar, kontantlös kollektivtrafik, ID-tvång på SJ, det kontantlösa samhället, PNR, datalagringsdirektivet och polismetodutredningen.

Det låter ju bra på alla sätt och vis.

Det enda jag undrar är: Om MUF nu tycker så där - varför är de då ungdomsförbund till moderaterna?

11 kommentarer:

  1. De är politker...?

    SvaraRadera
  2. ...och varför har inte förra MUF-ledaren Niklas Wykman lämnat moderaterna, som han skrev 2008 på sin blogg att han skulle göra om FRA-lagen röstades igenom?

    SvaraRadera
  3. Varför blev liberaldemokraterna inte ett parti i Almdedalen?

    Svar: De har inte hittat 1500 personer som skrivit på namnlistan.

    Fiasko är ordet!

    SvaraRadera
  4. Liberaldemokraterna borde försöka värva medlemmar i de borgerliga ungdomsförbunden. Medlemmar ur LUF, MUF och CUF borde kunna vara mer intresserade av en Liberaldemokratisk politik än av deras egen...

    SvaraRadera
  5. Samtidigt finns det något lokalt geni i Stockholm (MUF-ordförande) som driver kampanj på de lokala insändarsidorna mot sprutbytesprogram och varje tanke på att möjligen eventuellt fundera på att luckra upp den svenska narkotikatalibanismen lite grann på marginalen.

    SvaraRadera
  6. *S* Jag vet inte vem du är Minata men du verkar på något sätt bitter och genuint negativ i hela din inställning till livet. Det präglar dina kommentarer. Det kan inte vara kul att ha den attityden eftersom det måste bli jobbigt i längden. :-)

    Nu ska jag berätta hur det ligger till. Liberaldemokraterna är ett projekt och om det behövs för att det ska finnas ett liberalt alternativ att rösta på i valet 2014 så kommer vi i god tid innan dess att ha bildat ett sådant.

    Du behöver bara ta en titt på aktiviteten på vår facebooksida, titta in på nån Pub liberal, ta del av Ung Liberals verksamhet eller på annat sätt skaffa dig kunskap om vad vi gör och vilken aktivitetsnivå som råder, för att förstå att det var av eget val som vi inte lanserade ett parti i Almedalen.

    Jag tror för övrigt att i förhållande till storlek så var vi den gruppering som hade mest folk på plats i Almedalen och det genomslag vi fått i media är vi fullt nöjda med. Konkurrensen är ju som du vet rätt mördande.

    Nu närmast kommer vi att deltaga på Pride i olika aktiviteter. Själv kommer jag att sitta i en paneldebatt som RFSL anordnar.
    Planeringen för ytterligare aktiviteter ärt i full gång.

    Politiskt går vi en spännande höst till mötes och efter september månads utgång så kommer vi att fatta ett definitivt beslut eftersom den politiska kartan då går att överblicka på ett sätt som just nu inte är möjligt.

    Så nu har du fått fakta som jag hoppas du tar till dig. Har du andra frågor om Liberaldemokraterna så är du välkommen att kontakta mig så att du inte riskerar att sprida information som är felaktig.

    Vänliga hälsningar Micke

    SvaraRadera
  7. Det kallas för Brasklappspolitik.

    Varje parti måste se till att både proponenter och opponent er till varje given fråga känner sig hemma i partiet.
    Om partiledningen förespråkar en viss linje så kan man ge order till ungdomförbundet och/eller någon fri debattör att driva den motsatta linjen på det sättet så exkluderar man inte någon.

    George Orwell hade dock ett tjusigt namn på det hela. Han kallade det "dubbeltänk".

    SvaraRadera
  8. Apropå Brasklappolitik.

    I den socialdemokratiska riksdagsgruppen hette han Hans Göran Franck(S). Avliden.
    Jag hade en spelning i en socialdemokratisk statsdelsförening i Solna samtidigt som nominering till riksdagen diskuterades. Hans Göran Franck fick få röster. Men partiledningen ville ha en "bråkstake" i riksdagen. Därför fick Hans Göran Franck(S) alltid en valbar plats trots gräsrötternas avvikande åsikt i det egna distriktet.

    SvaraRadera
  9. Härligt, det där initiativet har jag väntat på.

    SvaraRadera
  10. Ungdomsförbund är den politiska organisation man går med i när ens föräldrar tillhör något moderparti.

    SvaraRadera
  11. Man biter inte den hand som föder en, den hand som kommer bli födokroken i framtiden.

    HAX, det är bara att gå in på partiets hemsida, där ser du alla unga lovande liberaler. De är numera makt/löne pragmatiker och spenderar kvällarna i dyra bostadsrätter. Alla timmar i talarstolarna, på skolorna var inte bortkastade, se på vart de är nu. De som skrek högst är de som går rakast i leden, taktfast.

    Något riktigt jobb har de aldrig haft. Sverige i Europa är det närmaste de kom en hederlig lön.

    Frågan är hur de kan sova om nätterna.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.