2011-07-11

Den nya europeiska människan


EU:s makthavare är inte nöjda med medborgarnas attityder. Därför tänker man "justera" dessa.

Så här...

EU:s stora lockvara mot vanligt folk – den fria rörligheten – håller på att skära samman. Valutasamarbetet blev en farlig, svart fars. Det demokratiska underskottet blir allt oftare allt mer synligt.

EU har helt enkelt problem med folkets kärlek. "Något måste göras."

Nu är detta inget nytt. Inom EU arbetar redan tusentals människor med information, opinion och propaganda.

Vad som däremot är rätt nytt är att konkreta politiska propaganda-beslut börjar utkristalliseras i EU.

Det handlar om att få oss medborgare att omfamna en europeisk identitet. Att byta tankemönster.

Än så länge är det inga stora eller dramatiska saker. Detta kommer att ta sin tid och det kommer att ske i många små steg.

Den här gången handlar det om sport. [Länk] Vi står inför att fatta ett politiskt beslut om att EU-fanan skall vaja vid alla stora europeiska idrottsevenemang. Och att idrottsmän som tävlar på internationell nivå skall ha EU-symbolen på sina dräkter. Via dekret.

Det kan tyckas vara en skitsak. Men det handlar om att byta ut dina gamla tankemönster mot nya. Så att du passar bättre in i den europeiska unionens överstat.

Det är alltså inte EU som skall reformeras. Det är du. Vilket, faktiskt, är rätt oerhört. Arbetet med detta är redan i full gång.

10 kommentarer:

 1. Kan tänka mig att genusindoktrineringen från förskoleåldern är ett led i samma plan. Ju mer förvirrade personligheter, ju enklare att lura på dem vilka ideer som helst.

  SvaraRadera
 2. Anonym: Nä, det där är dumhet på ett helt annat plan...

  SvaraRadera
 3. Jag undrar vad FIFA och UEFA kommer att säga om det här, de har ju väldigt strikta regler mot politisk inblandning i deras verksamhet.

  Dessutom är det märkligt att EU ger sig själva rätt att bestämma detaljer vad gäller utsmyckning och klädsel i rent privata arrangemang. (Idrottsförbunden är nämligen inte statliga utan privata).

  SvaraRadera
 4. F.d. rubriksättare på News of The World11 juli, 2011 14:54

  Maktgalna dår-byråkrater i Bryssel vill stoppa landslagets flagga

  SvaraRadera
 5. En "europeisk identitet" är lika meningslös och patetisk som en "nationell identitet". De som bryr sig om sådant är oftast de människor som inte har något i sitt eget liv att vara stolta över.

  Eller för att citera Heinlein: "This sad little lizard told me that he was a brontosaurus on his mother's side. I did not laugh; people who boast of ancestry often have little else to sustain them".

  SvaraRadera
 6. Vad har vi för alternativ för att via röstsedeln komma ur skiten? Det är väl bara SD som trummar på den nationella trumman och vill ut ur galenskapen. Deras sk trångsynthet verkar vara det vettigaste i dårhuset/riksdagen.

  SvaraRadera
 7. Mer EU-indoktrinering på gång.
  Tysk läsövning: "EU-Kommission will Rating für gestützte Euro-Staaten verbieten". Läs mer i Frankfurter Allgemeine

  SvaraRadera
 8. Ooops
  länken är
  http://www.faz.net/s/homepage.html

  SvaraRadera
 9. http://www.amazon.com/Weapons-Mass-Instruction-Schoolteachers-Compulsory/dp/0865716315

  SvaraRadera
 10. Charmoffensiven har uppenbarligen just börjat. Jag har just rest mellan norra Sverige och Spanien ToR, med dubbla flygbyten i båda riktningarna, tre olika flygbolag och inte på allvar behövt visa pass eller legitimation, alls. I alla lägen har de nöjt sig med att de sett att jag haft passet med mig, tittat på det har de inte.

  Så idag är nog legitimationstvånget på inrikes tågresor i sverige hårdare än inomeuropeiska flygresor.

  -Magnus

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.