2011-07-04

Saker vi inte kommer att få höra i kväll


Det är moderaternas dag i Almedalen. I kväll talar statsminister Fredrik Reinfeldt. Här är några saker han inte kommer att ta upp:

 • Integritetsfrågor och rätten att bli lämnad ifred.
 • Internets frihet i Sverige och EU. (Däremot kan det komma en släng om att internet är bra och viktigt för demokratin – i andra delar av världen.)
 • Den nya digitala ekonomin och behovet av en reformerad upphovsrätt.
 • Problemet med politiker som lekmannadomare i våra tingsrätter.
 • Rättsstatens värde och problemet med morallagstiftning.
 • Medborgerliga fri- och rättigheter.
 • Problem med EU:s överstatlighet, byråkrati och demokratiska underskott.

...men det tycks ju gå bra för de nya moderaterna ändå.

5 kommentarer:

 1. Förmodligen kommer han mest gnälla om att oppositionen inte röstar för regeringens förslag. Han verkar inte ha någon vidare koll på vad "minoritetsregering" betyder.

  SvaraRadera
 2. Förresten, det här var nog det roligaste jag har läst idag: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/reinfeldt-littorins-ip-nummer-mojliggor-kartlaggning_6293100.svd

  "I sin kartläggning av förre arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorins sexchattande begärde Aftonbladet ut information om vilka tider och från vilka ip-nummer som Littorin varit uppkopplad mot Regeringskansliets servrar under perioden 1 januari till 7 juli 2010.

  Begäran fick avslag, och i beslutet står det att ”uppgifter om vilka informationskanaler och kommunikationskanaler som ett statsråd använder och vid vilka tillfällen dessa används ger - även om uppgifterna för sig kan vara harmlösa – tillsammans en bild av bl.a. hur beredskapen är uppbyggd i Regeringskansliet . Den samlade informationen kan även ligga till grund för en kartläggning av statsrådets rutiner i andra sammanhang”."

  Mannen har ingen vidare koll på vad "ironi" betyder heller...

  SvaraRadera
 3. Ett - Ett i matchen Persson/Tsunamibanden och Littorins ip_adresser. Men vanliga medborgares ip_adresser ska lämnas ut av teleoperatörer, eller?

  SvaraRadera
 4. Alla djur är jämlika men vissa djur är mer jämlikare än andra

  SvaraRadera
 5. Reinfeldts tal var ju skitdåligt? Verkligen dåligt på alla sätt. Inte ens moderatfansen visste när de skulle applådera!

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.