2011-08-30

Nystart för fildelningsdebatten?

Nu (när vi har riksdagsvalet bakom oss) kommer en ny våg av rättegångar mot fildelare.

Piraterna Troberg & Nipe skriver om detta på DN Debatt i dag.

Rimligen kommer fildelningsdebatten att få något slags nytändning. Miljoner svenskar fildelar. Men musikindustrin håller hårt på affärsmodeller som gått ur tiden - och väljer att istället stämma skiten ur sina kunder. (Ja, kunder - fildelare köper som regel mer musik än andra.) Och de flesta politiker från de etablerade partierna tycks sakna förmåga att ens förstå debatten.

Sverige och EU håller fast vid en repressiv politik i fildelningsfrågan. Men förr eller senare kommer marknaden att tvinga nöjesindustrin att tänka om. Den dagen kommer många av gammelpartierna att se väldigt, väldigt dumma ut.

2 kommentarer:

  1. "Den dagen kommer många av gammelpartierna att se väldigt, väldigt dumma ut."

    Troligen har det då gått så lång tid att partierna befolkas av helt nya politiska förstörelseförmågor som har annat att bry sig om hur och vad de ska förstöra i vårt samhälle. Hur stor och viktig är denna fråga? Är det en partivältarfråga?

    Vuxna styr ju politiken. Fildelning är väl till största delen ett tonårsgrej? En svag röst i samhället. Men å andra sidan, vad vet jag, 30 är ju det nya 20, så då är väl 25 det nya 15.

    Kan inte förmyndarna ge sig på de som gör de upphovsrättsligt inlåsta filerna tillgängliga? Ungefär som med illegala droger. Men det är klart, det misslyckas dom ju också med och jagar oskyldiga hasch och och majarökare istället.

    SvaraRadera
  2. Någon som vet om domen finns upplagd på nätet någonstans?

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.