2011-08-29

Nyhetssvep


En sverigedemokratisk politiker i Södermanland har utsatts för ett brandattentat. Att kravallvänstern inte inser att det är just sådant här som ökar (sd):s opinionssiffror och bara gör deras "martyrkors" större. Om nu opinionssiffrorna som visar att (sd) krymper stämmer – då är det precis sådant här som verkar i rakt motsatt riktning. (Sd) hade inte kunnat göra det bättre själva. Länk »

På samma sätt som traditionella böcker och papperstidningar arkiveras för framtiden, så tänker man börja arkivera det som skrivs på internet. Men förslaget är blygsamt. Till en början handlar det bara om de största tidningarna och tidskrifterna, etermedia och ett antal myndigheter. Till exempel bloggar omfattas, i vart fall till en början, inte. Om man nu tycker att det som skrivs på weben skall sparas för framtiden – blir det då inte lite märkligt att bara spara material från media som i allt väsentligt redan har sin produktion arkiverad ändå? Jag menar, det är ju på bloggarna man får läsa sådant som gammelmedia missar eller ignorerar. Länk »

Stockholm all Star Festival på Skeppsholmen har polisen plockat in 105 personer för narkotikabrott. Jag har svårt att tänka mig att det handlar om folk som satt och silade heroin. Med största säkerhet handlar det om människor som rökt lite gräs när de lyssnade på musiken. Det vill säga människor som inte utgör någon fara för någon annan människa. (Det är svårt att tänka sig några fredligare människor än de som bara tagit sig en joint.) Vore det inte bättre om polisen använde sina resurser till att jaga brottslingar som utgör en fara för andra människor? Och sådana saknas liksom inte. Länk »

7 kommentarer:

  1. Är det inte dumt att anta att det är "kravallvänstern" ?

    Jag säger inte att du har fel, jag säger bara att det inte står någonting om vad för motiv som fanns bakom attentatet.

    SvaraRadera
  2. För att vara ordförande i Frihetsfronten känns det ju lite ofräscht att du kan sitta i Bryssel och döma människor utan några som helst bevis.

    Du brukar ju ofta skriva om rättssäkerhet på din blogg. Så det är fritt fram nu att döma andra lite hipp som happ?

    SvaraRadera
  3. Peter Madison: Döma vem? Det finns ingen person angiven förutom offret i inlägget.

    Att spekulera i att det är tokvänstern som står för angreppet är inte speciellt kontroversiellt. Det finns en så stor mängd idioter i den gruppen som gjort precis den typen utav handlingar innan.

    SvaraRadera
  4. Ssargon:

    Lite språkvett kan aldrig skada. Och ja, det finns idioter överallt och därför behöver vi inte själva bete oss som sådana...

    SvaraRadera
  5. Peter: Jag kan hålla med dig om att en sedvanlig disclaimer efter meningen kunde vara på sin plats men jag ser det inte som något större problem. Om det hade varit ett större dåd så hade det varit dålig stil att måla fan på väggen direkt men när det gäller tokangrepp mot enskilda politiker med SD-anknytning så kan man ge sig fan på att det i 95-99% är AFA-liknande individer som ligger bakom.

    SvaraRadera
  6. Naturligtvis skall ingen dömas ohörd eller utan bevis. Men vad jag syftade på var den större bilden - där en stökig kravallvänster var fullständigt kontraproduktiv under valrörelsen och gav (sd) massor av nya väljare. Det mönstret verkar inte förändras...

    SvaraRadera
  7. Tänka sig, nu vill de inte att man ens skall få spekulera fritt i en bloggs kommentarer.

    Det kan ju slumpa sig så att samhället dömer ut gruppen kravallvänster på förhand, innan de hunnit få en rättvis rättegång. Hemska tanke!

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.