2011-10-16

Total kontroll av internet


Registrering av allt du gör på internet. (Allt! Alltid!)

Övervakning av internet, i realtid.

Omvänd bevisföring – där det inte längre är staten som skall bevisa att du gjort dig skyldig till ett brott, utan du som måste bevisa att du är oskyldig till sådant du kan komma att anklagas för.

Detta är vad den italienske EPP-ledamoten av Europaparlamentet, Tiziano Motti, kräver.

Karln torgför idéer som fullständigt får en att tappa hakan. Jag menar, registrering av allt som sker på internet. "Svarta lådor" till våra datorer, vilket i princip är lika med registrering/licensiering av alla som använder internet och slutet för all anonymitet. Cyberpoliser som sitter och ser vad vi har för oss på nätet, live. Och avsteg från rättsstatens mest grundläggande principer.

Tro inte att MEP Motti är en harmlös knäppskalle. Han är både listig och farlig. Förra året lyckades han mer eller mindre lura Europaparlamentet att anta Written Declaration no 29 – som gick ut på att alla våra googlingar skall omfattas och lagras, under EU:s datalagringsdirektiv.

Pirate MEP Christian Engström kommenterar Mottis förslag för Europaportalen... "Om det var Kina, Nordkorea eller Saudiarabien som hade föreslagit det här, vad hade vi sagt då? Det är skrämmande i ett demokratiskt Europa att man ens hör en politiker föreslår något sådant. Det är så absurt att jag verkligen hoppas att vi aldrig behöver diskutera det på allvar i parlamentet."

Även om det Motti föreslår än så länge bara är en enskild ledamots förvirrade idéer – så skall man vara medveten om att det han säger är rena våta drömmen för EU-Kommissionen och en del medlemsstater. Det kan bli skarpt läge innan vi ens vet ordet av.

Läs mer hos Europaportalen: Han vill registrera allt på internet

21 kommentarer:

 1. Tiden närmar sig nog då vi måste visa våra politiker att naturlagarna är de enda som upprätthåller sig själva. Det finns en anledning till att Johan Pehrsson hävdar att det inte går att komma undan DLD. Hur skulle det se ut om politiker bortser från det regelverk de själva arbetar inom?

  Det är alltd viktigt att komma ihåg att den enda som har auktoritet över dig är den du givit den auktoriteten. Allt annat är trams. Det är skillnaden mellan "Land ska med lag byggas", och lagstiftning genom konsensus.

  /Smen

  SvaraRadera
 2. "Omvänd bevisföring – där det inte längre är staten som skall bevisa att du gjort dig skyldig till ett brott, utan du som måste bevisa att du är oskyldig till sådant du kan komma att anklagas för."

  Som Skatteverket, då...

  SvaraRadera
 3. Finns det inte någon som kan ta och sträcka upp karln i ett korridorsamtal inne i dödsstjärnan.

  Jag har hört att fiskarna sovit ensamma ett bra tag nu.

  SvaraRadera
 4. @Anonym 04:41 Samma rättsläge gäller i visa våldtäktsrättegångar och ofta vid sexköp. Om man (eller kompisar) raggar upp en snygg utländsk tjej ska man hålla ett långt förhör om hennes sexuella historia för annars är hon en hora. Annars blir det rättegång.

  SvaraRadera
 5. The practicallity of it all, is what makes it unlikely to happen. It is quite a lot of data, from quite a lot of places (double the amount of the internet traffic). If you add a layer of 'security' to the data - because only the police are allowed to snoop - the undertaking of constructing the system is gigantic.

  The environmental foot-print of such a system will be enormous. Think of all the energy consumed by the internet, and double it. Then add the overhead for encryption, and the survailance part of the system. The power bill will be gigantic.

  Then there is the question of who is going to look at all this data in realtime?

  When I lived in Australia, the Australian government wanted to rate every web-page of the internet. Given that their population number was 17M at the time, I estimated that every person should rate web-pages one month a year, in order for that to happen. From newbourne to one-foot-in-the-grave.

  Politicians does not always realize the scope of what they are asking.

  This idea is not only horrible, it is ill conceived and stupid.

  SvaraRadera
 6. Men han är ju orolig för barnpornografin. Tänka på barnen! Han vill skydda barnen!

  Hatar ni inom Piratpartiet barn? Gillar ni pedofili? Man kan tro det.

  SvaraRadera
 7. "”Ur tankar och känslor föds ord och handlingar. Hur skulle tankar och känslor då kunna vara den enskildes ensak? Tillhör inte hela medsoldaten Staten? Vem skulle då hans tankar och känslor tillhöra, om inte Staten de också? Hittills har det bara inte varit möjligt att kontrollera dem – men nu är alltså medlet funnet. /.../ Medlet ska tjäna vår trygghet, allas vår trygghet, Statens trygghet.” (s. 12-13)
  Karin Boye, Kallocain

  SvaraRadera
 8. Ola det är idioter som dig som gör en orolig för mänskligheten, ja jag förstår att du bara vill vara rolig och trolla men känner att jag måste mata dig ditt eländiga fjanttroll!

  SvaraRadera
 9. Högerpolitiker. Say no more.

  SvaraRadera
 10. Boye?! Kulturvänsterns stora helgon. Kallocain har sin upprinnelse ur hennes betraktelser över socialstatens "välsignelser". Både den som börjar på N och den som börjar på S och även den som förkortas DDR.

  Vem bryr sig längre om vad dom säger. Äpplen kommer i många färger och smaker. Det glöms lätt bort. Om man inte gillar äpplen spelar det ingen roll vilken färg eller smak de har.

  Tyckare borde sluta att tvinga på och i folk äpplen, de aldrig bett om.

  SvaraRadera
 11. Han är företagare och han säljer sin produkt.

  SvaraRadera
 12. Micke: Politiker är inte företagare som säljer en produkt. I ett fritt samhälle kan inte en företagare tvinga alla människor att använda en produkt med våld bara för att han sålt den till några få procent.

  Ditt inlägg är helt verklighetsfrånvänt och visar precis hur skev bild du har utav marknaden.

  SvaraRadera
 13. Micke. Nej han är inte företagare och säljer sin produkt, utan detta kommer ursprungligen från Håkan Juholt.

  SvaraRadera
 14. Vi människor vet inte ens ifall vi är den enda s.k "intelligensen" i Universum, och så kommer någon weird freak som vill ha "Total kontroll av internet".

  Det kommer aldrig att gå att ha total kontroll över någonting.

  Tiziano Motti är lika trovärdig som den här gubben som säger att världen kommer att gå under på fredag, och som lurifaxat till sig miljoner dollars från rädda människor.

  SvaraRadera
 15. Italien är ett korrupt land och jag börjar misstänka att deras MEPar helt enkelt blir köpta.

  På 1990-talet när IPR lobbyn försökte driva igenom ett nästan lika extremt förslag drevs detta av MEP Roberto Barzanti.

  SvaraRadera
 16. Förmodligen är fjanten Motti flaskbarn och söker därför uppmärksamhet på alla möjliga sätt och vis.

  Han har haft sina 15 Minutes of Fame. Sen e han ju italienare, vem fäster någon som helst vikt vid vad en italienare säger i dessa dagar?

  SvaraRadera
 17. Micke: Politiker är inte företagare som säljer en produkt.
  --------------------
  Läs texten.
  Han är företagare och han säljer en produkt.

  SvaraRadera
 18. Han har haft sina 15 Minutes of Fame. Sen e han ju italienare, vem fäster någon som helst vikt vid vad en italienare säger i dessa dagar?
  ------------------------------
  Ingen men det lät annorlunda för ett par år sedan när ni hyllade Berlusconi som en av dom mest progressiva politikerna i Europa.Ni älskade honom.

  SvaraRadera
 19. Svarta lådor finns väl iof redan. "what's on internet, stays on internet". Men också hur man skyddar sig, gör sig 'anonym' ökar. Hoppades AllTeles ord om anonymitet stämmer. Verkar så på deras börskurs.
  När/om det blir en fri(are) marknad i många delar av Europa så kommer nog anonymitet vara en grej man kan välja, som hemligt telefonnummer.
  Det löser sig.
  Men såklart - Fight the power!!

  SvaraRadera
 20. Mollemand

  I saw, Australia been in the front of censuring internet, because of ?? Terrorism! And child molesters, of cause.
  And the fact that it isn't according to the constitution (like the US - not?), that it was (for some hundred years) means nothing.

  Jag är inte odelat negativ till protesterna. Visst existensberättigande har dom.  I think ows are a lot more than Against Wall Street. It's a long time growing protest, maybe localized organised by leftish, but and will be a political tool, however.

  SvaraRadera
 21. @micke

  "Han är företagare och han säljer sin produkt."

  Tyvärr en mycket bra sammanfattning av en viss typ av politiker av återkommande natur. Han säljer grovt medborgarfientlig politik till rädda människor under slagorden "Tänk på barnen!".
  Jag minns inte om det var Goebbels som formulerade det begreppet - att man kan sälja vad som helst till vem som helst bara man antyder det är "för barnens bästa".
  Motti är den smutsigaste typen av opportunist. Och en farlig sådan.

  "Ingen men det lät annorlunda för ett par år sedan när ni hyllade Berlusconi som en av dom mest progressiva politikerna i Europa.Ni älskade honom."

  Ptro. Protest.

  Micke, får jag be om att du upphör dra läsarkretsen över en kam. Vissa virrpannor från M och FP har onekligen hyllat Berlusconi - men du hittar få vare sig inom PP eller av de nyliberaler som huserar regelbundet här som någonsin har betraktat Berlusconi som någon värd att hylla.

  Lika litet som "vi" som regel omnämner Batong-Pehrson eller Reinfeldt (eller, för den delen, Juholt) på ett positivt sätt.

  Politiker som Berlusconi och Sarkoszy ger ordet "korruption" ett ansikte. Det har aldrig varit värt att hylla.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet är stängt, medan jag är offline augusti 2017 och ett år framöver.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.