2011-10-16

En känga till Occupy Wall Street-rörelsen

Nybloggat på Nyheter24:

Ockupera vad? Varför?

Mer på samma tema: Segerfeldt bloggar under rubriken GräsRÖTTer

17 kommentarer:

 1. Kan vara så enkelt att folk är jävligt trötta på att ekonomer och ekonomi ständigt sätter samhällsagendan.

  Visst är ekonomi viktigt men det är ett medel och inte ett mål i livet och det måste finnas utrymme för andra ideer och visioner.

  Vi dör inombords om vi inte har något att tro på förutom begäret till pengar.

  SvaraRadera
 2. Just det - Robinson, Let´s Dance, Idol och Filip och Fredrik.

  SvaraRadera
 3. Smyg kapitalist där...

  SvaraRadera
 4. Förhoppningsvis finns det mer medvetna personer bland demonstranterna som kan upplysa dem som bara är där för att de är allmänt arga på "kapitalisterna". Det borde finnas gott om tid under tältandet och demonstrerandet till att förklara det ena och det andra om centralbankers lojalitet mot banker snarare än vanliga människor och "crony capitalism" för dem som är arga men obildade och förvirrade.

  SvaraRadera
 5. What has capitalism done for me lately?

  Inte konstigt de skäller på Wall Street när det är från Washington 1600 de får sina order.

  Noterat: Polisen är ju på dem som flugor på skit (vilket givetvis utnyttjas av kravallvänstern som bevis på polisens fascistiska anlag).

  Fråga: Har de sökt demonstrationstillstånd? Frihet från såna ansökningar ingår väl i deras manifest kan jag tänka.

  SvaraRadera
 6. Larsa: Äh, vadå - det dröjer endast till nästa poppisevent på Facebook där man kan späda ut sina åsikter dyker upp. Då hoppar massan på det istället. Rörelsen verkar vara byggd på en hel del känslor, men inget riktat. Nästa gång hoppar de på vilket evenemang som helst som har 'Occupy', 'Rebel' eller 'UntzUntz' i titeln.

  SvaraRadera
 7. Kan det vara så enkelt att människor är frustrerade och fått en möjlighet att kanalisera sina känslor genom rörelsen? Kapitalism är självklart inte kärnan till problemet, utan istället den statskontrollerade diton. Kopplingarna mellan Washington, FED och "Wall Street" är många - och nu får Wall Street helt enkelt representera den frustration människor känner. Så visst, det är något missriktat, men skall inte människor ha rätt till att yttra sitt missnöje? Ska man ha tillstånd för yttrandefrihet nu också? Jag tror detta sänder starka signaler till makten - för makten är inte bara politiken, utan bankväsendet som idag är skyddat av politiken - och anser därför att det är bra att detta sker. På precis samma sätt som vi har fått se människor i mellanöstern bejaka sin frihet, vill människor i västvärlden göra dito (med undantag för socialister som vill ha ännu mer stat).

  Vi har inte riktigt kapitalism idag. Hade vi riktigt kapitalism, då skulle bankerna falla som kägglor för att de inte kan förvalta eller ta hand om sina sparares pengar. Och som konsument, väljer man en dålig bank, då får man skylla sig själv.

  Vi måste riva systemet och vi måste riva statsapparaten. Jag ser detta som en mycket lämplig början.

  Det finns många libertarianer bland demonstranterna också, med Ron Paul-skyltar, så det är inte genomgående socialister (med undantag kanske nu när rörelsen flutit ut i resten av världen, där socialister och anti-kapitalister gör det till sin egen sak).

  Kanske denna lilla teckning från 1912, ett år innan FED kom till, förklarar varför just Wall Street får representera det "onda": http://noeticlicence.tumblr.com/post/11511537738/cartoon-from-1912-one-year-before-the-creation-of

  SvaraRadera
 8. Låt oss inte i sammanhanget glömma politikernas hyckleri: http://front.moveon.org/the-most-powerful-occupywallstreet-clip-you-will-see-this-month/

  SvaraRadera
 9. Demonstrera på, för allt i världen. Jag bara undrar om det finns en plan...

  SvaraRadera
 10. Det fanns det inte 68 eller nån av alla andra gånger heller.

  Det är det som är så bra.

  SvaraRadera
 11. Vi har inte riktigt kapitalism idag.
  --------------------

  Nej och om vi hade det så skulle dom spillror av faktisk makt som vi har idag spolas bort helt och hållet och all faktisk maktutövning skötas av kapitalet.

  man kan säga att noi spelar samma rolli dag när högern dominerar som kommunisterna gjorde när den demokratiska socialismen dominerade.

  Recepten var i bägge fall, både från kommunisterna då och från er idag öka repressionen till 100 procent så att utopia infinner sig omdelbart och ställer det utom alla tvivel att det bara finns en väg.

  SvaraRadera
 12. Henrik, ger du inte samtidigt en känga till dig själv och allt du står för!?

  Man demonstrerar inte mot att den som riktig hugger i också kan bli rik, utan mot de individer som är omåttligt giriga, sk. banksters och greedsters. Ungefär som en missburkare inte vet när han/hon skall sluta.

  En intressant och lärorik dokumentär om hur det går till i den s.k banksters/greedsters-värdlen finns att se här:

  Quants – The Alchemists of Wall Street: http://topdocumentaryfilms.com/quants-alchemists-wall-street/

  SvaraRadera
 13. Här har vi ett av många fina exempel på hur dom som företräder högerväljare vill leverera Utopia men inte har stöd för det ens hos sina trognaste väljare.

  Hade dom varit sossar så hade Segerfeldt och hans kollegor skrivit en lång harang om att det är dags att dessa politiker kliver åt sidan och släpper fram dom som bättre motsvarar väljarnas vilja men det kommer han inte att göra.


  http://www.alliansfrittsverige.nu/2011/10/bjorklund-nedrostad-om-skatten.html

  SvaraRadera
 14. Denna "rörelse" startade någon gång i Juni om jag inte minns fel men den blev väl uppmärksammad först 17'e Sep när demonstrationerna startade. Eller kanske 10'e när de kollade läget med bara några få folk som bara testade att ockupera Wallstreet.

  Planen är inte 100% fast (då hade det hela inte varit så svårt att stoppa) men läs och skriv gärna på http://www.whatis-theplan.org/ om ni är intersserade av OWS och vilken utgång det kommer att leda till.

  SvaraRadera
 15. Äh, som vanligt är det är lugnt. Snart tar kravallvänstern över som med Reclaim the Street jippot, Göteborgskravallerna eller Attac rörelsen. Sedan dör protesterna sotdöden eftersom medelklassungarna inte har något alternativ att erbjuda.

  Snipp, snapp, snut så var sagan slut.

  /Rickard

  SvaraRadera
 16. Så skönt för dig du son av verklighetens folk.

  Du och gräsroten Segerfelt kan känna er lugna med andra ord.

  SvaraRadera
 17. Occupy Wall Street is a people-powered movement that began on September 17, 2011 in Liberty Square in Manhattan’s Financial District, and has spread to over 100 cities in the United States and actions in over 1,500 cities globally. #OWS is fighting back against the corrosive power major banks and unaccountable multinational corporations wield against democracy, and the role of Wall Street in creating the economic collapse that has caused the greatest recession in nearly a century.

  The movement is inspired by popular uprisings in Egypt and around the world, and aims to expose how the richest 1% of people are writing the rules of a

  ..dangerous neoliberal economic agenda that is stealing our future.

  http://occupywallst.org/

  SvaraRadera

Kommentarsfältet är stängt, medan jag är offline augusti 2017 och ett år framöver.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.