2011-11-08

Absurdistan...


Europaparlamentet börjar allt mer se ut som ett jättelikt dagis. Utanför entrén har vi nu en gigantisk regnbåge, som det polska ordförandeskapet har ställt upp. (!) Och i helgen dök det upp något slags satellit...

Förmiddagen har vi ägnat åt ett möte om ACTA-avtalet. Det här blir mer och mer absurt. Nu förnekar man till och med att vissa dokument, som kommissionen av misstag råkat publicera på nätet, nog ändå inte existerar. Och om de trots allt existerar skall ingen få se dem.

Samtidigt kan man konstatera att vi närmar oss slutrakan före jul. Det bara väller in mail och dokument. I utskotten sliter man för att stressa fram så många färdiga beslut som möjligt till de två Strasbourg-sessioner som återstår i år. Och bara tidsspannet för möten och aktiviteter sträcker sig vissa dagar över sådär 14-15 timmar.

Jullov, nu!

8 kommentarer:

  1. Satelliten heter Cryosat. den mäter kryosfären, det vill säga istäckena på haven och på landmassor som Grönland och Antarktis, allt för att vi ska få reda på om det blir mer eller mindre is med tiden.

    Läs mer här: http://www.esa.int/esaLP/LPcryosat.html

    SvaraRadera
  2. Jag tror EU-parlamentarikerna behöver komma ner på jorden lite.

    SvaraRadera
  3. @ Fabbe: varför inte skicka dem i omloppsbana runt Pluto istället? Så slipper vi dem.

    Och framför allt se till att Kommissionen får får en enkelbiljett ut i kosmos. Ju längre bort, dess bättre.

    //SBJ

    SvaraRadera
  4. Det kanske är en referens till politikernas hemplanet? Eller något som ska illustrera deras trippade "visioner"? Rainbow all the way maan!

    SvaraRadera
  5. Hur har dom manipulerat Cryosat? Ska vi slå vad om en peng att den kommer visa att det blir mindre is?

    SvaraRadera
  6. Kan inte MEParna i utskotten vägra att behandla ärenden med hänvisning till tidsbrist?

    SvaraRadera
  7. ESA brukar inte manipulera satelliterna och jag är säker på att de inte gjort det den här gången heller. Såvitt jag förstått på de diskussioner jag hört så vet man fortfarande inte om isvolymen ökar eller minskar. De värden som har nämnts har felmarginaler som täcker ett teckenskifte. Vi får helt enkelt vänta och se...

    SvaraRadera
  8. @Anonym /SBJ

    "@ Fabbe: varför inte skicka dem i omloppsbana runt Pluto istället? Så slipper vi dem.

    Och framför allt se till att Kommissionen får får en enkelbiljett ut i kosmos. Ju längre bort, dess bättre.

    //SBJ"


    Man diskuterade för länge sedan möjligheten att hantera högaktivt avfall genom att skicka ut det i rymden. Det ansågs ekonomiskt ohållbart.

    Däremot borde vi kunna göra litet bruk av våra egna slutförvaringsmöjligheter. Kommissionsmedlemmar ingjutna i bentonitlera i förseglade kopparkapslar 500 meter under markytan torde ha begränsade möjligheter till vidare aktivitet.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.