2011-11-08

ACTA: Mer hemlighetsmakeri. Igen.


Så var det dags för en ny tur, vad gäller det hårt kritiserade och ljusskygga ACTA-avtalet. Den här gången är det nog faktiskt värre än vanligt.

Europaparlamentets utskott för internationell handel, INTA, handlägger ACTA-frågan. Den 23 november skall man diskutera ett utlåtande om avtalet från parlamentets egen juridiska expertis, legal service.

Detta möte kommer att hållas bakom lyckta dörrar – så att varken allmänheten, media eller andra ledamöter får veta vad som sägs och görs.

Även själva dokumentet – legal services utlåtande – har hemligstämplats.

Vad allt i slutändan handlar om, är bland annat internets öppenhet och frihet.

"Cirkulera! Här finns inget att se!"

Se även: ACTA-bloggen

7 kommentarer:

 1. Vilken öppenhet lol det är som bilderberger.

  Den orwelliska eliten låter dock sig inte agera i smyg direkt.

  Bara giljotinerna som saknas på gatorna.

  SvaraRadera
 2. Gnällspik! Se bara till att hela alltet förblir hemligt för alla så faller lagen av sig själv. Hemliga lagar har ju konstaterats vara ogiltiga.

  SvaraRadera
 3. Nu skall ni se att det blir lag på o ha SPIONPROGRAM O SKIT I DATORN allt bara för att Eu vill snoka i din dator dvs alla utom PP's medlem ....

  SvaraRadera
 4. Man behöver ingen öppenhet. Det räcker att titta på historiska beslut för att inse vilken hoper dynga de sitter och svärjer ihop.

  SvaraRadera
 5. Det handlar alltså om sannolikheter att det är nån liknande dynga som kommer att födas av dessa kammaröverläggningar.

  SvaraRadera
 6. apa tycka, apa skriva08 november, 2011 18:29

  lag på o ha SPIONPROGRAM O SKIT I DATORN

  För din egen säkerhets skull, medborgare. Du vill väl inte köra falska kopior av program?

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.