2011-11-28

Afton i Demokratifabriken

Europaparlamentet låter stolt meddela att man har gjort om sin hemsida.

Uppriktigt sagt – jag kan inte se någon skillnad. På ytan.

Det enda vi har upptäckt är att länkarna till 10.000-tals interna dokument är brutna. Vilket förstör för alla ledamöter, journalister och aktivister som försöker följa hur olika ärenden utvecklas.

Ständigt... denna Vessla!

10 kommentarer:

  1. Brustna länkar ?
    Ville Vessla putsar lackskorna?
    Men visst kan vi kastrera katter, eller hur. Och kastrera alla internetanvändare, ju förr dess bättre.
    Varför bryr sig ingen, frågar HAX.
    Läs Karin Boye, Kallocain, och skåda framtiden.
    Skåda in i framtiden, och spana efter kommande demokrati

    SvaraRadera
  2. Det enda vi har upptäckt är att länkarna till 10.000-tals interna dokument är brutna. Vilket förstör för alla ledamöter, journalister och aktivister som försöker följa hur olika ärenden utvecklas.

    Var det inte det som var poängen? ;)

    SvaraRadera
  3. You could say that. I couldn´t possibly comment.

    SvaraRadera
  4. Stöööön...

    Allvarligt talat, hur många AK4:or krävs det för att på riktigt rensa upp i denna lekstuga, som kostar oss alla så otroligt mycket?

    SvaraRadera
  5. @Björn Felten:
    Din revolutionär där ;)

    SvaraRadera
  6. What?! Skämtar du? Ser ju ut som en sida från sent 90-tal!

    SvaraRadera
  7. Den gamla informationen har alltså avpublicerats? Ungefär som man fordom kunde hitta kvarglömda katalogkort på biblioteket avseende okända böcker som enligt förlagets beslut aldrig hade tryckts.

    Jag leker med tanken att etablera en URN-tjänst på Internet, genom vilken man kan lokalisera varje registrerat dokument oavsett vilken adress det ligger på för stunden. Bjällra söker katt.

    Nej, jag minns (inte utan viss motvilja) hur jag för ett antal år sedan stångade pannan blodig i mina försök att för Europaparlamentets webbadministration förklara det olämpliga i att ett företag i USA stod som avsändare på de automatiska e-postmeddelanden man fick som svar varje gång man lämnade någon synpunkt via webbplatsens kontaktformulär. Syftet med breven var att på 18 språk upplysa mig om att jag hade tryckt på submit-knappen.

    Jag har därför inga höga förväntningar.

    SvaraRadera
  8. Nyu har den nya grafiken kickat in. Nu hittar man inte något längre. Det skall bli spännande på torsdag, när ingen kan hitta röstlistorna...

    SvaraRadera
  9. Rullande banner och TV på framsidan? Det blir till att använda Lynx. Testar samma framsida... Jo då, den är navigerbar, om än en smula svåröverskådlig. Nu vill jag läsa nyhetsartikeln om den nya webbplatsen:

    "HTTP/1.1 500 Internal Server Error"

    "We are sorry,
    this page cannot be displayed"

    Nåja, jag uppskattar att de erkänner sina brister utan att försöka skylla dem på läsaren. Det fungerar att hämta sidan med wget och läsa den lokalt (fast då tappar man förstås alla relativa länkar). Servern är tydligen allergisk mot just lodjur. Skall jag tortera dem genom att skicka en felanmälan? ;-)

    SvaraRadera
  10. Första felanmälan avseende den omgjorda webbplatsen skickad. Anmält fel: Länken på kontaktsidan till kontaktformuläret för felanmälningar innehåller en icke-existerande domän, i Ecuador (EP.EC). Jag gjorde en Reuters och begick säkert dataintrång genom att gissa rätt URL...

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.