2011-11-30

Bradley Manning är en hjälte!

Det blir mycket Bradley Manning i dag. Nybloggat på Nyheter24:

Bradley Manning är en hjälte!

I bloggposten nedan berättar jag om det brev rörande Bradley Manning som 64 ledamöter i Europaparlamentet i dag har sänt till president Obama och den amerikanska kongressen. Och i bloggposten på Nyheter24 skriver jag om varför jag tycker Bradley Manning gjode rätt (om det nu är han som är Wikileaks källa) – och om vad som är det verkliga problemet.

4 kommentarer:

 1. Man kan ju bara hoppas att omvärlden håller stenkoll på rättegången mot hjälten Manning. USA ska sättas under press så att rättegången blir så rättvis som möjligt.

  OT: EU ska granska FRA-lagen. Blir det en bloggpost om det kanske?

  OM UK fick bakläxa för sin övervakningslag så borde ju Sverige också få det kan man tycka.

  SvaraRadera
 2. Jag håller med dig i allt du skriver, men det som gör fallet lite mer problematiskt är ju att han inte sållat över huvud taget. Alla de avslöjanden som du nämner är det naturligtvis fantastiskt att han har bidragit till, men han har ju faktiskt släppt så mycket mer! Väldigt mycket av det han har spridit har ju faktiskt inte handlat om krigsförbrytelser eller något olagligt alls och det måste han förstås ställas till ansvar för. Merparten av innehållet ambassaddokumenten tex var på sin höjd pinsamt för USA, men knappast något som kan betecknas som någon oegentlighet. Att han har gjort historiskt unika avslöjanden om häpnadsväckande övergrepp av världens enda supermakt ska han naturligtvis hyllas för, men det ger honom ingen immunitet mot de brott han har begått.

  SvaraRadera
 3. Givetvis kan man inte ha homosexuella skvallertackor inom försvaret som dessutom sysslar med att prångla ut hemligstämplat material.

  Det inser vem som helst!

  /paraflex

  SvaraRadera
 4. ...men fy så fåru väl inte säga?

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.