2011-11-23

Döden för vårt fria internet

Nybloggat på Nyheter24:

USA vill kunna döda ditt Facebook-konto

Ironin i att det var nöjesindustrin som skulle döda det fria ordet...

6 kommentarer:

  1. Bo Bengtsson frågar
    Rätten att citera ur tryckt text, ska den väck. Bör jag bränna min trebetygsuppsats, många citat där -:), kanske bokbål som på trettiotalet? Vad säger Monique Wadsted om kommande reglor.

    SvaraRadera
  2. Internet är en alldeles för överdjävligt bra uppfinning eller skapelse för folket av folket för att etavblissemangets tendetiösa klåfingrighet skall kunna låta det få existera fritt och frodas i sin nuvarande form.

    Ett fritt nät gynnar nämligen inte makten. Det är därför Internet på sikt kommer förtvina till nån slags Belgian Blue-variant av det franska överstatliga missfostret Minitel.

    SvaraRadera
  3. Det här ångrar säkert France Telecom idag. Frågan är varför det tillåtits överleva ända till idag?

    SvaraRadera
  4. Läste visst slarvigt - "Despite the service still being profitable,..."

    Fan tro´t.

    SvaraRadera
  5. "De amerikanska lagförslagen är så långtgående att till och med företag som normalt står på upphovsrättens sida, som Microsoft, nu säger att detta är rent nipprigt."

    När fan blir gammal blir han religiös?

    Skämt åsido har Microsoft sedan en tid tillbaka upphört jaga pirater med ljus och lykta - de gör det svårt att uppdatera crackade applikationer och lägger ned mer krut på att få kunderna bli nöjdare i stället.

    Bakgrunden till detta lär vara både att MS redan 2005 hade facit i hand efter en noggrann internt utförd utredning som kom fram till att fildelningen, oavsett laglig status, inte kommer att försvinna. Och att det var bättre att få piraterna använda MS som standard än att bli utpiskade av gratisalternativet Linux.

    Men ja, MS kommer förlora långt mycket mer än Facebook om SOPA går igång. MSN/Windows Live någon?

    Åh, helvete, jag citerade just från HAX artikel från Nyheter24. Upphör wordpress existera nu? 8(

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.