2011-11-23

Here we go...

"The European Commission has proposed perhaps the most radical shift in decision-making away from parliaments and toward unelected bodies in the history of the European Union."
EU Observer

"The European Commission has launched a polemic on eurobonds - a proposal that eurozone countries should guarantee one another's debt, taking member states into uncharted territory in terms of solidarity and trust."
EU Observer

"Eurobonds Or ECB… Either Way Germany Has To Pay The Bill."
Open Europe

"Greater Intervention By The ECB Raises More Problems Than It Solves."
Open Europe

"Sex EU-regeringar har redan fallit under denna kris, och fackförbund och missnöjespartier mobiliserar mot de nya. EU har förlorat sin auktoritet, men försöker samtidigt expandera sina befogenheter. Bakom lyckta dörrar talar EU-ledare om euron som "en helvetesmaskin som vi inte kan stänga av". Vissa statsledningar diskuterar att bryta sig ur och Tyskland och Frankrike tar fram krisplaner för ett nytt kärn-EU som kan dumpa krisländerna. Nu är det den europeiska demokratin som stresstestas. Det är såna här tider som blir till långa kapitel i historieböckerna."
Johan Norberg i Expressen

5 kommentarer:

  1. Den överstatlighet, i kombination med vad jag måste kalla ett rent demokratiförakt,som man nu ger uttryck för från kommissionens sida innebär för min del att jag nu definitivt tar steget till att bli direkt EU negativ.

    Inte till den ursprungliga EU tanken men till det resultat vi nu ser av dess förvrängning.

    Detta i kombination med agerandet kring ACTA-avtalet samt EU:s för övrigt misserabla inställning i frågor kring den personliga integriteten och till friheten på nätet törs jag även lova kommer att innebära att Liberaldemokraterna i valrörelserna 2014 är ett tydligt EU-kritiskt parti.

    SvaraRadera
  2. Jag skäms nästan över att jag röstade Ja till att införa euron. Jag var naiv, inser jag nu.
    Jag var Väldigt positiv till EU tidigare. Jag förstod inte hur folk kunde rösta Nej till samarbete. Jag tänkte i mina tankar, att ett enat europa nog var framtiden för europeerna, och att det i förlängningen skulle leda till en slags världsstat, när EU såsmåningom skulle gå ihop med andra stora regioner. En enad mänsklighet. Jag trodde att en världsstat nog var en positiv framtid.
    Jag kan bara konstatera att jag var ung och naiv.

    En världsstat kanske är en framtid för människan. Men om det över huvud taget ska ske, så bör nog aldrig ske, förrän vi börjar kolonisera andra himlakroppar. Dvs, långt in i framtiden. Då kanske det finns någonting positivt i att jordklotet fungerar som "en" enhet" bland flera andra enheter. Precis som ett land idag fungerar tillsammans med andra länder...

    Tack till er som röstade emot mig när jag röstade Ja för att införa euron!

    SvaraRadera
  3. Tycker även att Piratpartiet skall uttryckligen ta ställning för ett EU-utträde med tanke på utvecklingen senaste tiden.

    SvaraRadera
  4. Tyvärr har det ju varit en nackdel att Sverige inte kunnat sitta med i eurogruppens diskussioner.

    Det som måste hända nu är att Tyskland erkänner sitt misstag. Man bröt den stabilitetspakt man själv hade varit med och driva fram och man lät alla andra göra det också.

    Nu måste det misstaget få lösas ut av ECB så att man kan gå vidare med sansade diskussioner om hur det här ska undvikas. Det går inte att förhandla med bilan över sig. Då riskerar man att få dessa huvudlösa förslag.

    SvaraRadera
  5. Tyska folket kommer snart rösta på ett parti som vill skita i EMU och göra tyskland bättre (tror även jag) med D-Mark, som även blir huvudvalutan i EU även om 'lill-napoleon', 'kejsaren utan kläder's land jättemycket vill annat.
    GB, USA, KINA verkar inte särskilt förtjusta i euron och kommer nog snarare stödja uppbrytning. Jag gissar vilt. - Historiskt borde jag ha rätt. Fast tidsperspektivet är inte riktigt klart för mig, men ganska snart - gissar vilt tillsammans med mina idoler igen.

    Historien lär oss att man inget lär sig av historien. EU är just nu en pedagogisk installation.
    - vet sällan vad som är rätt/fel, bra/dåligt, men i detta fall är jag 100% säker. Snygg lärdom av unionen och valutan som var av politiker, för politiker. - Dom måste hugga mer, rejält, i demokratin för att verket ska få stå kvar lite längre.
    Tror även de religiösa: Bildt, nästan alla folkpartister, partier i många länder ändå får ge upp hoppet om en evig utställning.

    Rom! Evig
    Italien inte

    Lättjänade pengar = gå kort i marknaden! Oktober 2012 har en siare i mig sagt att omx står i ca 190, eller iaf bottnar där nån gång där i krokarna.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.