2011-12-20

Rapport från dagens ACTA-diskussion

Läs gärna David Hammersteins rapport från förmiddagens diskussion om ACTA i Europaparlamentets juridiska utskott, JURI.

Lite svavelosande, faktiskt... ;-)

Om Pirate MEP Christian Engströms insats... "He added that ACTA is “at best borderline on fundamental rights” and an European Court of Justice opinion was needed to clarify the legality of ACTA´s implementation by member states."

5 kommentarer:

  1. Läste det länkade inlägget. Fan vad jag är nöjd och glad över det jobb ni gör därnere. Tack för allt slit!

    SvaraRadera
  2. Även jag vill skicka ytterligare en berömlig utmärkelse till er, och numera även Amelia för riktigt bra info om vad som faktiskt händer. Det finns liksom inte annanstans.
    Buh för hela Sveriges media för bevakning av vad som beslutas om oss. Bäh, för dig och Christan, framförallt. Även vänsterpartisten, har varit bra, men tappat en hel del på slutet.


    Glad att du finns! - en jävla dåre som verkligen vill arbeta för riktigt liberala idéer, i alla vindar.
    Bara buga och bocka.
    Tack

    SvaraRadera
  3. Det är väl också dags för de gröna här hemma, MP alltså, att fråga regeringen varför man i rådet röstat för ACTA och om regeringen avser att Sverige ska ansluta sig till ACTA.

    Ett sätt att slippa undan den straffrättsliga biten, eftersom den ska implementeras nationellt, är att inte ansluta sig till ACTA fastän EU gör det i sin helhet.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.