2011-12-05

Skärpning (mp)!

En nyhet som gått min nästa förbi är att miljöpartiet tydligen vill ha övervakning av internet, för att bekämpa prostitution.

Miljöpartiet vill alltså att internetleverantörerna skall börja agera nätpoliser. Vilket är att öppna dörren till nöjesindustrins våta dröm. Detta är exakt vad upphovsrättslobbyisterna har försökt få till, med allehanda knep. Och med prostitutionskortet fick de tydligen (mp) att trilla i fällan.

Detta får mig att undra om miljöpartiet är för internets frihet i princip – eller bara beroende på vilken fråga det handlar om.

Personligen tycker jag för övrigt att (mp) borde ta sig en funderare över det där med prostitution. De borde lära sig av sina kollegor i Europa. På EU-nivå är den gröna linjen att prostituerade skall ha rätt till samma samhällsfunktioner och sociala förmåner som alla andra. Det vill säga att man tycker att en verksamhet som ändå aldrig går att stoppa i vart fall bör bedrivas under någorlunda ordnade former.

Riksdagsmotionen från (mp) | Se även: Juristens Funderingar

20 kommentarer:

  1. Jag förstår inte varför vi inte har något frihetligt vänsterparti i riksdagen. Är våra vänsteranhängare så ointresserade av dessa frågor?

    SvaraRadera
  2. Peter: anledningen är förstås samma som anledningen till att vi inte har något frihetligt högerparti i riksdagen.

    SvaraRadera
  3. Telia går "all-in":

    http://nyheter.telia.se/10433/telia-tar-strid-mot-overgrepp-pa-barn/

    SvaraRadera
  4. David, bra poäng där. Centern kanske kan bli ett alternativ.

    SvaraRadera
  5. Peter: Centern blåste det 2006 när de gjorde fågelbursunderede av sitt öppenhetsmanifest.

    SvaraRadera
  6. Men Annie Lööf kanske kan styra Centern rätt.

    SvaraRadera
  7. @Peter
    FRAnnie är inte att lita på när det gäller att stå för principer, hon är en karriärpolitiker och har ryggrad som är lika flexibel som välkokt Spaghetti.

    SvaraRadera
  8. Väl talat om Annie, hon är en ryggradslös karriärist.

    SvaraRadera
  9. Frihetlig vänster är en självemotsägelse.

    SvaraRadera
  10. Frihetlig vänster är inte mer av en motsägelse än frihetlig höger.

    SvaraRadera
  11. @Markus "LAKE" Berglund

    Jag ställde några frågor till Telia om deras tjänst "Child Safeguard". Undra om det blir något svar?

    "Det låter som en bra tjänst. Men här är några frågor som jag har som kund:

    1) Om Telia uppmärksammar övergrepp på barn genom tjänsten ”Child Safeguard” gör ni då en polisanmälan så att berörda myndigheter kan stänga ned siten och framförallt att en domstol kan döma aktuella brottslingar.

    2) Vem är det som avgör vilka sidor som ska censureras? Det är väl en domstol som gör detta enligt gällande lagstiftning?

    3) Hur säkerställer Telia att inga andra sidor än brottsliga sådana som censureras?

    Klargör detta och ni är föregångare jämfört med andra censurtjänster!"

    SvaraRadera
  12. Motionen är undertecknad av fem (kvinnliga) ledamöter i MP och var så vitt jag kan förstå inte en officiell partilinje.

    Man tog inte ens en rösträkning på detta när motionen avslogs i kammaren, vilket man brukar göra när man vill markera sin position.

    SvaraRadera
  13. @ Markus "Telia all in"
    Där finns ett kommentarsfält på Telias sida. Låt oss fylla den!!

    SvaraRadera
  14. "Frihetlig vänster är inte mer av en motsägelse än frihetlig höger."
    Håller med. Både högern och vänstern har sina agendor de vill tvinga på oss. Vänstern är för vissa friheter, inskränker andra. Högern är för vissa friheter, men inskränker andra.

    Förhoppningsvis inser folk att om de ger staten befogenhet att styra och ställa över något man själv är emot kommer staten förr eller senare att stövla rätt över något man är för också.

    Ger man ett parti befogenheter att höja skatter eller förbjuda privata alternativ inom skola och omsorg ger man samtidigt ett annat parti befogenheter att förbjuda homoäktenskap, övervaka medborgarna eller sätta militärpoliser i varje gathörn.
    Någon gång röstas ett parti in som använder alla befogenheter du hetsat fram, mot dig själv.

    SvaraRadera
  15. @Micke

    "Frihetlig vänster är inte mer av en motsägelse än frihetlig höger."

    Nja...numera står de för en gångs skull och trängs på samma kalla avsats dit de förvisats. Förr i tiden fanns det nog med utrymme i moderpartierna för att de skulle kunna bibehålla någon annan politik än just "frihetlighet".

    Det är inte riktigt just den typen av tvärpolitik man vill ha.

    SvaraRadera
  16. Nej helst skulle man inte vilja ha nån politik alls.

    SvaraRadera
  17. Jag är miljöpartist OCH sexköpare! Jag fattar inte hur dessa miljöpartister i riksdagen tänker! Sexbranchen är ju klimatsmart, med i princip noll CO2-utsläpp per omsatt krona. Om något borde sexköpslagen avskaffas så att vi som vill köpa sex lagligt slipper åka utomlands varje gång = ännu lägre CO2-utsläpp.

    SvaraRadera
  18. @ sexköpsmulle

    Din trosfrände Peter E vill ju granska Knugens hela bokföring. Efter det har han ju alla adresserna och då kan ni båda två ha koldioxidfattigt köpesex här hemma - eller hur?

    Sedan vill jag nog instämma med ovan skrivande att Annie Lööf har en koktspagettryggrad eller eventuellt är hon helt evertebratisk!

    SvaraRadera
  19. @micke

    "Nej helst skulle man inte vilja ha nån politik alls."

    Politik får man oavkortat så snart två personer skiljer sig åt i åsikt. Även om de i grunden har samma åsikt om ett beteende kan de skilja sig otroligt mellan hur de sinsemellan anser beteendet bör hanteras.

    Vilket man ofta ser här där grundsynen ofta är samma men receptet som förordnas av varje part kan vara 180 grader isär.

    Det som beklämmer mig är att politikerna inte vill ha politik utan någon form av överbetald lekstuga snarare anpassad för förskolebarn med "särskilda behov" än vad den är för förment vuxna människor med hög intelligens och förmågan att förutsäga effekterna av sina mest grundläggande ställningstaganden.

    Det är nästan så att jag skulle välkomna en lagstiftning som uttalat kräver att den som skall ägna sig åt politik som yrke endast certifieras för detta värv genom att först ha stått till arbetslivets förfogande i trettio år.

    Då kanske de borde veta något om hur det verkliga samhället fungerar, i stället för att som i dag agera som om de hade tillbringat de senaste fyrtio åren av sitt liv på högstadiets OBS-grupp.

    SvaraRadera
  20. Kan ingen tala i klartext om vad det är vänstern vill inskränka och ha för friheter så vi kan jämföra.

    Vi kommer se en uppdelning där högern lägger tonvikt på individens skyldigheter och mindre på samhällets ansvar och vänstern på individens (läs kollektivets) rättigheter, krav och allsköns jag-skall-ha-pengar-frän-samhället-"rättigheter".

    Den ena vägen med J.M. Keynes som ledstjärna leder till globalt ekonomiskt Armageddon och den andra, ... ja, det vet de flesta som har regelbunden sex och huvudet på skaft.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.