2012-01-23

EU-Kommissionen: Var god stör ej!

EU-kommissionär Cecilia Malmström twittrar irriterat om att Europaparlamentets ledamöter varje år ställer 12.000 formella frågor till Kommissionen.

Ett annat sätt att se på saken är att det är 1,3 frågor per ledamot och månad.

För övrigt skulle behovet av att ställa formella frågor kanske minska om Kommissionen inte vore så förbaskat hemlighetsfull, kryptisk och tvetungad.

(Tipstack: Professor Pelotard)

5 kommentarer:

 1. Brysselkretinerna håller på att samla ihop till en redig urladdning.

  Det megalomana beteende som präglar allt fler av dessa individer kommer att leda till en riktig smäll.

  Läs de mer än 160 kommentarerna i DI om Tobinskatten, alla är starkt kritiska. Betyder då detta något för Reinfeldt och Borg?

  Knappast.

  De svävar glatt vidare i sin politiska rymd och ser fram emot politiska stormöten nere på kontinenten, med de stora pojkarna och flickorna.

  Detta börjar bli riktigt sjukt.

  SvaraRadera
 2. Reinfeldt har faktiskt uttalat stark kritik mot tobinskatten. Men han lär ju bliv överkörd.

  SvaraRadera
 3. Det går inte att vinna. Om man inte frågar så får man inga svar. Och frågar man såmblir det för många frågor helt plötsligt.

  Det stora problemet är att kommissionen i någon mening svara ärligt och sanningsenligt. Och sånt tar ju tid. Det finns inte plats för några juholtare här,inte...

  SvaraRadera
 4. Detta är väl en följd av Wallströms "plan d" Demokrati, dialog ...

  Som gick ut på att kommisionens företrädare skulle ha bloggar och delta i andra sociala forum. Malmström fick en siffra hon tyckte var stor och finn. Publicerade den snabbt med en liten slutklämm och tyckte hon gjort det bra som uppfyllde "plan D":s krav att kommunicera med oss medborgare.

  SvaraRadera
 5. Snarare 1,4.

  12000/736/12 = 1.3587...

  But that is slightly besides the point :)

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.