2012-03-16

Lördag: Demonstrera mot datalagringen!Lördag: Ut och demonstrera mot datalagringsdirektivet!

Stockholm: Sergels Torg kl 13 [Facebook-sida]
Göteborg: Götaplatsen kl 14 [Facebook-sida]
Helsingborg: Biblioteksfontänen i Stadsparken kl 12 [Facebook-sida]
Skellefteå: Torget kl 14 [Facebook-sida]

7 kommentarer:

 1. Eftersom det trots allt är ganska få i sverige som upplever att dom lever i en övervakningsstat, så är tyvärr argumenten emot DLD något svårsmält för "verklighetens folk" som har ett stort förtroende för storebror.

  Folk kanske skulle börja reagera ifall dom insåg att ifall "staten" väl går över gränsen med positionsbestämmning av din mobil när du ringer, så finns det varken någon logisk eller "integritetsmässig" anledning att inte hålla koll på var du är även mellan samtalen.

  /Janne

  SvaraRadera
 2. Vad händer om du tackar nej till kakor på regeringen.se?


  På www.regeringen.se och www.sweden.gov.se används både sessionskakor och varaktiga kakor. Vissa kakor är nödvändiga för att regeringen.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare. Om du tackar nej till övriga kakor på regeringen.se så fungerar inte ett antal tjänster och funktioner på webbplatsen:

  SvaraRadera
 3. Bloggat på min socialdemokratiska blogg:

  Stort fiasko för datalagringsdemon på Sergels Torg


  Länk om Fiaskot på Sergels torg

  SvaraRadera
 4. Om lagarna kring arkiveringsskyldigheten som även myndigheterna måste följa

  Angående all information som myndigheterna samlar på sig om medborgarna och arkiverar. Hur lätt är det sedan att få ta del av informationen som man själv har genererat? Och framförallt hur länge har man den möjligheten innan allt försvinner?

  En gång var jag uppe i Vilhemina och besökte Iteras nedlagda cykelfabrik där numera handlingar från alla Sveriges konkursade företag arkiveras. Ett jättelikt och förvånansvärt välorganiserat papperslager som liknade Ikeas centrallager i Älmhult.

  * Det påstods också i ett reportage i SVT Aktuellt att trafikljusen inte slog om för den nya plastcykeln eftersom den inte var i metall. En trendprodukt som var ca 20% dyrare än vanliga cyklar.

  SvaraRadera
 5. Hur gick det på demonstrationen? Har inte sett nåt i SVD/DN om det. Kunde tyvärr inte komma.

  SvaraRadera
 6. @Minata,

  Du har dessvärre ingen trovärdighet sen tidigare kommentarer. Men tystheten från alla andra får mig att tro dig denna gång.

  Det är väl hur som helst inget att hyscha om. Det gäller bara att ärligt fråga vad som gick fel.

  Min personliga teori är att folk tillslut tröttnar på att vara arga. Man lever bara en gång och jag själv tappade liksom glöden efter FRA-debaklet. Det som behövs är kanske tillförsel av nya unga människor som orkar driva det här.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.