2012-05-06

Blek partiledardebatt


Så har ännu en partiledardebatt avverkats utan att ett enda ord har sagts om till exempel övervakningsstaten eller EU:s ökande makt – trots att detta är saker som kommer att förändra Sverige påtagligt.

De första 20 minuterna, medan man fortfarande hade tittare, brände det till lite vad gäller arbetslösheten. Något nytt tillfördes dock inte, utan det hela var mest i linje med medias etablerade dramaturgi.

På något sätt börjar Fredrik Reinfeldt (m) kännas allt mer som Göran Persson. Och Stefan Löfven (s) börjar kännas allt mer som Reinfeldt.

Löfven framstod ändå på det hela taget som rätt blek. Vid sidan av matchen. När det gäller kärnkraften blev det nästan lite Bosse Ringholm över det hela, när Löfven envist duckade för frågan vad han egentligen tycker.

Kvällens debatt i SVT Agenda förde inte svensk politik en millimeter framåt, inte åt något håll. Visionen om morgondagens Sverige lyste helt med sin frånvaro.

6 kommentarer:

 1. Detta är det debattklimat som PP har att förhålla sig till. Det är bara att gilla läget. Handen på hjärtat: Vad hade egentligen piratisterna kunnat tillföra kvällens debatt? Det är i stort sett just de ämnen som avhandlades som också kommer att dominera nästa valrörelse.

  PP gör klokt i att lägga allt krut på att behålla platserna i EU-parlamentet. Glöm riksdagen.

  SvaraRadera
 2. Ingen - varken piratpartiet eller någon annan behöver förhålla sig till det debattklimatet, annat än för att bekämpa det.

  Dagens politiker är en värdelös självsvängande aristokrati som bör ersättas med något nytt. Piratpartiet är det perfekta svaret.

  Tyska Piratenpartei visar att det går.

  Se följande inslag från Deutsche Welle om Marina Weisband och Piratenpartei som för övrigt fick 8,2% av rösterna i delstatsvalet i Schleswig-Holstein:

  http://www.dw.de/popups/popup_single_mediaplayer/0,,15903443_type_video_struct_0_contentId_15907734,00.html

  SvaraRadera
 3. Dagens gåta: Vad är det för skillnad på en partiledardebatt?

  http://bit.ly/IBeiMq

  SvaraRadera
 4. Behåll platserna i Eu parlamentet,
  dom är verkligen inte självklara.
  Riksdagen är inte sannorlikt alls
  så sloppy som piratpartiet blivit i sverige.

  SvaraRadera
 5. Angående kärnkraften borde Löfven givetvis svarat att till skillnad från Moderaterna och Nordkorea måste ledaren i S ta hänsyn till vad medlemmarna tycker.

  /Richard

  SvaraRadera
 6. Löfven är en av karaktärerna i sagan om ringen precis som reinfeldt.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.