2012-09-12

EU: State of the Union

EU-kommissionens ordförande – den portugisiske ex-maoisten José Manuel Barroso – håller just sitt State of the Union-tal här i Europaparlamentet. Tonvikten ligger på euro-krisen.

Här är en sammanfattning av talet, so far...

6 kommentarer:

 1. Så om jag fattar saken rätt så det vi EU-skeptiker har hävdat varit den bakomliggande planen har nu visat sig vara helt korrekt? De vill alltså använda den valutakris som de själva skapade för att skapa ett nytt Sovjetunien och flytta i princip all kvarvarande nationell makt till Bryssel? Om man tar makten över ekonomin så spelar det liten roll vilka andra områden som stannar kvar under nationell kontroll, man är ganska låst ifall det krävs minsta lilla finansiering för att realisera något.

  När ska medborgarna i Europa vakna och sätta stopp för dessa galenskaper?

  /A

  SvaraRadera
 2. Före detta maoist? Tänka sig, så originellt.

  SvaraRadera
 3. Nu är det dags att sätta klackarna i backen, fast i Sverige förs knappast någon diskussion bland Alliansen o Sossarna, de partier som avgör frågan.

  Nu får det vara nog med vansinnigheter. Bättre vi har ett EES-avtal än detta monster i vardande som union.

  BJ

  SvaraRadera
 4. Som ni förstår, så har vi ingen hjälp att hoppas på från "våra"? köpta politiker.
  Ungefär som att tro att den högra eller vänstra vingen på en as-gam skulle göra någon skillnad.
  Fram med giljotinerna!

  SvaraRadera
 5. Hax, vad tror du om Petrodollarn, USAs krig i mellanöstern för att bevara sina intressen dvs den fortsatta oljehandeln i enbart US-dollar? Tror du möjligtvis det är därför ledarna desperat försöker ha kvar euron som valuta och EU som enhet, för att kunna stå emot USA bättre? Speciellt när de genom OCEP försöker få mer länder att handla i euro.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.