2012-10-08

ACTA: Alla kan! (För eller senare)


Kul att så många vill vara med och ta åt sig äran för att Acta-avtalet stoppades i Europaparlamentet i somras. Det kan vara ett tecken på att något håller på att hända i frågorna om nätets frihet.

Även om många av nej-sägarna bestämde sig sent (först efter anti-Acata-demonstrationerna och efter att massor med människor började höra av sig till Europaparlamentet) så visar det att de ibland lyssnar på väljarna.

När det gäller mittenpartierna får vi hoppas att ledamöterna i Europaparlamentet talar lite förstånd med sina kollegor i Stockholm – som ju var för ACTA, utifrån sin plattform i regeringen. (Svenska regeringsföreträdare går för övrigt fortfarande omkring i Bryssel och muttrar irriterat över att Acta föll.)

Engström: ACTA-framgångens tusen fäder
SVT: (Pp), (m) och (mp) i morgonsoffan | SVT Rapport

2 kommentarer:

  1. Låt dem muttra o fråga sen har du tappat en skruv .... sen säger du det var bättre förr utan Eu ja mycket bättre förr .... sen ler du o går därifrån .....

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.