2012-12-09

EU:s Nobelpris - En pinsamhet!

Nybloggat på Nyheter24:

EU:s Nobelpris – En pinsamhet!

Att ge EU Nobels fredspris är en ren parodi på det nyspråk som George Orwell beskrev i sin dystopi 1984.

37 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Inte större parodi än att först ge fredspriset till Liu Xiaobo och sen gen litteraturpriset till den kinesiska staten som håller honom fängslad och hans fru i husarrest.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag äf fortfarande övertygad om att litteraturpriset tillägnades den kinesiska statens många skriverier om varför fredspristagaren måste sitta i finkan.

   Vad kan man säga...ibland trumfar kvantitet kvalitet...

   Radera
 3. Ge Micke ett nobelpris för kampen mot väderkvarnar.

  SvaraRadera
  Svar


  1. Att en en idiot och en fascist inte ser några konkreta problem med defacto fascism under total diktatur gör inte att någon höjer sina ögonbryn.Det faller sig helt naturligt.

   Radera
  2. Mickes nagel i ögat10 december, 2012 15:13

   Stenad, packad, full och hög sitter internetkrigaren Micke och basunerar ut att han hatar kommunist-fascisterna i Kina. Trots att de är hans närmaste politiska bundsförvanter så ser han inte likheten.

   Micke - den nya vänster-Breivik!? Han har ju under en annan artikel förespråkat våld mot sina politiska motståndare. Hårt våld närmare bestämt.

   Radera
  3. Ja absolut.Om vi skulle få samma situation som i Tyskland på 30 talet och du och dina nazivänner riskerade att kuppa igenom en diktatur så skulle jag förordar och delta i väpnat motstånd mot er.

   Det stämmer.

   Ta din aspbergermedicin nu.

   Radera
  4. Har inte du ett manifest att skriva på, lill-Breivk?!

   Radera

  5. Varför skulle en illiterat nazist skriva på en deklaration om försvar av demokrati?

   Radera
  6. Hur går det med manifestet Micke lill-Breivik?

   Radera  7. Såna skrev Mussolini som du öpptet hyllande på den här bloggen tills du blev tvungen att byta din signatur från /Eld till /pissanonym

   Radera
 4. När dagens EU, eller EEC, bildades var det inte fredsviljan som avgjorde. Hade de europeiska ledarna endast haft freden och säkerheten som mål hade vi inte haft något EU. Då hade Europas stater nöjt sig med Nato, som i slutet av 1940-talet och särskilt efter Västtysklands inträde på 1950-talet gav västeuropeiska stater bästa tänkbara garanti mot att krig skulle uppstå dem emellan. Hoten projicerades nu på Sovjetunionen – och i förlängningen också mot allt och alla som befarades kunna falla under dess inflytande, sådana som Nasser och i förlängningen hela Afrika.
  Likväl påstår många att EEC grundades som ett fredsprojekt. De menar att vi ska tacka EU för att nazismen inte kommit tillbaka, för att Tyskland och Frankrike blivit vänner, för att ha underlättat Spaniens, Portugals och Greklands omvandling från diktaturer till demokratier, för att sedan ha spelat samma roll i Östeuropa samt för att efter den 11 september ha utövat en europeisk soft power som dämpat den amerikanska militärens hårdförhet.

  http://www.dn.se/kultur-noje/sa-skulle-europa-ta-makten-over-afrika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är benägen att hålla med dig. Förr, när jag röstade FÖR EU, tänkte jag inte längre än näsan räckte, "Fred"!? Det låter väl fint, kan väl ingen ha nåt emot, va? Det perspektiv du målar upp nu föresvävade mig aldrig. Numera, alldeles för sent, så inser jag att nu sitter vi här med Svarte Petter mitt i knät och han flinar åt oss brett och illvilligt.

   Radera
 5. För att citera Public Service i P1: 'Varför fick inte FN priset?'

  SvaraRadera
  Svar
  1. FN:s fredsbevarande styrkor har fått priset

   Radera
 6. Därför att FN fick Nobels fredspris redan 2001

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Waldemar: Tack. Där föll det skämtet, och jag som tyckte det var så roligt..

   Radera
 7. Finns det något i världen som domedags-profeten Hax tycker är bra?

  Jag är glad och tacksam att vi lever i ett Europa förskonnat från krig.

  Allt är inte bra. Det är något vi människor ständigt får jobba på att förändra till det bättre. Och i bästa fall lära av våra misstag.

  Tänker man positivt, så blir resultatet positivt. Tänker man mörker och elände, så blir resultatet mörker och elände.

  Jag efterlyser därför gärna positivitet från Hax. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Domedagsprofet? För att han är kritisk o pekar på det som är fel, korrupt och rent odemokratiskt? Driver du med oss, eller? Det är såna som dig totalitära makthavare och diktatorer kallar nyttiga idioter när de tillsammans med sina "rådgivande" rövslickare sitter och dricker punch och röker cigarr i sina panoramafönsterförsedda elfenbenstorn och tittar ner på världen.
   Jag tänker dock positivt i ett avseende och det är att världen en dag skall få slippa höra eller se såna som dig och de politiska ideologier ni representerar.

   Intellektuellt grunda, självspäkande, goddagspiltar utan eget kritiskt tänkande. Såna som du har en märklig och dumförenklad syn på moral där ni ställer elak mot snäll. Kritik är elakt, snällhet är självuppoffrande godhet som med tiden liksom fräter bort det onda, bara man är tillräckligt snäll och positiv, oavsett vilka idiotier, dum- och elakheter man än stöter på.
   Har du Jesuskomplex?

   Radera
 8. Björn Rosengren blir ihågkommen för två yttranden:

  §1Det var så mörkt att jag inte märkte att Tabu var en porrklubb!

  §2 Norge är den sista sovjetstaten!

  (Sen byggde han ju ut Kallax för att ta emot Boing 747 också - bara ett enda plan kom (en sorts cargo-cult m a o))

  Stortingets fredspriskommitté är väl snarare att tillvita med §2. En hoper totalt omdömeslösa övervintrade rödingar som fumlar runt bland tömda rödvinsboxar och trampar i klaveret så det sjunger om det. Man får gå till Sverige (alias Norra Nordkorea) för att hitta värre dumskallar.

  SvaraRadera
 9. Hur skall norrmännen toppa detta? 2013 års fredspris går till färgen vitt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det vore rasistiskt. Bättre om färgen lila fick det ;-)

   Radera
  2. @Anonym10 december, 2012 13:14

   "Nej det vore rasistiskt. Bättre om färgen lila fick det ;-)"

   Överdriven kvotering är väl lika illa?

   Radera
 10. Lyssnade lite på "Rumpan" när han talade. "Karisma som en disktrasa" får nog betecknas som seklets skönmålning, karln' var så förbannat tråkig att lyssna på att jag fick kväljningar.

  Hur i det hetaste he****e lyckades denna människa(?) bli vår president?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är inte vår president, utan det europeiska rådets president. En väldig skillnad.

   Radera
  2. Var snäll och beskriv skillnaden.

   Radera
  3. Genom att vara tillräckligt lydig och oförarglig för att framstå som "ofarlig" för de som valde honom. D.v.s. de som vill bestämma.

   @Dividendum

   "Var snäll och beskriv skillnaden."

   Genom att vara det europeiska rådets president i stället för EU's undviker man det första att han väljs av folket. För det andra skiljer man då bekvämt galjonsfiguren från styrman med en hel skeppslängd.

   Vilket om skutan skulle förlisa då innebär att man kan hacka loss galjonsfiguren som bevisligen ledde kollissionen.

   Radera
 11. Jag tycker att du förväxlar politikens innehåll med formen nu.

  Det är samarbetsformen som har fått pris - viljan hos 27 och snart 28 länder att vilja enas om en gemensam utveckling av Europa. Länder som har insett att de individuellt är otillräckliga för att lösa framtidens utmaningar på egen hand och därför har institutionaliserat arbetsformer för gemensamma beslut. Och dessa processer behöver inte vara perfekta för att an ska kunna ge EU priset.

  225.915 svenska väljare som röstat på Piratpartiet påverkar nu hela Europas framtid på ett synnerligen välkommet sätt. Inte alls mycket, men bra mycket mer än vad man hade kunnat åstadkomma utan EU. Sverige hade inte på något avgörande sätt kunnat påverka Europas framtid i piratfrågor utan EU. Och för att påverka svensk politik krävs ett väsentligt större stöd än vad partiet fick nu.

  Det gör skillnad att vara invald än att stå utanför. En plats vid bordet är viktigt för att kunna påverka, det hoppas jag ändå att du kan gå med på. Så för att kunna ha en plats vid bordet så måste det finnas ett bord. Det bordet är ju EU på gott och ont.


  EU spelade nog en mycket större roll för öststaternas demokratisering än vad man kan tro. Det var inget uppenbart i att dessa länder skulle utvecklas demokratiskt. Se på Vitryssland och alla de forna sovjetrepublikerna. Där är endast de baltiska staterna fullvärdiga demokratier. Det forna östblocket hade en morot i tillträde till den europeiska marknaden och de europeiska beslutsprocesserna och en piska i form av äkta demokratiska reformer.

  På samma sätt borde EU för länge sedan inbjudit medelhavsregionens länder till medlemskapsförhandlingar. Äkta demokratiska reformer i utbyte mot fullt tillträde till den europeiska marknaden för människor, varor, tjänster och pengar. Man missade en värdefull chans att bidra till en fredlig demokratiseringsprocess.

  Så skilj nu på äpplen och päron. Det som är dåligt i EU det ska vi fixa till genom att rösta in rätt partier.

  SvaraRadera
 12. Det är rätt tänk Tjäder. Tänk positivt så går det nog bra i slutändan. Tänk så dumt av oss andra att inte se skillnaden på äpplen och päron. Visa mig en enda politiker i EU som känner att han verkligen påverkar, att hans röst gör/gjorde skillnad som var till fördel för personlig integritet, frihandel, friare handel inom EU, mer demokratiskt, mer insyn i byråkratin. Saken med EU är att förutsättningarna ändras efter hand hela tiden när det inte funkar så som de politiska dekreten sa från början. Ta t.ex. stabilitetspakten; inga länder skulle få låna pengar av varandra. Nä, EU är världens största vuxendagis och ett psykoterapeutiskt terapiprojekt för annars sysslolösa wanna-be-politiker på hemmaplan. Tänk på den mängd stålar som fellokaliseras varenda år i detta ekonomiska svarta hål. Tänk om alla dessa stålar fick göra nytta på den fria världhandelssmarknaden och investeras rätt och effektivt och skapa välstånd åt alla fattiga istället för att gå till en massa onödiga och meningslösa EU-bidragsprojekt och agrarkleptomaner ute i europa. Bara tanken att dusörer från centralt håll skall skapa nåtnting som över huvudtaget har med stabilitet att göra är ju ett hån mot en stor del vuxet folks intelligens. Lägg ner skiten är mitt tips.

  SvaraRadera
 13. Faktum är att enda anledningen till att jag läser HAX' blogg är för nöjet att se kommentarerna från den av allt att döma sinnessjuka signaturen Micke.
  Visst måste personen bakom signaturen skriva från någon institution.
  Alternativet är skrämmande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha!
   Så du kommer ihåg efter ett par år att diagnosen för dig var Aspergers Micke!
   Har inte brytt mig om kommentarsfält på länge men känns tryggt på nåt sätt att du inte förändrat dig. Kör hårt!

   /nr 42 på Mickes fiendelista

   Radera


 14. Det finns bara en idiot som konsekvent genom åren signerat sitt trollande här och hos Hans Egnell med ett / tecken kombinerat med diverse idiotfraser och naturligtvis vet både du och jag vem det är.

  Synd att du under signaturen /ELD upprepade gånger valde att grina över den sedan länge förlorade möjligheten att bli knullad av Mussolini vilket slutligen tvingade ut dig i ett desperat bytade av 7 kombinationer av idiotsignaturer.

  SvaraRadera
 15. Klart jag vet vem jag är! Finns bara en enda
  /......
  på Internet. ;)
  Kör hårt och hörs om ett par år!

  SvaraRadera
 16. Åh vad osäker jag blev nu....finns det fler anonyma svin än dig?

  SvaraRadera
  Svar
  1. storsmörsmugglaren15 december, 2012 01:50

   Nöff nöff på dig Micke von Breivik. Ingen gillar dig och din douche-stil.

   Men som svin kan man ju lugnt konstatera att du inte är någon pärla direkt...

   Men nån form av mollusk kan du nog vara, då du saknar ryggrad helt och hållet.

   Radera

Kommentarsfältet är stängt, medan jag är offline augusti 2017 och ett år framöver.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.