2013-02-08

EU-budgeten: Detta tar ta mig fan priset!


De goda nyheterna: EU-staternas politiska ledare har kommit överens om att minska EU:s budget med 13 miljarder kronor. (Hur detta fördelas förtjänar en närmare analys. Men en minskning är bra i sig.) Länk»

De dåliga nyheterna: Europaparlamentet är inte roat och de stora partigrupperna har blåst till strid för en ökad EU-budget. Vilket är ett problem, eftersom parlamentet måste godkänna budgeten. Länk»

Det fullständigt nippriga: Europaparlamentets talman, socialdemokraten Martin Schulz, flaggar för att parlamentets budgetomröstning skall vara hemlig. Länk»

Europaportalen förklarar...
"Det finns ett tryck på vissa EU-parlamentariker att rösta [för budgetförslaget] och därför finns det fog för att hålla en hemlig omröstning, sade Martin Schulz på en presskonferens." 
"Det är EU-parlamentsval 2014 och EU-parlamentarikerna riskerar att inte bli omvalda om det kommer fram att de röstat för mer pengar till EU, menar Martin Schulz."
Menförihelvete!

Europaparlamentets talman står – utan att skämmas och utan att inse det oerhörda – och säger att om medborgarna får reda på vad deras valda representanter verkligen sysslar med, då kan det sluta med att folk inte röstar på dem. Och så kan vi inte ha det. Därför bör budgtomröstningen vara hemlig. Ridå!

Maken till demokratiskt haveri!

Se även: Pirate MEP Christian Engström – EU-parlamentets talman vill ha hemlig omröstning om budgeten»

67 kommentarer:

 1. HA! Ja, det här har spårat ur totalt!
  Folket måste ju för tusan kunna hålla de folkvalda till svars för vad de sysslar med.

  -Vi måste hålla omröstningen hemlig, annars fölorar vi våra jobb!

  SvaraRadera
 2. Dags att rikta ett misstroendevotum mot herr Schulz.

  Vad göra PP?

  SvaraRadera
 3. Speaking in Brussels, Nigel Farage MEP, leader of UKIP, said:

  "This is a dark, dark day for democracy. It's utterly staggering. Making this a secret ballot removes all accountability from the feckless MEPs who will wilfully vote down the plans to cut the EU budget, despite the widely held belief that cuts to EU spending is essential.

  "It is disgusting that in order to guarantee more votes to reject the budget cut, Mr Schulz is providing MEPs with a cloak of deception which means the very people who voted them in will not be able to challenge them over their position. The man is a disgrace to his office.

  "It flies in the face of political liberty and once again shows the EU up to be the biased and corrupt anti-democratic organisation that it is.

  "Most people in the UK fail to understand the fanaticism of the European institutions for creating a federal union, whatever the process. For people like Schulz, the means justify the end.

  "I call upon all MEPs whatever their leaning to reject this call and defend the right to democracy that the peoples of Europe have shed so much blood to create."

  SvaraRadera
 4. W.T.F

  Jamen då röstar vi alla på närmaste Piratparti.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen sluta lämna över makt till teknokrater. Sluta rösta över huvud taget.

   Radera
 5. Vad fan är det för sjuk värld vi lever i? Medborgarna ska övervakas och de som innehar makten ska vara anonyma så de inte kan ställas till svars för sina handlingar?!?!

  /A

  SvaraRadera
 6. Den där Schultz... hoppas han halkar i duschen Knutby-style.

  Vilket antidemokratiskt kräk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas att piratpartiet rensar ut alla som agiterar för våld i politiken.

   Radera
  2. Man kan väl alltid få uttrycka hopp om att han halkar i duschen? Karln är ju rabiat!

   Radera
  3. Alla som agiterar för våld i politiken är alla som förespråkar statlig tvångsmakt som ytterst vilar på våld, dvs 100 % av politikerklassen.

   Radera
 7. Hur kommer det sig att det ens finns en möjlighet till sluten omröstning?

  http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+RULES-EP+20130204+RULE-169+DOC+XML+V0//SV

  SvaraRadera
 8. Det konstigaste var att Hr Shultz öppet sa att det var just för att ledamöterna inte skulle pressas av sina resp hemmaopinion att rösta på ett visst sätt som det skulle vara hemligt!
  Mao: Man skall inte bry sig om vad folket tycker - eller !!??

  SvaraRadera
 9. Det finns väl skäl att påminna om att 7 kap 4 § riksdagsordningen föreskriver möjlighet till val med slutna sedlar samt att det i 2 kap 4 § RO finns bestämmelser om slutna kammarsammanträden.

  Det finns alltså tillfällen då även den svenska riksdagen hanterar ärenden i hemlighet. Detta är inte en fråga om svart och vitt, utan snarare var i gråskalan man ska ligga.

  Och då bör man begrunda följande.

  1. EU är inte en parlamentarisk demokrati. Det finns ingen regering i EU som är beroende av parlamentets stöd. Kommissionen kommer aldrig att kunna luta sig tillbaka mot en stabil majoritet i kammaren, utan måste lägga förslag som den kan baxa igenom parlamentet.

  2. Har ni någongång sett en omröstning i Rådet? Skulle inte tro det...

  3. Parlamentet är inte det enda beslutande organet i EU, besluten delas mellan Parlamentet och Rådet. Förslag går igenom upp till tre läsningar i parlamentet och mellan varven sker förhandlingar med Rådet. Det kan vara lämpligt att inte visa alla sina kort från början.

  4. Det blir mycket enklare för den som ska hålla i partipiskan om den som ska rösta vet att det kommer att synas. Vad är det för mening att ha 754 ledamöter om det ändå är ett tiotal personer som bestämmer partilinjerna?

  5. Det är inte väljarna som utser ledamöter. I de allra flesta fallen så är det partiledningar som i stort sett avgör vilka som får vara med i nästa val. Om ens fortsatta uppdrag är beroende mer av partiledningens gunst än av väljarnas, ja då är det mot partiledningen som ledamöterna behöver ett skydd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns som att det är en våldigt dålig ursäkt att visa på slutna val i riksdagsordningen.

   Det är dags att ta bort möjligheten att smyga med sin röst där också. Det är ett ofog bortom alla kända principer att folk på förtroendepost skall kunna besluta bakom slutna dörrar. Avskaffa ofoget.

   För övrigt så borde alla förtroendevalda drogtestas. Precis som folk som jobbar på kraftverk. Obligatoriskt vart tredje år och innan man börjar tjänsten, samt slumpmässigt däremellan.

   Redovisa även partibidragen.

   Radera
  2. Detta vore naturligtvis otänkbart för HAX att skriva om, som hatar EU men älskar nationalstaten.

   Radera
 10. I det konkreta fallet tror jag inte man ska rädas en hemlig omröstning. Visst, en del ledamöter kan svänga och säga ja till en större EU-budget - men i EU-vänliga partier kan det finnas ledamöter som ändå tycker det är rimligt att spara och därför kan tänkas vilja gå emot partilinjen och rösta ja till nedskärningar.

  SvaraRadera
 11. Hur vore det om MEP Engström och Andersdotter valde att tänka själva och rösta för en lägre EU-budget istället för att vara grupplojala i just denna fråga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Senast röstade i vart fall Engström för ett utgiftsstopp.

   Radera
 12. Anonym08 februari, 2013 19:30

  Vad fan är det för sjuk värld vi lever i? Medborgarna ska övervakas och de som innehar makten ska vara anonyma så de inte kan ställas till svars för sina handlingar?!?!


  ----------------------------------

  Börja i så fall att skriva dina skitinlägg med signatur åtminstone.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men du tycker inte de som röstar i EU-parlamentet ska signera sina röster? Hallå koko är det någon hemma bakom pannbenet?

   Radera
  2. Hos Micke har det inte varit någon hemma på länge, han förstår inte skillnaden mellan folk som är valda att representerar väljare mot vanligt privata individer.

   Om Micke någon gång skulle lyckas bli vald så lär han agera precis som antidemokratiska Schultz, för så är socialisterna de är lite mera jämlika än andra och vet bättre än andra.

   Radera
  3. Jag börjar misstänka Micke bara är en karikatyr på den arroganta och maktfullkomliga vänstern, en bloggosfärens Vermin Supreme.

   Radera
 13. Men du tycker inte de som röstar i EU-parlamentet ska signera sina röster? Hallå koko är det någon hemma bakom pannbenet?
  ....................................

  Dom som röstar i parlamentet (inklusive dom som representerar Piratpartiet) röstar öppet.

  Du däremot klarar inte ens av att skriva inlägg på en blogg med en signatur så det är svårt att se vad du grinar om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vissa andliga dvärgar tror uppenbarligen signaturen är viktigare än vad man har att säga ;-)

   Radera
  2. Micke behöver veta vem det är han svarar eftersom person är viktigare än innehåll för honom precis som för alla andra nyttiga idioter.

   Radera
 14. Hos Micke har det inte varit någon hemma på länge, han förstår inte skillnaden mellan folk som är valda att representerar väljare mot vanligt privata individer.
  -----------------------------------------
  Jag förstår till skillnad från dig och alla andra signaturbytande och spammande idioter värdet i att konsekvent använda en och samma signatur.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sant, man måste vara en spammande idiot med signatur som Micke ;-)

   Radera
  2. Själv klarar jag av att använda mig av [Svara] knappen något som tydligen är för svårt för vissa.

   Själv är jag inte vald och behöver därför inte redovisa vem jag är utan använder mig av ett passande alias i alla mina konversationer med dig.

   Radera
 15. Jag har dessutom aspberger så jag hoppas ni andra har överseende med min inkonsekvens och mitt hycklande när det gäller öppenhet i politiska sammanhang och spammande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Människor med Aspergers är generellt specialgenier inom den egna intressesfären, något som inte direkt kan påstås om Mickes trollande i kommentarsfälten hela dagarna.

   Radera
  2. Nämen så rolig man kan vara då, men om det glädjer dig att missbruka mitt alias var så god jag har inte (c) på det.

   Radera
  3. Lustigt när någon ondgjort sig över signaturbytande. Moral är bra. Men dubbelmoral är dubbelt så bra :-)

   Radera
  4. Lustigt när idioter som hävdat sin rätt att spamma skit under olika signaturer grinar piss när andra utövar sin "specialgenialitet" till att göra samma sak.

   Radera
  5. Micke du måste lugna ner dig nu, dina två hjärnceller slåss inbördes nu.

   Radera
  6. Tror snarare den ene är på den andres begravning ;-)

   Radera
  7. Jag har jag fel hela tiden.
   Det är idioten som skriver flinsmilie i varje inlägg som jag ska stalka med mitt skitsvammel.
   Jag förstår det nu efter att mamma rett ut detta åt mig.

   Nu är det dags för min medicin!

   Radera
  8. Notera att Signaturbytarmicke ovan enligt egen utsago är 60 år ;-)

   Radera

  9. Notera att jag kan säga notera och skriva en debil flinsmiley i varje inlägg jag skriver.

   Radera
  10. Att döma av beteendet ovan ligger nog Mickes ålder närmare vad han själv hävdar hans filosofi kräver för mental kapacitet - tolv :-)

   Radera
  11. Notera att jag ansträngde mig till det yttersta i förra inlägget.Det är intressant.;-)

   Radera
  12. Micke - det ärorika trollet med signatur i blåtext. Ibland under annanflagg iofs, men inte desto mindre ärorik. Helgad vare hans namn - Micke, det 60-åriga internettrollet med tangentbordet och Ritalina-burken i högsta hugg. Häpp!

   Radera
  13. Se där.Där kom signaturen.
   Du glömde smileyn.

   Radera
  14. Återigen ett bevis på att personen är viktigare än innehållet för vissa troll ;-)

   Radera
  15. Hitills har allt du skrivit anonymt saknat innehåll och utgjort bevis på att du väljer att spamma anonymt när du inte klarar att argumentera.

   Det är naturligtvis ett val du gör men eftersom det ändå framgår vem som skriver dina anonyma skitinlägg vore det väl rimligt om du signerade även dom med "Nebari"?

   Radera
  16. Underhållande att lille Micke försöker kalla olika personer Nebari bara för han är sverigedemokrat ;-)

   Radera
  17. Micke lägg ner, vi är olika personer som skriver till dig lär dig att diskutera innehåll istället för personer men det blir väl inte lika roligt att trolla för dig då.

   Radera
  18. Jag är inte alls någon annan ;-)

   Och det är alltid lika roligt att aldrig konsekvent signera mitt spammande med EN OCH SAMMA SIGNATUR så att det inte går att skilja mig från alla andra idioter som gör samma sak ;-)


   Frihet är att inte ens klara av att stå för det man säger under signatur som gör det enkelt för att andra att veta vem man pratar med och ännu mindre vem man pratade med nyss.   Frihet är att göra allt så komplicerat att ingen fattar vad man vill.

   Fattar du?

   Det vinner ingen på och det måste ju vara skitbra.

   Det är inte att trolla.
   Fattar du?

   Radera
  19. Att argumentera i sak istället för person är uppenbart så komplicerat att man inte förstår, om man har Mickes intelligensnivå :-)

   Radera
  20. Vad vi kan konstatera är att Micke lider av förföljelse-mani. Och nej, jag använder icke smiley's särskilt ofta...

   Hur många är vi nu som lattjar med Micke, det 60-åriga trollet? 5-6 stycken minst tror jag.

   Men det kan ju också vara så att någon av Mickes inneboende personligheter säger emot sig själv. Det håller jag som fullt möjligt. Han har ju tidigare uppvisat schizofrena tendenser och problem med motgångar i kommentarsfält.

   Det är egentligen ganska synd om den tragiska person som ligger bakom "Micke".

   Radera
  21. Fascisten Nebari som nyligen uppfann sin signatur och tidigare trollat som ANONYM och skitit spik när hans stillösa Gud Neil Farage ifrågasatts för sitt beteende i EU parlamentet känner sig ledsen över att han förväxlas med....ANONYM .

   Lider med dig....och Neil ;-)

   Radera
  22. Till Anonym12 februari, 2013 14:18:


   Jag håller med mig ;-)

   Radera
  23. Skita spik... Lite som när den anonyma signaturen "Micke" skiter diamanter och poserar hårt som en staty. Haha.

   Dags att gå i pension "Micke"!

   Radera
  24. Jag håller med mig också.

   Radera
  25. Jag ger upp, ni är alldeles för smarta och pålästa för mig. Nigel Farage är egentligen en bra person, säg hur kan jag visa min uppskattning utan att vara så otrevlig? Det är ett litet tics jag har, Schizofren Tourettes kallas det. Var inte elaka mot mig, jag är en gammal man utan vare sig kompisar eller betyg från grundskolan.

   Nu ska jag skölja ned medicinen med lite absinthe, vi ses när yrseln lagt sig.

   Radera
  26. Bra Micke!Min fixering vid att en dag bli knullad av Farage är så extrem att jag kan hålla på med det här i tre månader till om det krävs.

   Radera
  27. De arbetslösa nättrollen, your taxkrona at work ;-)

   Radera
  28. Jag lever gott på kapitalinkomster och "Micke" är ju sjukpensionär. Så du behöver inte oroa dig för dina skattepengar. ;)

   Radera
  29. Ja det där vart ju fel.Jag är egentligen 37 och bor hos morsan som göder mig och jag är för dum i skallen för att fatta att igen är intresserad av vad hon gör för att få ihop pengar till mitt uppehälle.

   Min största begåvning är att använda flinsmileys i en omfattning som INGEN sett sedan Jonas N`s dagar. Hans devis var "Reclaim Reality" och det ligger nära även min natur också att engagera mig för detta ändamål.

   Nu säger rösterna i skallen till mig att det är dags att predika flinsmileys hos Egnell. Jag har nämligen ett jobb till förutom det här!

   Radera
  30. Underhållande att se SD-Nebari och stalinistmicke trollkriga så stickor och strån ryker om vem som är mest rättroende folkhemssocialist :-)

   Radera
  31. Oj....Jag lyckades variera "Noterar att" med "Underhållande att".

   /fascistEld

   Radera
  32. Oj jag lyckades variera fascist och ett högersocialistiskt användarnamn.
   /60 år och bor fortfarande i mammas källare

   Radera
  33. "Micke", du glömde länken till min signatur ;) (observera att mina smileys är utan "näsa")

   Och nej kära anonym 18:56, jag är inte folkhemssocialist, så det är nog "Micke" som vinner den fajten. Jag är liberal av den sort som anser att saker och ting ska göras i rätt ordning. Väntar fortfarande på svar från dig (hos Engnell) ang detta...

   Jag bor i Sverige, jag tvingas att betala skatt, jag tvingas se på när våra politiker bjuder hela världen att snaska ur kylskåpet som jag varit med och fylla. Sluta kräva mig på skatt och ge mig mina pengar tillbaka så kan ni få forsla hit hela Afrika om ni vill (gärna det, eftersom jag föredrar mörka tjejer. Inte svårare än så.

   Sen finns det de som gärna struntar i att välfärdssystemet inte är avskaffat innan vi vrider på "invandrar-kranen", de är förmodligen skogsägare/restaurangägare el. dylikt som är ute efter slavar till sin plantage/restaurang eller vad det nu kan vara...

   Radera
  34. Jag är inte folkhemssocialist.
   Jag verkar för kapitalets diktatur i blå kläder istället för bruna.

   Det är en oerhörd skillnad

   Radera
  35. Snebari: Good for you! Hälsa mamma din...

   Radera
 16. Hax kan du sluta upp med att ha förutfattade meningar hela tiden. Du är ju absurd som gång på gång påstår att Martin Schulz inte har en aning om vad han säger. Du utgår ifrån att han inte förstår vad han säger, det klart han förtår vad han säger, han råkar ha en helt annan åsikt än dig och han är inte blyg när det gäller att visa upp den.

  SvaraRadera
 17. Directive 10 - 289 ...

  /noone

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.