2013-02-09

TPB AFK - Del 1Här är TPB AFK - dokumentären om The Pirate Bay. Eller, skall vi säg del ett? För den här historien är inte över än, på länge. [Direktlänk»]

Det är en hel del känslor, när man ser filmen. Dels frustration över hur systemet har missuppfattat hela grejen. Dels ursinne över hur korrumperat systemet är och hur elementär rättssäkerhet viftas undan. Dels lite dåligt samvete, eftersom det här är människor som jag tycker gör något oerhört intressant och viktigt – som jag borde hitta tid att ge mer aktivt stöd åt.

Detta är bara början. Striden om fildelningen är långt ifrån över. Fler människor fildelar – just  nu – än någonsin tidigare. Och upphovsrättsindustrin gör just nu mer än någonsin för att inskränka nätets frihet, fria informationsflöden och öppen kommunikation.

TPB-killarna blev dömda för medhjälp till ett brott som ingen rättslig instans kommit fram till över huvud taget är ett brott i ruta ett. Man kan undra hur det över huvud taget är möjligt. De blev dömda för att de länkar till upphovsrättsskyddade saker, vilket miljoner och åter miljoner människor gör hela tiden. Och de blev dömda av ett riggat system, vilket resten av samhället bestämde sig för att ha överseende med.

Detta är bara början. I Europaparlamentet gräver, slåss och rotar vi i den här skiten hela tiden. Men tandkrämstuben måste – även i framtiden – klämmas från två håll för att något skall hända.

TPB AFK är dessutom en film som visar att ett litet antal människor kan göra stor skillnad.

Se även: Peter Sunde | Pirate MEP Christian Engström

52 kommentarer:

 1. Upphovsrätt är samhällsfarligt. Det hämmar konkurrensen, driver upp priserna och främjar endast de stora aktörerna, vilkas advokater har råd att driva målen. Dessa två grupper, stora företag och advokater, är med få andra undantag de enda som är hjälpta av dagens system. Avskaffa all upphovsrätt, patent och musik, litteratur och annat.

  Dagens system handlar enbart om kommers. Den verkliga konsten, hantverket och viktig litteratur hamnar fel. Den breda, säljande konsten tar all plats och i konformitet vinns inga framsteg. Konsensus för över tiden människan mot oändlig dumhet. De som sticker ut behövs. Var är de idag i Sverige?

  SvaraRadera
 2. Är piratpartiet vänster eller högeranarkistiskt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att kalla PP anarkister vore synd, någon större nationalpopulist än HAX finns knappt.

   Radera
  2. piratpartiet bryr sig bara om sakfrågor som de vill uppnå, alla ekonomiska metoder är tillåtna om de gynnar piratpartiets sakfrågor. Exempelvis kan fildelning lösas genom att man inrättar en biblioteksmodell så att staten kan betala vissa artisters arvoden eller en mer fri marknds modell där tillgängligheten av media kan utnyttjas av företag genom att nvända detkreativt för att sälja andra produkter. Man anser att båda sätten är bättre än en polisstat.

   Radera
  3. Därmed är PP inte principfasta motståndare av intellektuell egendom som i sig förutsätter en polisstat.

   Radera
  4. jävla religiöst dravel, om fildelning inte är ett brott så är det inte det

   Radera
  5. så jävla trött på den religiösa libertarian högern

   Radera
  6. Dom som tror på sagor som inte ska implementeras med våld är ingen problem. Problemet är dom fascister som påstår sig vara libertarianer och gärna utövar våld för att inrätta fascistiska etniska monokulturer där kapitalet äger all egentlig mak.

   Radera
  7. Surt sa de religiösa vänsterstatsdyrkarna :-)

   Radera
 3. PP är inte anarkister. Men de är barn av det samhälle de kritiserar, därav mer väster än höger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nu lever vi i under högerkorporativism så dom kan orimiligen befinna sig till vänster av den anledning du yrar om.

   Radera
  2. Och före 2006 levde vi under vänsterkorporstivism så dom kan orimligen vara höger av den anledning mickestalinister yrar om.

   Radera
  3. Före 2006 levde vi förvisso sedan 80 talet under begynnande korporativism men korporativism som grund för samhället instiftades inte förrän högern fick makten efter Göran Person.


   Att papegojan /Eld som deklarerat sig beundra italiensk trettiotalsfascism gillar den utvecklingen har jag inga tvivel om.

   Radera
  4. Att Micke som deklarerat sig beundra totalitära läror gillar 30-talsfascism råder inget tvivel om. Han behöver bara läsa på bättre.

   Radera
 4. När skall folk överge den förlegade vänster-höger skalan...
  http://www.politicalcompass.org/
  http://www.theadvocates.org/quiz
  http://en.wikipedia.org/wiki/Nolan_chart

  SvaraRadera
  Svar
  1. När hundar kan tala bra latin gissar jag på.

   *sträcker mig efter gåsen, tar en zipp och blåser ut...*

   Radera
  2. Man kunde endast sitta endera till höger eller vänster i det franska parlamentet. Inte uppe eller nere!

   Radera
  3. I tyska riksdagen satt nationalisterna till höger och internationalisterna till vänster.
   I dagens svenska riksdag där alla är etatister som vill ha begränsad invandring skulle det bli jävligt trångt till höger.

   Radera
  4. När dom flesta slutar bete sig som intellektuella mind-childs som sväljer allt som pumpas ut till dom via de tunga mediakanalerna.

   Radera
  5. Eller kanske när vi får ett paradigmskifte i historiesynen. Hur många vet folkhemmet är en konservativ idé?

   Radera
 5. upphovsrätten är utformad som den är. TPB tjänar pengar på att bland annat, dock till övervägandel, förmedla länkar till URSM. Precis samma gäller för Google. tpb kanske skulle diversifiera sin sökmotor ännu mer så skulle de kanske bli lika onåbara som Google.

  /noone

  SvaraRadera
 6. @noone - Det är uppladdningsmöjligheten genom registrerat medlemskap som skiljer TPB från en sökmotor och tjänsteleverantör som Google.

  TPB borde vara lite mer uppmärksamma på att kanske sålla bort skyddat material för att slippa befinna sig i rätten och jagas av lagens långa arm resten av sina liv, ungefär som megadotcom nu gör på sin nya sajt, för att slippa myndighetstrollen och deras slemmiga springpojkar.

  Utfallet av det som skett och som ledde till rättegången kunde vilken allmänbildad IT-nörd som helst räkna ut när nu lagen på det aktuella området ser ut som den gör.

  -|Brahmaputra|-

  SvaraRadera
 7. Svar
  1. "Internet är en fluga" - Ines Uusman (s)

   Radera
  2. Nej internet kommer att fortsätta finnas liksom vi kommer att betala för det vi konsumerar.
   I det fallet är Tpb en parentes som endast existerade som en konsekvens av att markanden inte hunnit anpassa sitt sätt att sälja till verkligheten. Det är den på god väg att göra och det kommer sannolikt att vara meninsglöst att sprida t.ex film och musik gratis eftersom priserna kommer att vara så låga och tillgängligheten så hög för legal nerladdning att ingen kommer att ork

   Därför var Tpb en parentes.

   Radera
  3. Sen ligger det en del i vad Uuusman sa. Om 10-20 år kommer internet att vara lika intressant som telefoni.

   Radera
 8. "vilket resten av samhället bestämde sig för att ha överseende med." Så är det med många saker i samhället som makten överlåter till den intellektuellt bekväma, demokratiska majoriteten, opinionen, röstunderlaget, ja ni vet.
  Det är lite som med den gamle judiska "överlevar"farbrorn som nu reser runt i Tyskland och föreläser för folk, barn och vuxna om vartannat.

  När han föreläser för vuxna har han ett annat tilltal. Bland annat säger han till åhörarna allt som oftast att: "Jag litar inte på en enda en av er" ... syftandes då givetvis på att det numera är allmänt känt att tyskarna visste om vad som pågick både före, under och efter nazisttiden men de gjorde i princip ingenting, bortsett från de få undantag som då bara bekräftar det han säger. Det är så makten använder sig av den fina demokratin numera eftersom det liksom inte finns nån väg tillbaka till den diktatoriska eran. Demokrati är numera ett vertyg som används efter hur det passar den förhandenvarande maktkonstellationen, vare sig den är röd eller blå eller grön. Det är dags att vi lär oss det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Demokrati är inte ett verktyg för att göra all makt till en vara.


   Korrekt.

   Radera
  2. Därmed bör skatteboskapen inte betala politikernas valfläsk.
   Korrekt.

   Radera
  3. Motivet är att förhindra att din husse betalar allt.

   Å andra sidan bör detta ändras till att varken din husse (själv eller genom ombud) ska kunna betala något överhuvudtaget för att få tjänster utförda samtidigt som inga pengar tas ut av skattebetalare men det tror jag inte du är så intresserad av av för det är i detta sammanhang frihetlig konsekvens och på det sättet får inte din husse all makt.

   Radera
  4. Å andra sidan bör detta ändras till att betala för tjänster på fredligt och frivilligt vis men det tror vi inte Micke är så intresserad av för på det sättet får inte hans hussar politikerna och byråkraterna all makt på skattefarmen.

   Radera
  5. Nu kunde jag inte kontrollera papegojreflexen igen.
   Ursäkta!

   Radera
  6. Svarslös lille Micke? ;-)

   Radera
  7. Den som trodde den sett avgrunden på Avpixlat, har inte sett Micke, det 60-åriga trollet ;-)

   Radera
  8. Jag brukar spendera min tid på Avpixlat och predika om det fina i kapitalets diktatur för nazisterna så jag vet ;-)

   Radera
  9. Jag är dessutom för enfaldig för att förstå att om jag själv skriver ett skitinläggg för varje enskilt inlägg jag uppfattar som ett skitinlägg ser så gör det även mig till en idiot ;-)

   Radera
  10. Om den yttersta vänsterns och högerns gemensamma rop på att krossa kapitalismen genomförts, hade vi andra inte kunnat producera tillräckligt för att försörja Mickes trollande :-)

   Radera
  11. Ojoj.

   Micke, den dresserade papegojan på SAP's huvudkontor... undrar om den är en grå jacko? Det är fina papegojor det. Fantastiskt att den kan använda internet iaf.

   Vill du ha ett fågelfrö Micke? ;-)

   Radera
  12. Micke = så används din skattekrona ;-)

   Radera
  13. Ojoj.

   Micke, den dresserade papegojan på SAP's huvudkontor... undrar om den är en grå jacko? Det är fina papegojor det. Fantastiskt att den kan använda internet iaf.

   Vill du ha ett fågelfrö Micke? ;-)

   Radera
  14. På SAPs huvudkontor? Micke låter mer som en 60-åring som fortfarande bor hemma hos sina föräldrar :-)

   Radera
  15. Fantastiskt hursomhelst med en papegoja på 60år som dessutom använder internet. Vi kanske kan få "Micke" att börja spå resultat för fotbollsmatcher? Som den tyska bläckfisken Paul har vi den svenska papegojan "Micke".

   Dock kommer den nog inte att leverera så många träffsäkra förutsägelser som sin tyske kollega, snarare tvärtom - det "Micke" påstår får man vrida 180grader på så är sanningen där! ;)

   Radera
  16. Nu glömde jag att är jag som är papegoja och använder mig av inverteringar av andras inlägg för att själv framstå som en idiot.
   Jag tror nämligen att det bästa sättet att verka för en etniskt ren svensk kapitalistisk diktatur där man får knulla negrer med begränsade uppehållstillstånd mellan varven (se mina inlägg hos kommunisten Hans Egnell) är att framstå som en idiot och jag tycker att jag lyckas bra med det.Jag gör vad jag kan och jag är nöjd med det. ;)

   Radera
  17. Ja, "Micke", du är 60år gammal. Det märks...

   Radera


  18. Jag är själv 14 år och väldigt vaken.
   Glömde att säga det. Nu ska jag äta mellanmål.

   Radera
  19. "Micke" - humorundret dundrar vidare håhåjaja. Nu ska han äta mellanmål, men kände att det blev roligare att posta som någon annan. Glöm inte stomipåsen, hörapparaten och haklappen nu!


   Radera
  20. Ni får ursäkta mig, hemtjänsten har glömt att byta blöjor på mig flera dagar i rad. Jag blir lite extra kinkig då. Det kliar så hemskt i röven och under pungen, då får jag fnatt och börjar posta nonsens under andras alias. Sorry, ha överseende med ett senilt gammalt schizo-fyllo.

   Radera
 9. The Hunt For TPB and Anonymous are two directed False Flag Ops.

  SvaraRadera
 10. Jag kan säga "skattekrona".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte illa, inte illa...

   Radera
  2. Det fantastiska med Micke är att han kan skriva riktiga ord överhuvudtaget.

   Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.