2013-06-04

EU-kritik: Läs & rösta

Piratpartiets ledamot i Europaparlamentet Christian Engström skriver hos Europaportalen:

Piratpartiet bättre val för EU-kritiker än SD »

Läs artikeln - och rösta sedan för att svara på frågan: Vilket parti tycker du är det bästa för en EU-kritiker?

6 kommentarer:

 1. Med den nationalpopulistiska retoriken visar man tyvärr att man fiskar i samma grumliga vatten som SD.

  Vilket är det Sverigekritiska alternativet för decentralister som inte tror på en monopolistisk stat i Mälardalen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hellre Mälardalen än Bryssels bakgator...

   Radera
  2. Jag tror Piratpartiet faktiskt är ditt bästa alternativ där. Piratpartiet är inte nationalistiskt och säger inte att Sverige är det optimala att ta alla beslut i.
   Genomgående kan man säga att vi tror på att beslut ska tas så nära folket som möjligt. Det betyder i praktiken att mycket bör beslutas om på kommunnivå, en del på landsnivå och en del på Europa-nivå.

   Piratpartiet säger inte att EU ska avskaffas. Vi säger att EU ska sluta lägga näsan i blöt i sådant som EU faktiskt inte behöver bry sig om och att EU måste demokratiseras. Ett fullständigt demokratiskt EU tror jag de flesta Piratpartister skulle vilja se att det ersatte Sveriges roll. Men tyvärr är inte EU demokratiskt för fem öre, och då är det bättre att ta ett steg tillbaka och försöka igen vid ett senare tillfälle. Många starka demokratiska stater som samarbetar öppet är bättre än ett totalitärt EU som styr över svaga stater, utan insikt och utan möjlighet för medborgarna att påverka.

   Radera
 2. Jag tror inte att man kan hitta exempel på nationalpopulistisk retorik som förts av piratpartiet. Just när det gäller nationalism och synen på människor beroende på ursprung är piratpartiet sverigedemokraternas motsats.

  SvaraRadera
 3. Jag skulle kunna tänka mig att rösta på PP om de gör sig av med den där extremfeministiska partiledaren, som på något sätt lyckas få alla frågor att handla om hur synd det är om kvinnorna.

  SvaraRadera
 4. Vilket parti som helst utom ett parti likt PP som utövar censur. Jag skrev ett inlägg på sidan som länkas till ovan men det censurerades bort. Det finns många fler exempel.

  http://nejtillpirater.wordpress.com/2012/08/24/piratsidor-med-censur/

  SvaraRadera

Kommentarsfältet är stängt, medan jag är offline augusti 2017 och ett år framöver.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.