2013-06-30

Fullständigt meningslöst: USA snokar i EU:s e-post


Nu har det framkommit att USA spionerar på EU:s datanätverk. Dels verkar det handla om EU-kontoret i Washington, dels om att man är inne och snokar i EU-byråkratins interna nätverk.

Åter: Vem är förvånad?

Och till vilken nytta? EU gör ju redan allt som USA:s säkerhetsbyråkrati, upphovsrättslobby och industri säger åt oss att göra.

Undrar just om de läser vår mail på jobbet i Europaparlamentet? I så fall, arma människor... 90 procent av all vår e-post är meningslös bulkmail om till exempel cocktailmottagningar för rumänskt hantverk, utställningar om elbilar, upprop för gatuhundar och written declarations om allt ledamöterna hinner komma på.

Kanske kan man ställa in någon auto-forward, till vicepresident Bidens kontor – så att han inte missar något. :-)

DN | SR

12 kommentarer:

 1. Samtidigt lovar republikanernas galjonsfigur McCain att man kommer ha den mest militariserade gränsövervakningen sen Berlinmuren som om det vore en BRA sak.

  http://reason.com/blog/2013/06/25/john-mccain-promises-most-militarized-bo

  Men det ger säkert många sverigedemokrater våta drömmar.

  SvaraRadera
 2. Så vad tror folk att underrättelsetjänsten sysslar med? Det är ju precis den här typen av övervakning som är alla dessa bokstavskombinationers uppgift, oavsett om de heter NSA, CIA, MI5/6, GCHQ, FRA, KSI, BND eller något annat. Överallt där det finns intressant information att hämta har dessa oganisationer inmutat sina revir. Det må handla om FN och andra hjälporganisationer, EU, storföretag, partikanslier, tidningsredaktioner m.m. Ingenting har någonsin varit heligt i den här branschen. Och ytterst är det ju världens ledare som vill ha det så.

  SvaraRadera
 3. Tja, alltså "chief whip" är ju något som vi i Sverige inte alltid förstår, men som amerikanska politiker snabbt lär sig nyttan av oavsett om de drabbas eller drar nytta av den.

  Jag tror att amerikanarna har en inpiskare som ser till att "dåliga" förslag dödas tidigt och att saker och ting håller sig någorlunda på mattan. Och då måste de ju veta.

  SvaraRadera
 4. Det lustiga här är att Bildt plötsligt bytt ståndpunkt i en fråga. Var det inte han som konsekvent vägrade kommentera läckor för ett tag sen?

  /Smen

  SvaraRadera
 5. SVT morgonnyheterna, 130701:
  Reportern till Carl Bildt: -Varför vill Kroatien så gärna in i EU?
  CB säger nåt i stil med: -Njaaaa, jag tror de söker stabilitet och demokrati, de vill ha ett ankare för sin utveckling. Ett ankare, mer precis kan EU:s närvaro i våra liv inte beskrivas. Hahahahaha, ... en klassisk freudiansk felsägning, eller vad?

  SvaraRadera
 6. Att vi har det så här beror på att det är de gamla klassiska spökena som går igen i vår värld med jämna mellanrum: (neo)merkantilism, protektionism allestädes närvarande i olika skepnader (frihandelsområden=pseudofrihandel), korporativismen där Storkapitalet tillsammans med den politiska "adeln och prästerskapet" går ihop om totallösningar helt över huvudet på sin röstboskap. Tro fan att de spionerar på varandra när deras totala mängd av inhemska och utrikiska ekonomiska intressen står på spel.

  SvaraRadera
 7. ... och då och då när det riktigt skiter sig får vi genomleva världskrig, regionala inbördeskrig, nån folkutrotning eller två som rensar rören och får mänsklighetsmedia att i efterhand kontemplera och meditera över hur människan kan vara så grym mot sina medmänniskor.
  Och ingen verkar förstå nåt om orsakssambanden. Det bara händer ... liksom, baf'att, ju ...

  SvaraRadera
 8. Åter: Vem är förvånad
  _____________________

  Det är det som är det värsta.Ingen är förvånad alla är uppgivna.Alla vet att ALLA som har kapacitet använder den och dom flesta känner att dom inte kan göra något åt det.

  SvaraRadera
 9. "During an appearance on the CBS news show Face The Nation, former NSA and CIA director Mike Hayden said Europeans "should look first and find out what their own governments are doing" before becoming outraged."


  Här har du en möjlighet, Henrik. Prova att fråga NSA om det är något hemligt du vill veta om EU, de kanske är tillräckligt sura över att kommits på med fingrarna i syltburken för att slänga lite skit även på EU. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med tanke på IB-affären m m för svenska staten pinsamma historier, kan man aldrig veta vad som aldrig grävts fram i Sverige.

   Radera
 10. Micke, inte den Micke01 juli, 2013 21:31

  Än är inte historien slut. Läs denna artikel från The Guardian innan den försvinner helt. Google har redan plockat bort den från sin cach. Väldigt intressant, som sagt, skynda och läs. http://cc.bingj.com/cache.aspx?q=http%3a%2f%2fwww.guardian.co.uk%2fworld%2f2013%2fjun%2f29%2feuropean-private-data-america&d=27025822222713893&mkt=en-US&w=946pII0kiNr16mtzMtvqvSziTvEZbaBl

  SvaraRadera
 11. On June 30, 2013, The Observer in London published a story, whose principal source was Madsen, alleging connections between the National Security Agency and several European governments. [19] International journalists and security experts pointed out that Madsen was wholy unbelievable. One called him an "online conspiracy theorist" [20] John Schindler, a professor at the Naval War College and intelligence expert, called Madsen "batsh*t crazy, to use the technical term."[21] The Telegraph, a U.K. competitor, revelled in the controversy saying that the Guardian had relied on a "fruitloop who thinks Obama is gay".[22] The article was quickly removed from the parent (Guardian) newspaper's website pending an investigation, but not before the print edition had gone to press.[23]

  SvaraRadera

Kommentarsfältet är stängt, medan jag är offline augusti 2017 och ett år framöver.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.