2013-07-01

Fåfängans marknad


Då är vi framme i Almedalen. 26 timmar från Bryssel, med middag och en tupplur i Stockholm. Men det där med att gå upp halv fem på morgonen borde vara olagligt.

I dag har jag hört EU-kommissionär Cecilia Malmström berätta att det inte är något fel på euro-samarbetet – utan att det är medlemsstaterna i euro-zonen som är dumma. Well.

Och så har jag varit på en utfrågning om vad Sverigedemokraterna vill i EU-politiken. (Bild ovan.) Jag blev inte något klokare.

Så över till väsentligheterna: Mingel. I PR-byrån Primes trädgård flödade rosévinet enligt traditionen. Många glada möten med folk jag inte har sett på åratal. Och en del skakande insikter om att MSU:are och LUF:are som i min skalle fortfarande är 17 år nu plötsligt dyker upp som fullvuxna PR-konsulter, politiker, politiska tjänstemän och chefer i näringslivet...

Sedan gick alla och lyssnade på Åkesson. Då passade jag istället på att hälsa på killarna på Big Meat (Erik Laakso, Boris Benulic och Jonas Virdalm) som lagt sina karriärer åt sidan för att istället ägna sig åt att röka kött på hyrd restaurang. (S:t Hans plats i centrala Visby, missa inte den rökta oxbringan.) Ryktet säger för övrigt att Big Meat tänker köra en 4 juli-special: Allt kött du orkar äta för 300 spänn, tror jag det var.

Sammantaget är Almedalen en rätt tveksam företeelse – nedlusad med folk som vill komma år skattebetalarnas pengar på ett eller annat sätt. Men som dyrbart cocktailparty funkar det.

3 kommentarer:

 1. Well, Niall Fergusson hade en annan uppfattning i Almedalen. Han menar att euron är en "domedagsmaskin". Jag satsar på att Fergusson har rätt - en bedömning enbart gjord på grundval av respektive kontrahents intellektuella kapacitet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är inte alla fiatvalutor det?

   www.youtube.com/watch?v=gY1EcCUu5nw

   Radera
 2. Någon borde översatt Bastiats pamflett The Law som starkt bidrog till Sveriges liberala systemskifte och förvandling från u-land till västerländskt industriland, om vad lobbying för politiska tjänster innebär.

  http://mises.org/books/thelaw.pdf

  SvaraRadera

Kommentarsfältet är stängt, medan jag är offline augusti 2017 och ett år framöver.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.